Többlépcsős azonosítás az Azure-ban

Hirdetés

A Microsoft tegnap bejelentette Active Authentication nevű szolgáltatását, mellyel lehetővé teszi a Windows Azure Active Directoryt használók számára a többlépcsős hitelesítés alkalmazását. Az Active Authenticationt használó vállalatok IT szakemberei a szolgáltatás engedélyezésével fokozhatják a felügyeletük alatt lévő rendszerek biztonságát azzal, hogy a szokásos bejelentkezésen felül egy további lépcsőt is hozzáadnak az azonosítási folyamathoz.

Miután valaki beütötte a felhasználónevét és jelszavát, az Active Authentication okostelefonos alkalmazás vagy automatizált telefonhívás/üzenetküldés módszer használatával újra meg kell erősítenie kilétét. A szolgáltatást a Microsoft a tavaly ősszel felvásárolt PhoneFactor technológiájára építette, és a cég véleménye szerint az egyszerű használhatóság mellett az IT adminisztrátorok számára is könnyű menedzselhetőséget kínál.

Az Active Authentication többféle konstrukcióban (felhasználók száma vagy az összes hitelesítés száma per hónap) lehet előfizetni. A tesztidőszakban az előbbi változat felhasználónként havi 1 dollárba kerül, az utóbbiért pedig 10 hitelesítésenként kér ugyanennyit a Microsoft.

Azóta történt

Előzmények