Hirdetés

Musk szerint szabályozni kellene az AI-t

Elon Musk is támogatja a kaliforniai AI-tervezeteket, ahogy az OpenAI szintén – de a legtöbb helyi tervezet már elbukott.

Elon Musk arról beszélt, hogy szerinte Kaliforniának törvényi szintre kellene emelnie az AI-tervezetét, amely előírná a tech cégek és az AI-fejlesztők számára, hogy biztonsági teszteket végezzenek a saját AI-modelljeiken.

Musk azt mondja, hogy több mint 20 éve pártolja az AI-szabályozásokat, mert ahogyan bármilyen terméket vagy szolgáltatást szabályozunk, ami veszélyt jelenthet az emberekre, úgy ezt is kell.

A kaliforniai törvényhozók egyébként 65 tervezettel álltak elő, és gondoskodtak volna róla, hogy az algoritmikus döntések előítéletektől mentesek legyenek, valamint az AI-cégek ne használhassák ki az elhunytak szellemi tulajdonát. A legtöbb tervezet azonban már elbukott mostanra.

A kaliforniai tervezetek támogatásáról beszélt egyébként az OpenAI, az Adobe és a Microsoft is, különösen annak kapcsán, hogy a tech cégek legyenek kötelesek felcímkézni az AI által generált tartalmakat, mivel azok nem csak ártalmatlan poénok lehetnek, hanem tévinformációkat terjesztő deepfake anyagok is, amelyek egyre nagyobb aggodalmat okoznak, mivel sok helyen választások közelednek.

Előzmények