Riválisokhoz kapcsolná a saját felhőjét a Microsoft

Az új technológiák révén a Microsoft felhőszolgáltatásai azokban az adatközpontokban is működnének, amelyek a riválisokhoz tartoznak.

A Microsoft a héten olyan új technológiai megoldásokat említett, amelyek célja, hogy a cég saját felhőszolgáltatásai más cégek, riválisok adatközpontjaiban is működjenek.

A Gartner piacelemző cég szerint felhős infrastruktúra piaca már 64,3 milliárd dolláros üzlet, a Microsoft előtt pedig csak az Amazon AWS jár jelenleg. A Microsoft múlt heti tájékoztatója szerint az Azure-ból származó árbevétel 48 százalékos emelkedett, ez is segített abban, hogy a Microsoft piaci értéke már magasabb lett, mint az Apple-é.

A Microsoft stratégiája szerint a szolgáltatásai és eszközei nem csak a saját adatközpontjaiban futnak majd, hanem az ügyfelek vagy akár a riválisok adatközpontjaiban is.

Példának  említették még a Royal Bank of Canadát, amely jogi követelmények miatt a felhő egy részét saját adatközponton keresztül kell működtesse, de az Azure Arc révén össze tudja azt kapcsolni a Microsoft felhőjével. A Microsoft szerint sokan tartanak attól, hogy egy-egy magasabb szintű szolgáltatásánál beragadnak egy szolgáltató adatközpontjába, a Microsoft stratégiája viszont mozgásszabadságot garantál az ügyfeleknek.

Azóta történt

Előzmények