Ingyenessé vált a Skype csoportos videóbeszélgetés

A Microsoft tegnap minden különösebb felhajtás nélkül jelentette be, hogy mostantól nem kérnek díjat a Skype csoportos videochatelés szolgáltatásáért, ezt a funkciót ingyenesen lehet elérni a csevegő program asztali windowsos változatán, illetve Macen és az Xbox One-on (ez utóbbin Xbox Live Gold tagság szükséges a használatához). A jövőben más platformokat is bevonnak – írja a hivatalos blogban Phillip Snalune. Arról nem szól a bejelentés, hogy pl. a Windows RT-re, a Windows Phone-ra vagy az Androidra mikor érkezik meg a csoportos videós csevegés, ám ha elkészül ezekre is, akkor ingyenes lesz erősítette meg a cég szóvivője.

A 3-10 fős konferenciákhoz eddig Premium Skype fiók kellett, amely havi 9 dollárba került. Egyes híradások szerint a Microsoft még további változtatásokat is tervez a Premium szerkezetében – elképzelhető, hogy még több szolgáltatást tesznek ingyenessé.

Azóta történt

  • Egerezőknek kedvez a Skype for Modern Windows frissítése

    A kommunikációs alkalmazás új verziója a fejlesztők szerint könnyebben kezelhető hagyományos beviteli eszközökkel, és némileg gyorsabb is elődjénél.

  • Tolmácsot építenek a Skype-ba

    A technológia még fejlesztési fázisban van, de már most is elég hatékony a valószínűleg 2016-ra elkészülő szolgáltatás.

  • Megújult a Skype, majdnem lemaradtunk róla

    A frissítés a szöveges üzenetküldést teszi átláthatóbbá, illetve a multimédiás tartalmak megosztása is változik. Csak az lepődik majd meg igazán, aki nem használta a cég mobilkliensét.

Előzmények