Így telepítsünk Windows 10-et

Hivatalosan is megjelent a Windows 10, már nem csak az Insider programhoz csatlakozott felhasználók próbálhatják ki a Microsoft új rendszerét. A legális Windows 7, 8, 8.1 és Windows Phone 8.1 tulajdonosok a mai naptól kezdődően egy éven át ingyenesen válthatnak, majd az eszköz életciklusának végéig élvezhetik a frissítéseket is.


[+]

A Microsoft nem egyszerre, hanem fokozatosan teszi elérhetővé az új rendszert a felhasználók számára, ezzel elkerülve a szervereinek túlterhelését. Aki mégsem akarja kivárni a sorát, vagy csak egyszerűen nem az Windows Update Service használatával kívánja frissíteni rendszerét, használhatja a Windows 10 Media Creation Toolt, amivel pendrive-ra, vagy DVD-re írható ki a telepítő, de emellett lehetőség van azonnali frissítésre is.

A fenti linkről letöltött telepítő csak abban az esetben lesz képes megtartani a telepített alkalmazásokat, ha a jelenlegi rendszerben a régiót és a nyelvet is angolra állítjuk. A beállítások és programok hordozásához a frissítésnek az eredeti rendszer telepítési nyelvét és lokalizációját kell beállítani. Ez a telepítést követően megváltoztatható.


[+]

A folyamat nagyjából 30-45 percet vesz igénybe (a letöltést követően) frissítés esetén, a beállítások megtartása mellett, gyorstesztünk alapján minden alkalmazás működik az új rendszeren is.

Gyári, előtelepített 8.1 esetében is van lehetőség közvetlenül a frissítésre
Gyári, előtelepített 8.1 esetében is van lehetőség közvetlenül a frissítésre [+]

A Windows 10 kapcsán több olvasói kérdésre is válaszolt a hazai Windows üzletágvezető, így például arra is, hogy a régebbi gépek kompatibilisek lesznek-e az új rendszerrel, illetve a nem aktivált verziókról is megtudtuk, hogyan működnek majd, milyen korlátozásokra kell számítania a felhasználóknak. Múlt heti gyorstesztünkben megnéztük azt is, melyik indul gyorsabban: A 8.1, vagy a 10.

Jelenleg is több gépre telepítjük a szerkesztőségben az új rendszert, az eddig érkezett kérdések és felvetések alapján videós tesztekkel jelentkezünk hamarosan.

Azóta történt

Előzmények