A Microsoft bezárja a Soapboxot is

Miután Microsoft a múlt héten bejelentette, hogy a vállalat stratégiájának átalakítása miatt leállítják a Popfly fejlesztését, e hétre is jutott hasonló hír: közzétették, hogy videomegosztójukat, a Soapboxot is bezárják. Az átszervezés következtében a múlt hónapban a Money Plus értékesítését is megszüntették.

A döntést Erik Jørgensen, az MSN vezetője közölte a sajtóval, s ezek szerint gazdaságossági okok miatt leállítják a projektet. Ugyanakkor folyik az MSN átalakítása, s itt helyet kap majd egy közösségi videoldal is: a változás annyi, hogy önálló portált nem tartanak fenn a jövőben erre a célra.

A Soapbox nyilvános bétája 2007 februárjában indult el, de rövid története során soha nem tudta felvenni a versenyt nagy riválisával, a YouTube-bal, a havi körülbelül 50 ezer egyedi látogató sokkal kevesebb, mint a konkurenciáé (YouTube: havi 80 millió körül; DalyMotion: 4,9 millió; Vimeo: 3,2 millió). A hírek szerint az MSN Videóba integrálják majd a Soapboxot – ez a szolgáltatás körülbelül akkora látogatottsággal rendelkezik, mint a YouTube.

A felhasználók tájékoztatására létrehozott oldal szerint a feltöltési lehetőség július 29-én szűnik meg (ekkor lehetőséget biztosítanak a feltöltött videók mentésére is), augusztus 31-től pedig már nem lesz elérhető a szolgáltatás.

Azóta történt

Előzmények