A Microsoft ingyen beszélgetéssel ünnepli a Skype tizedik szülinapját

A világ egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatását 2003-ba alapította Niklas Zennström és Janus Friis (akik korábban a legendássá vált Kazaa fájlmegosztó továbbfejlesztéséről és működtetéséről lettek ismertek), majd ők 2005-ben 1,9 milliárd dollárért adták el az eBaynek, akiktől 8,5 milliárd dollárért vásárolta meg 2011-ben a Microsoft – akik tulajdonosként most a Skype tizedik születésnapjáról a hivatalos blogban is megemlékeztek.

A szolgáltatás történetét a cég egy infografikán mutatja be. A Skype-nak jelenleg több mint 300 millió felhasználója van, eddig több mint 1,4 billió percnyi hang- és videohívást bonyolítottak le rajta keresztül – ha ezt egyvégtében számoljuk, írja a blog, az egy 2,6 millió évig tartó beszélgetés lenne.

A Microsoft (erősen marketingszagú) ajándékot is ad a születésnap alkalmából a felhasználóknak: akik augusztus 29. és szeptember 1. között a fiókjukba történő bejelentkezéssel regisztrálnak, azok harminc percnyi ingyen beszélgetést kapnak a Skype WiFi szolgáltatásban, melyet 30 nap alatt kell felhasználniuk.

Skype

Azóta történt

Előzmények