Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
A gyűlölet elvakít.
A cikkben nem Elonról van szó, hanem az adatközpontja energiafelhasználását akadályozni próbáló passzivistákról, meg a helyi jogszabályokról.
Az más kérdés, hogy a cikk vége lemaradt, mert akkor már nem lett volna fontos.[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
kilua
senior tag
Hidd el az angolok sem jobbak ha pl japánról/kínáról van szó, sőt...
De még az MIjük sem jobb. A bing chat (újabban copilot) is úgy van beállítva ha nem magyar vonatkozású akkor angol oldalakon keres akkor is ha direkt kérem hogy japánul keressen mert angolul nem fog infót találni. A Claude3.5 tréning adata is elég hiányosak, a chatGPT már jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
-
caprine
senior tag
Azért ez a Solar Turbines SMT130 nem semmi. 20 db esetén nem is 100 hanem 114MW azért elég durva érték. Amikor én tanultam az erősáramú rendszereket akkor még hire hamva sem volt ilyen mobil generátoroknak, gondolom katonai célokra fejlesztették.
Hova és mihez kellhet ekkora számítási kapacitás? Mit akarnak ezek lemodellezni / megoldani? Előre tartok attól mire fogják felhasználni.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
azbest
félisten
és kifejezetten alacsony kibocsátású, Solar Turbines SMT130 rendszereket bérelnek.
Lehet rosszul számoltam, de a kamuhisztisek által emlegetett NOx kibocsátás 54-ede az, ami a környezetvédelmi határérték. És azok a turbinák jobbak, mint a határérték.
Nem csoda, hogy a hivatalok sem állnak szóba az aktivistákkal.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
fentről megjött az ukáz, hogy valamivel keresztbe kell tenni a csúnya gonosz republikánus Musknak, és hirtelen ezt az ötletet tudták előhúzni a kalapból
lol, szép konteóAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
joghurt
addikt
Muskot ismerve simán mehet a kiskapu-bújócska.
A jogszabályok szövegéhez betű szerint ragaszkodva pl. pöföghetne ott ezer darab háztartási dízel aggregátor is, hiszen azokhoz sem kell engedély. Az összesített környezeti hatásuk mégis jelentős lenne, így valószínűleg valamelyik környezetvédelmi hivatalnak lenne vele dolga. Mint itt is. Attól függetlenül, hogy ez a megyei, állami, vagy nemzeti hivatal-e.
(És igen, mindezt egy olyan országból írom, ahol az elvileg max. fél évre szóló "ideiglenes" fabódékból árulják a zöldség-gyümölcsöt, éttermek és szórakozóhelyek pedig már kőgyapotos-gipszkartonos falakkal segítenek be a "szezonális" kiülőhelyek sátorlapjainak.)
A tej élet, erő, egészség.
-
Victorio
aktív tag
TIER 3 vagy 4 besorolású adatközpontoknál teljesen bevett szokás, hogy a fő elektromos betáplálás nem a helyi áramszolgáltató (az csak backupként szolgál), hanem saját erőmű.
Jellemzően folyamatos üzemű gázmotoros generátorokkal szokták megoldani, csak mostanában terjednek a zöld megoldások (nap/szél/vízerőmű).
A jogi szabályozás részéhez nem értek, de aki megépít egy sokmilliárd $ értékű adatközpontot, az gondosan szokott ügyelni, hogy minden előírásnak megfeleljen.Szóval kíváncsi vagyok, nem-e csak az van az egész ügy háta mögött, hogy fentről megjött az ukáz, hogy valamivel keresztbe kell tenni a csúnya gonosz republikánus Musknak, és hirtelen ezt az ötletet tudták előhúzni a kalapból.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Z_A_P
addikt
NVIDIA H100 chipek tömegei kezdték el tréningezni
AMD chipek tomegei mikor fognak treningezni?OK
-
arnyekxxx
veterán
Az egyik megkérdezett hatóság azt válaszolta, hogy nekik ehhez semmi közük, a másik meg nem is reagált. Ti meg lehozzárok ezt a címet így kijelentő módban
Musk xAI cége földgázzal hajtja az adatközpontját, engedélyek nélkül
miközben az egész sztori egy vád feltételes módban.
“We therefore call on Shelby County Health Department (SCHD) to verify that xAI is operating these turbines without the required air permit and bring an appropriate enforcement action for failing to obtain a permit,” the letter said. “If xAI is indeed operating these turbines illegally without a permit, SCHD should order them to cease operations until they obtain a permit, as the agency has done as recently as 2021 for another source operating without a permit.”l
szerk. Persze a cím ömagában igaz is lehet, hiszen amihez nem kell engedélyt kérni azt engedély nélkül üzemeltetik, de ez nincs emlitve sem a cikkben, csak simán azt sugalmazza az egész, hogy itt valami nagy csunyarosszdolgot csinál az elonmusk.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Meg ha engedelykoteles is lenne, valoszinuleg akkor sem az xAI kerne/kapna engedelyt, hanem a ceg ahonnan berlik a gazturbinakat.
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
A vonatkozó szakasz annyit jelent, hogy Shelby megye egészségügyi osztálya szerint a hordozható földgázturbinák szabályozásáért az EPA felel, a megye csak azon állandó gázturbinák szabályozási kérdéseibe szólhat bele, amelyek legalább egy évig ugyanazon helyszínen vannak. Azzal egészítik ezt ki, hogy mivel egyazon helyen 364 napnál rövidebb ideig üzemelő mobilturbinákról van szó, ezért az ő osztályuknak nincs jogköre az engélyezésre ezek vonatkozásában - az EPA regionális irodája és az xAI pedig nem reagáltak a kérdésekre.
-
arnyekxxx
veterán
Nem engedélyköteles mobil készülékeket használnak, ideiglenesen, válaszolta a hatóság. Persze ehhez el kell menni a CNBC cikk végéig.
“Given the mobile nature of the gas-turbines in question, and the length of their operation for less than 364 days, SCHD does not have current permitting authority in regards to these mobile gas-burning turbines,” the department said.
-
FireKeeper
nagyúr
kíváncsi vagyok meddig tud még elmenni ez az őrület, félek egy jó ideig még nincs megállás, de még pihenő sem.
de talán majd ha már nem maradt víz meg növény a bolygón talán rájönnek hogy generatív AI kaját nem tud generálni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest