Hipersuli: 160 táblagép a digitális oktatásért

Öt iskola 15 osztályával indul a Telenor Magyarország Zrt. Hipersuli Oktatási Progamja, melynek célja, hogy a mobileszközök és a mobilinternet révén segítse v. A Microsoft Magyarország Kft., a Köznevelésért Felelős Államtitkárság, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány közreműködésével induló projekt részeként négy vidéki és egy budapesti iskola 363 diákja élvezheti a Hipersuli előnyeit a Hipernet segítségével.


[+]

A budapesti Áldás utcai Általános Iskola mellett négy vidéki is részt vesz a programban: az Eötvös József Általános Iskola (Ercsi), a Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Hódmezővásárhely), a Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium (Törökbálint), illetve a Szent Imre Katolikus Általános Iskola (Zsombó). A diákok a magyar nyelv és irodalom, történelem, vizuális kultúra, erkölcstan, matematika, kémia, fizika, informatika, természetismeret, földrajz, angol, francia és német tárgyakat is a Hipernettel felszerelt táblagépek segítségével sajátíthatják el.

A telenor 160, interneteléréssel ellátott eszközt juttat el a Hipersuli Oktatási Program idejére az iskolákba, szakértői révén pedig segíti a tanárok felkészülését, biztosítja a digitális oktatáshoz szükséges háttértevékenységeket. A program célja, hogy a legmodernebb technológiák felhasználásával a gyerekek oktatására és készségfejlesztésére a hagyományos, tankönyvekkel történő oktatás kiegészítésére további hatékony és élvezetes lehetőségeket dolgozzanak ki.


[+]

A Microsoft oktatóalkalmazásokat, illetve az órák lebonyolításához szükséges tanári vezérlőszoftvert szállítja a programba. A Microsoft Innovatív Pedagógus vizsgát tett tanára oktatja is a pedagógusokat, a vállalat ezzel kapcsolatos nemzetközi módszertanát honosítva.

A projekt részeként két iskolában a gyerekek haza is vihetik a táblagépeket, a többi esetben pedig pedig közösen, kiválasztott tantermekben használják azokat. A kiválasztott eszközöknek (Lenovo Yoga 2) 10,1 colos, full HD felbontású képernyője van, akkumulátoros üzemideje pedig eléri a 12 órát, tehát egy teljes tanítási napon át gond nélkül használható töltés nélkül. A készülékhez vezeték nélküli billentyűzet is jár, a hátuljából kihajtható támasztékkal pedig laptopokhoz hasonló módon is lehet használni.

Azóta történt

  • Hamarosan indul a KórházSuli pályázat

    A tartósan kórházi ellátásra szoruló gyerekek oktatását segítő önkéntes kezdeményezés és a Telenor közös kiírásán hibrid táblagépet nyerhetnek a résztvevők.

Előzmények

  • Mindenkinek jár a Telenor Hipernet

    Az összes üzleti és magán előfizető számára elérhető a 4G, az év végére már 97 százalékos kültéri lefedettséggel.

  • A Telenor nagy bejelentése

    Mobilos pénzügyi szolgáltatást indít a vállalat. A nagy csinnadrattával bejelentett fizetési megoldás a parkolójegy-várlásból fejlődött ki. Bankkártya is jár hozzá.