A Microsoft nem fejleszti tovább a Popflyt

Mivel annak idején mi is regisztráltunk, így ma kaptunk egy levelet John Montgomerytől, a Microsoft Popfly csapatának tagjától, hogy a cég úgy döntött: augusztus 24-én lezárják a projektet, nem folytatják tovább.

Ahogy annak idején beszámoltunk róla, a Microsoft két éve indította útjára a Popflyt, amely egy olyan környezet és technológia kialakítását célozta, ahol a felhasználók könnyedén, különösebb szakmai hozzáértés nélkül készíthetnek és használhatnak mashupokat, gadgeteket, weboldalakat, illetve a tervek között számos más lehetőség is szerepelt. Dan Fernandez, a Visual Studio Express vezető projektmenedzsere, a Popfly egyik gazdája az induláskor azt nyilatkozta, hogy szeretnék lehetővé tenni mindenki számára, hogy alaposabb szakmai felkészültség nélkül is készíthessenek online alkalmazásokat.

A megszüntetést a megváltozott gazdasági körülményekkel indokolták, s a Microsoft szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy újratervezték a vállalat stratégiáját, s bármilyen sikeres volt is a projekt, már nem tudtak helyet találni neki az új tervekben.

A felhasználóknak azt tanácsolják, hogy ha a Microsoft webes fejlesztései érdeklik őket, akkor figyeljenek a Microsoft Web Platform Installer weboldalára, az Xbox számára készülő XNA-ra, illetve a Visual Studio egyéb ajánlataira.

Azóta történt

Előzmények