Végleg és teljesen megszűnik az MSN Messenger

A hétvégén helyi felhasználók beszámolóira alapozva több lap is megírta, hogy a Microsoft október 31-ig teljesen kivezeti szolgáltatását, az MSN Messengerként indult, majd később Windows Live Messenger nevet kapott üzenetküldőt a kínai piacról is.

Ahogy az IT café is beszámolt róla akkoriban, világ többi részén már 2013 elejétől kezdve fokozatosan leállították a szolgáltatást, pontosabban: integrálták a felvásárolt Skype-ba. A Messenger egykor a legnépszerűbb chatkliens volt, 2009-ben 330 millió aktív felhasználót tartottak számon.

A cég a leállítás megkezdése óta a 2011-ben 8,5 milliárd dollárért felvásárolt Skype használatára biztatja a Messenger korábbi felhasználóit. Elemzők szerint a lépés ésszerű volt, hiszen a két hasonló termék egymás konkurense volt, és a Skype fizetős szolgáltatásaiban nagyobb üzleti potenciál rejlik.

Azóta történt

  • Megújult a Skype, majdnem lemaradtunk róla

    A frissítés a szöveges üzenetküldést teszi átláthatóbbá, illetve a multimédiás tartalmak megosztása is változik. Csak az lepődik majd meg igazán, aki nem használta a cég mobilkliensét.

Előzmények