Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VMware
- Ubuntu Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
Centre
tag
válasz
#56573440 #74 üzenetére
"de volt betekintésem egy félmagyar fejlesztésbe a lumidgm-be pl, ami képes kapillárisokat is azonosítani, "
Ennyi. Valami ilyesmire vártam huszonöt hozzászólás óta. Megkerestem, megnéztem, elolvastam s most már készséggel elfogadom, hogy ma már telepíthető nemcsak biztonságos hanem kellően alkalmazható.
Hányszor kértem, hogy szúrj be valami konkrétumot, miért nem lehetett ezzel kezdeni?
p.s.
"látod erről van szó. minden amit ki tudtál túrni az egy 2002-es lista, ami közül a 10% se kapható ma,"Nem. Arról van szó, hogy ha valamilyen állítást teszel akkor azt illik alátámasztani. A tekintélyre való hivatkozás néha működik, de te itt ( s ezen se sértődj meg) ugyanolyan anonym senki vagy mint én vagy bárki más az interneten.
-
törölt tag
"De ha már ... én használtam is a googlet és azt találtam, hogy japán matematikus képes volt következetesen becsapni egy tucat optikai és kapacitív elven működő ujjlenyomat leolvasót."
11 éve? legalábbis más évszámokat nem látok itt, azóta nem fejlődött a technológia? én nem úgy veszem észre.
"Mivel még mindig ezek a legelterjedtebb eljárások, ennyi erővel akár azt is mondhatnám, hogy állításomat bizonyítottam,"
it a jövőről volt szó a cikk szerint. én továbbra is azt tudom mondani, hogy ma már adott az atombiztos ujjnyomat vizsgálathoz minden, és nem releváns hogy vannak gagyi olvasók, meg hogy az e az elterjedt vagy sem. a technolóia adott, és fejlődik, jobb alternatíva mint az itt említettek.
"igenis kinyerhető olyan biometrikus információ, amivel érdemben előnyt lehet szertenni."
a "jelnlegi" 2002-es kutatásokra alapozva... nemár..."A mythbusters csapat fogott egy fejlett biometrikus érzékelőt, amely pulzust, és hőmintázatot egyaránt nézett és sikeresen imitálta azt."
ahha. fejlett mi? pulzust? nem rámért a vezetőképességre, ezért kellett megnyalni. egy mai termo szenzor képes kimutatni a hőmérséklet különbséget a redőzetek között. ha megnézed a videót, az ujján van eleve egy extra réteg, és azon a latex lenyomat. ezt nem nyalja be normális olvasó,. láttam én már komplett műujjat belső fűtéssel precízen kialakítva, nah arra azt mondtam hogy valami, de azzal se lehetett átjutni csak a középkategóriás cuccok egy részén.
"ágosak, (noha ez az infravörös olvasó pl pont nem alkalmazható egy mobilon) de amíg nem lesznek ezek a rendszerek kizárólagosak, addig az az állítás, hogy az ujjlenyomat azonosításra alkalmas minőségben nem lelopható egyszerűen nem helytálló."
ilyet nem írtam soha. azt mondtam, hogy normális rendszert már ma se törsz meg. az ujjnyomat lopható. ahogy a rendőr is lopja. de volt betekintésem egy félmagyar fejlesztésbe a lumidgm-be pl, ami képes kapillárisokat is azonosítani, és a miniatürizálás megoldható, csak pénz kérdése.
"Igen, akkor oldottuk meg, ha a levelezőrendszert csak olyan helyről lehet elérni ahol csak ezek az erezetvizsgáló szintű ujjlenyomat olvasók vannak, márpedig ez azért elég necces dolog."
továbbra is félre tetszik érteni. azt mondtam hogy ezek a megoldások helyett... már ma a komolyabb üzleti gépekben van olvasó. ez a jövőben ha nem tablettázás fele indulnánk akkor méginkább elterjedne. nem mondom hogy ma, most, azonnal megfizethető, nagytételben elérhető a bolondbiztos ujjnyomat vizsgálat 3mm méretben, sőt írtam is hogy jelenleg van egy szűk szegmens, amire a tegtutibb, tízezer dolláros kategóriát képviselő szettek se tudnak választ adni. de nincs az olyan messze mint a lenyelhető tabletta vagy a "tetkó", felhasználóbarát, kényelmes, biztonságos.
"Az ellenállásmérésre alapozott technológiát sikeresen feltörték."
jaja a p3 meg nem is olyan gyors mint azt a reklámokban mondták 10 éve. nem is fut rajta a crysis, szal a pc az szar, a win 3.1-el meg találtam egy fórumot, ami szerint nem fut a legújabb sql, szal a windows csődbe fog menni tegnap.
"Látod, erről van szó, ha nem látod be, hogy "fogadjátok el, mert én értek hozzá, ti meg úgy sem" egy lekezelő, akkor .. akkor ..."lol"."
látod erről van szó. minden amit ki tudtál túrni az egy 2002-es lista, ami közül a 10% se kapható ma, megy egy mystbusters videó, ami erősen megkérdőjelezhető tudatában annak, hogy tized fokos difiket is kimutat egy thermo szenzor, azt meg 2 extra réteggel verték át. jah. mutassak olyan videót amiben egy teniszlabdával ki lehet nyitni egy autó központi zárat? olyanom is van raktáron amivben jól látható módon egy bicska, egy kis faforgács, valamint egy jó ötlet révén a delikvens uránt finomít. valamit tálib lázadó a srác név alapján, mekkájwer vagy mi.
jah a vége kimaradt. lol
legközelebbi próbálkozások legyenek 2010 fölött, és nem busters, azt is írtam hogy nem ér. nem véletnelül vagy csak akkor bizonyíthatom hogy tényleg nem, ha kapcsolási rajzot mellékelek?
-
Centre
tag
válasz
#56573440 #52 üzenetére
A vicces az egészben az, hogy nem is vitatom, hogy a biometrikus azonosítás ezen formája elég nagy biztonsággal megvalósítható. Mindegy.
Ha egy köztudatban elfogadott állítást (az ujjlenyomat begyűjthető) tagadsz, akkor rajtad a bizonyítás, de legalább valami magyarázat súlya. Nem többszöri piszkálás után meséltél úgy általában meséltél az alkalmazott technológiákról - sajnos egyszer sem merészkedve odáig, hogy konkrét terméket vagy referenciát
De ha már ... én használtam is a googlet és azt találtam, hogy japán matematikus képes volt következetesen becsapni egy tucat optikai és kapacitív elven működő ujjlenyomat leolvasót.
Mivel még mindig ezek a legelterjedtebb eljárások, ennyi erővel akár azt is mondhatnám, hogy állításomat bizonyítottam, igenis kinyerhető olyan biometrikus információ, amivel érdemben előnyt lehet szertenni.
De várj, van még!
A mythbusters csapat fogott egy fejlett biometrikus érzékelőt, amely pulzust, és hőmintázatot egyaránt nézett és sikeresen imitálta azt.
http://www.youtube.com/watch?v=3Hji3kp_i9k
Mellesleg van egy "kinyerhető-e az ujjlenyomatot" rész is.
Biztos vagyok benne hogy vannak olyan rendszerek, mint pl. az erezetet vizsgáló technikák, amelyek elég biztonságosak, (noha ez az infravörös olvasó pl pont nem alkalmazható egy mobilon) de amíg nem lesznek ezek a rendszerek kizárólagosak, addig az az állítás, hogy az ujjlenyomat azonosításra alkalmas minőségben nem lelopható egyszerűen nem helytálló.
so what? ott a tipp: lenovokban már van leolvasó, ahogy egy tonna üzleti gépben alap felszereltség (az én hp-mban is van), telefonba lehet építeni, innentől külső hozzáférés is bezárható.
"ha a hozzáféréshez kell azonosítás akkor máris megoldottuk. ha külső terminálról azonosítani kell magad akkor miért lenne gond?"
Igen, akkor oldottuk meg, ha a levelezőrendszert csak olyan helyről lehet elérni ahol csak ezek az erezetvizsgáló szintű ujjlenyomat olvasók vannak, márpedig ez azért elég necces dolog.
"ott a tipp: lenovokban már van leolvasó, ahogy egy tonna üzleti gépben alap felszereltség (az én hp-mban is van), telefonba lehet építeni, innentől külső hozzáférés is bezárható."
Az ellenállásmérésre alapozott technológiát sikeresen feltörték.
"de tényleg bevallottan laikusnak kéne magyarázzam hogy a fólitól hogyan jutottunk el polaroid ujjnyom fényképezőkig,"
Látod, erről van szó, ha nem látod be, hogy "fogadjátok el, mert én értek hozzá, ti meg úgy sem" egy lekezelő, akkor .. akkor ..."lol".
-
Lewzke
őstag
extrém autószerelők ujjaival működik az ujjlenyomat olvasó?
-
Sir Ny
senior tag
,,De most itt szerintem egy olyan dologról beszélünk, hogy az E-mail jelszót kellene helyettesíteni. Szerinted ki fog ezért nem tudom hány millió Ft-os berendezést tartani, hogy pl. az én e-mailjeimet megnézze?"
ö...
nem. e-mail jelszó helyettesítéshez koncepcionálisan nem jó semmiféle biometrikus adat: tipikusan nem hitelesített adatot küldesz az emailodnak, onnantól kezdve egyszer kell buherált (akár szoftveresen buherált) leolvasóba nyúlnod, hogy C megszerezzen minden megszerezhető adatot az ujjadról, azt meg annak az email szolgáltalónak küldözgeti, akinek akarja, olyan ujjlenyomatleolvasónak hazudja magát, amilyennek akarja, az email szolgáltatónak tipikusan fingja nincs hogy tényleg van-e olyan.
Az ujjlenyomat/etc kizárólag lokális hitelesítésnél működik, ahol az elfogadóhely (mondjuk egy ajtó) tudja saját maga ellenőrizni, hogy tényleg az ajtó melletti leolvasóból jön az adat.Email jelszó helyett nem lesz semmi átfogóbb, tipikusan azért, mert ott az információ hitelesít, és nem annak a megszerzése, az információ meg ellopható.
Minden oldalra más jelszavat, legyen hosszú, cseréld sűrűn.
-
Aki lázad a tabi ellen azt megnyugtatom: elkészült kúp formában is!
-
dejaris
addikt
Jol tarkon kellett volna csapni azt a marhat, amelyiknek egyaltalan megfordult a fejeben ez a tablettas dolog.
-
-
Patice
nagyúr
"nem-e" ????????? WTF??
-
"-uram, ezt hogy képzeli?
-Jajj Gizike, csak a jelszót szeretném, ha magának is meglenne..."Hááát, az ujjlenyomat+rövid jelszó nem elég? Ez a testből sugárzós is fura. Buszon valaki nekeddől és lemásolja...
OK, biztosan védik vagy vmi, de jobb ha akkor sugároz, amikor én engedem/akarom.
-
Ötletes volt Hugh Laurie képét berakni.
-
kolmi93
tag
ezen a tabletta dolgon hangosan felnevettem, hogy milyen hülyék az emberek...
"Ain't gonna need to tell the truth, tell no lie
Everything you think, do and say
Is in the pill you took today" -
Vér és pisi elemzőt minden készülékre!
Minden kód feltörhető, miért nem hagyjuk üresen?
Kitépek egy hajszálat (ha kopasz akkor szőrt vagy szempillát), berakom egy Bluetooth-os analizátorba, azt ismerjen fel..Ezt a napokban láttam! (utánanéztem, tényleg le van írva Bibliában!)
-
domi007
őstag
Jók ezek a vezetéknélküli ötletek, mindegyiket kényelmesen le lehet hallgatni támadóként aztán problem solved
Ha nem tudom lehallgatni, akkor is tudom továbbítani a jeleket (támadóként felmegyek a PayPal.com-ra, kérjük azonosítsd magad - nagyhatótávolságú NFC olvasó ráirányítva a célszemélyre - thank you, access granted...) például.
Butaságnak tartom az egészet egyelőre.
-
törölt tag
"Én nem kétlem, de ha már ilyen bicskonyitogató stílusban hajigálsz semmivel nem alátámasztott állításokat, akkor had kérjelek már meg, hogy beszéljünk konkrétumokról. Már csak azért is érdekelne a válasz, mert minden ugyanarról a kézről vett egyes ujjlenyomat jelentősen eltér a nyomás miatt."
az a baj hogy alap dolgokkal nem vagy tisztában, és rajtam kéred számon hogy magyarázkodjak.amennyiben nem alátámasztott akkor hibás állítások. goto google, cáfolj meg... a rendőrség nem viszgál barázda mélységet, és már paramétereket, csomópontokat, íveket, csigavonalakat figyel, végződéseket bifurkációkat, más jellegzetes rajzolati jeleket. tehát a lenyomatból megállapítható hogy kié. viszont egy normális detektornak hogy adsz egy 2d leképezéshez mélységet, hőtérképet, hajszálereket? én nem támasztom alá amit írok? eddig te úgy beszéltél az ujjnyomat vizsgálatról hogy egy paraméterét se definiáltad, általánosan fogalmazol, és én vagyok a köcsög... pedig aztán te tudod hogy mi az ujjlenyomat és az ujjnyomat és mindenhol otthagyjuk...sorold az állításaimat amik nincsenek számodra megfelelő módon alátámasztva, és szívesen lerajzolom
"Feltételezve, hogy mindenütt minden létező belépési ponton biometrikus azonosító van, ezzel szemben az a helyzet, hogy sajnos elég egy boeing munkatárs email-fiókjához való hozzáférés ahhoz, hogy meg legyen a baj."
ha a hozzáféréshez kell azonosítás akkor máris megoldottuk. ha külső terminálról azonosítani kell magad akkor miért lenne gond? ha van hozzáférésed akkor meg már nem mindegy? az azt jelenti hogy minden azonosítási procedúrán átjutottál. jobban kell védeni a külső email jogosultságokat. so what? ott a tipp: lenovokban már van leolvasó, ahogy egy tonna üzleti gépben alap felszereltség (az én hp-mban is van), telefonba lehet építeni, innentől külső hozzáférés is bezárható.
"Nem, nem filmekben láttam, wikipédián olvastam, miért, hogy megy? te csináltál - mármint azon a bohóckodáson kívül-, csináltál már valódi szakszerű ujjlenyomat levételt?"
csináltam.
"OIyan lekezelő stílusban beszélsz, mint ha a területen dolgoznál húsz éve épp szóval kivele?"
nem lekezelő a stílusom. dogmatikusan, általánosítva írtok hülyeséget, én meg szólok hogy hülyeség amit skandáltok. ha ezt nehéz felfogni akkor bevallhatom hogy részben ezt tanultam, részben ezt dolgoztam egy ideig. nem volt 20 év, remélem elnézed.
" Te ezzel foglalkozol? Honnan vágod a témát? Ha igen, szívesen meghallgatunk de akkor példálózz nyugodtan, ne csak "you know nothing John Centre " mert ezt már hallottuk, vagy tízszer."
mit meséljek? honnan tudom: a laborban általában kémcsőként működtem. de tényleg bevallottan laikusnak kéne magyarázzam hogy a fólitól hogyan jutottunk el polaroid ujjnyom fényképezőkig, és miért használunk egyes felületeken ninhidrines-t máson poliészter füstölőrudat? ezzek konkrét szakirodalmak foglalkoznak ezer oldalas tételekben, nekem meg egy it fórumon kéne ezzel vergődni? tényleg? és még én vagyok a lekezelő bicskanyitogató...
idézet következik
"lol"
-
Az a "nem-e lesz" a második oldalon nagyon csúnya.
Nem egészen értem, hogy miben jobb ez mintha lenne egy 40-50 karakteres jelmondatom, amit mindenhol használok. Oké nehezebb begépelni, de biztonsági szempontból?
Ha meg ugrókódosak, akkor még a tetoválásból lehet valami, mert azt talán kiszúrod, amikor hozzáférnek (bár ugye az emberek karjáról a karórát le lehet lopni...), de az egész testedet nem tudod úgy figyelni folyamatosan (és azt is feltételezem, hogy elég 1-2 centire lenni az ember bőrfelületétől).
A nyelves azonosításhoz én csak ennyit tennék hozzá, hogy egyrészt a nyelved sokkal alakváltóbb, mint az ujjad (és a kereskedelemben kapható rányomós ujjlenyomat olvasók még így is nagyon nagy hibaaránnyal dolgoznak -- mondom olyan emberként, akinek 300-600 másik emberrel naponta többször kellett sorban állnia ezek előtt), másrészt inkább lennék csóró és 8-9 ujjú, mint csóró, aki se beszélni nem tud rendesen, se ízeket érezni...
Szerintem a problémát valamikor majd az SSO továbbfejlesztése fogja megoldani, lesz egy hivatalos pass-od, amihez minden adatodat hozzárendelték, amit az állam/önkormányzat/tartomány/világközponti népességnyilvántartó/csillagközi föderáció csak tud(hat) rólad és azon keresztül jeletnkezel be minden fontosabb helyre (netbank, céges fiókok, online shop-ok) és úgy mint pl. az android-nál, vagy akár facebook azonosításnál kapsz egy listát arról, hogy miket tud meg rólad a harmadik fél (esetleg bizonyos dolgokat opcionálisan pipálhatsz be). Neked csak egy azonosítást kell tudnod elvégezni a többiek, pedig abban bíznak. Cserébe akár digitális aláírásként is használható mert az állam (csillagközi föderáció szavatolja a személyazonosságodat). (Egyébként okosan, normálisan megoldva nem lenne "jobban 1984" sem, mint amilyen amennyire most van, csak az életünk lenne egyszerűbb.)
szerk: az idevonatkozó xkcd-t örülök, hogy linkelték. még hozzáfűzném azt is, hogy én szenvedtem már azzal, hogy különböző platformokon ugyanaz a speciális karakter nem ugyanaz volt a fogadó rendszer szerint. Azóta se ékezetet, se speciális karaktert nem használok. (Ahol igazán fontos, hogy más ne léphessen be, ott valamilyen kétszintű azonosítás van, a többi helyen, meg nagyobb probléma, ha én nem tudok belépni, amikor/ahonnan akarok.)
-
edward2
addikt
Mi történt forummal teljes összevisszaság van meg ilyen képek vannak a nyilak helyett
-
Szép új világ(rend)...
-
Centre
tag
válasz
#56573440 #43 üzenetére
nana a rendőrségi azonosítás az nem ez a kategória. egy ujjnyomat olvasó messze több releváns pontot elemez mint amennyit a rendőrség ma bárhol.
Én nem kétlem, de ha már ilyen bicskonyitogató stílusban hajigálsz semmivel nem alátámasztott állításokat, akkor had kérjelek már meg, hogy beszéljünk konkrétumokról. Már csak azért is érdekelne a válasz, mert minden ugyanarról a kézről vett egyes ujjlenyomat jelentősen eltér a nyomás miatt.
"és mégegyszer. több technológia van. a rajzolatot többféleképpen azonosítja, más más tűréssel. az hogy van akár egy teljes rajzolatod egy tárgyon még nem jelenti azt hogy azt tudod is használni azon túl hogy megállapítják hogy az a tiéd a rendőrségen."
Feltételezve, hogy mindenütt minden létező belépési ponton biometrikus azonosító van, ezzel szemben az a helyzet, hogy sajnos elég egy boeing munkatárs email-fiókjához való hozzáférés ahhoz, hogy meg legyen a baj.
"a reagens anyag meg ahh... láttál te már filmen kívül ilyen eljárást? azt meg se merem kérdezni hogy csináltál e.... a csi-ban mindenféle folyadékot permeteznek meg világítják uv lámpákkal frankón. nem sajnos ez nem így megy...."
Nem, nem filmekben láttam, wikipédián olvastam, miért, hogy megy? te csináltál - mármint azon a bohóckodáson kívül-, csináltál már valódi szakszerű ujjlenyomat levételt? OIyan lekezelő stílusban beszélsz, mint ha a területen dolgoznál húsz éve épp szóval kivele? Te ezzel foglalkozol? Honnan vágod a témát? Ha igen, szívesen meghallgatunk de akkor példálózz nyugodtan, ne csak "you know nothing John Centre " mert ezt már hallottuk, vagy tízszer.
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #42 üzenetére
"A testen hordható elektronikai forradalommal mi lesz ?" részben megvalósul. és? nem értem a lényeget. adott a tested ami alapvetően egyedi. jó ikreknél vannak azonosságok, de ott is lehet szűrni, nekik se azonos a lenyomatuk... te tényleg úgy érzed hogy szükség van ennél többre? a természet generál egy random kódot. de majd mi generálunk egy újat az hatékonyabb lesz. aha...
" Másrészt segítek, egy ilyen chip nem feltétlen csak arra lenne használható amit itt felvázoltak, de ezt már leírtam.W
a lényeg az azonosítás. hogy hogyan éri el az más kérdés. ha azonosítottak pl ujjnyomattal, akkor onnantól bármint megtehetsz. fizethetsz, a jardnak igazolhatod magad, akármi. mi az amit ez nem tudna viszont a te jövőképedbe kellene?
"pl már MA megvan a technika mobilba építhető verzióra
Ami nem túl sikeres tegyük hozzá."persze. mert mobillal azonosítás, fizetés, stb gyerekcipőben se jár. minek kéne? nincs rá piac. nincs rá igény. ha véletlenül igaz lesz az alma fejlesztése és kihozzák, akkor meg mindenki rákattan.
-
törölt tag
válasz
#56573440 #43 üzenetére
kieg: még ha azzal jönnénk hogy a jelenlegi olvasási módok erősen sívóágat jelentenek egy kőművesnek, egy mosogatólánynak, vagy olyannak aki folymat darálja a kezét, vízben áztatja a kezét, vagy a 0.x %-nak akinek valójában nincs értékelhető lenyomat az ujján, azt megértem, arra az a válasz hogy már több helyen tesztelési fázisban van több technológia, csak annyira kicsi ez érintett érteg hogy gyártani nem érdemes még. van ami képes már az ujjbegy ereinek leolvasására, ami pl atombiztos megoldás lenne. kész van, csak piac nincs rá, mert jelenleg drágább mint a piacon lévő többi eszköz.
-
Centre
tag
"Tökéletes ujjlenyomatot szvsz (bár nem vagyok szakértő, csak hangosan gondolkodom) csak úgy lehet hagyni ha legördíted az ujjat a tárgyról, de ilyet senki nem csinál."
Fogalmam sincs, csak azt tudom, hogy a rendőrség valahogy megoldja.
A hőszenzorosat nem tudom, én sem értek hozzá, én csak annyit mondtam, hogy az nem igaz, hogy ne hagynánk szanaszét az ujjlenyomatunkat.
Én személy szerint továbbra is a nyelv alapú azonosítás mellett vagyok.
-
törölt tag
nana a rendőrségi azonosítás az nem ez a kategória. egy ujjnyomat olvasó messze több releváns pontot elemez mint amennyit a rendőrség ma bárhol.
és mégegyszer. több technológia van. a rajzolatot többféleképpen azonosítja, más más tűréssel. az hogy van akár egy teljes rajzolatod egy tárgyon még nem jelenti azt hogy azt tudod is használni azon túl hogy megállapítják hogy az a tiéd a rendőrségen.
kottázzam? egy hővonal szenzor ami nem atomfizika kategória a barázdák közti hőmérséklet különbséget méri. HA van egy lenyomatod akkor ezt hogy reprodukálod? sehogy. még ha valami atomvékony rugalmas bőrszerű anyagot nyomtatsz és az ujjadra húzod akkor is kiröhög. és ez tényleg csak a felszín, ennél jóval komolyabb rendszerek vannak és lesznek is.
a reagens anyag meg ahh... láttál te már filmen kívül ilyen eljárást? azt meg se merem kérdezni hogy csináltál e.... a csi-ban mindenféle folyadékot permeteznek meg világítják uv lámpákkal frankón. nem sajnos ez nem így megy....
és hogy értsd végre: pohár, asztal, akármi. van egy lenyomatod. ahogy leveszed róla az ujjad az torzul. és ha még le is veszed. mégis mit tudsz vele csinálni? egy normális eszközzel szemben semmit. és ugye nem gondoljuk hogy egy globális rendszerben minimál kokányolt vackok lesznek...
"A fizikai mélyedéseket mérőt úgy, hogy a mintát lézerrel belevágod egy plasztikdarabba"
hajadra kened. mondom. ez egy optilkai olvasót talán, ismétlem talán megétveszt. minden másra alkalmatlan. egy normális olvasó onnan kezdődik hogy rámér a felületre. kiszúrja hogy az bőr vagy nem bőr. ennyi. bármire vésel bármit tökmindegy kategória. azon túl meg technológia függő hogy min hogy buksz meg a továbbiakban. de átjutni nem fogsz ezt garantálom akármilyen profi, igazi bőrre nyomtatott cuccal se.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
#56573440 #37 üzenetére
Még egy kérdés: A testen hordható elektronikai forradalommal mi lesz ?
Ezek nem fél éves fejlesztések, és hosszú távon sokkal forradalmibb egy emberbe rakható azonosításra szolgáló eszköz. Másrészt segítek, egy ilyen chip nem feltétlen csak arra lenne használható amit itt felvázoltak, de ezt már leírtam.pl már MA megvan a technika mobilba építhető verzióra
Ami nem túl sikeres tegyük hozzá.
-
zsigus
őstag
És a hőt hogyan szimulálod? Korábbi hozzászólás: "egy hőszenzoros olvasó"
Egyébként nincs egy mm egy redő az ujjadon, szóval ha egy mm-t is mozog az ujjad fel/le/oldalra akkor már elmosódik az egész... Tökéletes ujjlenyomatot szvsz (bár nem vagyok szakértő, csak hangosan gondolkodom) csak úgy lehet hagyni ha legördíted az ujjat a tárgyról, de ilyet senki nem csinál.
"A fizikai mélyedéseket mérőt úgy, hogy a mintát lézerrel belevágod egy plasztikdarabba."
És többe kerül a leves mint a hús...
De most itt szerintem egy olyan dologról beszélünk, hogy az E-mail jelszót kellene helyettesíteni. Szerinted ki fog ezért nem tudom hány millió Ft-os berendezést tartani, hogy pl. az én e-mailjeimet megnézze? -
Centre
tag
válasz
#56573440 #38 üzenetére
Pohár, az asztallap mikor felálláskor rátámaszkodsz, a kilincs, esetleg a szék karfája stb. reagens anyaggal befecskendezve a mintázat láthatóvá válik, amit aztán könnyűszerrel digitalizálni lehet.
Egyébként te jöttél azzal, hogy az ujjlenyomatot hagyjuk szanaszét, ami annak tükrében, hogy a rendőrség lassan egy évszázada használja, a bűnüldözésben van annyira vad kijelentés, hogy talán neked kéne valamivel alátámasztanod az állításod.
na látom azóta szerkesztettél. Nem tudom, hogy milyen laborban dolgoztál de feltételezzük hogy nem totál amatőrök, hanem kínaiak fognak így adatot lopni.
A fizikai mélyedéseket mérőt úgy, hogy a mintát lézerrel belevágod egy plasztikdarabba.
-
törölt tag
kérek példát amin értékelhető lenyomatot hagysz nap mint nap, a felületről visszanyerhető olyan minőségben amivel azonosításra alkalmas. én tököltem laborkörülmények között egy pohárral, amin szándékosan "tökéletes" nyomatot hagytak, és bár csak középkat optikai olvasó volt az alja a palettának mégse sikerült felnyomni. kíváncsi vagyok hol hibáztam. tényleg. olyan nem ér hogy 100 huf 6 kínai szemét kategóriában gumimacival törhető, meg mítoszírtók féle viccelgés, egy beugró, nem optikai leolvasót hogy lehet átverni? ha nem megy akkor nincs miről vitázni
és ezek után jöhet a " és akkor most mit kezdenél vele egy nemvérkínaiszutyokszemét olvasóval"
a végére jöhet a lol természetesen.
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #33 üzenetére
"Egyrészt nagy egy kis chiphez képest"
nem értelek. az ujjlenyomat olvasó is kicsi. a motorola már csinált egy atrix tanulmányt amiben volt, ha jól tudom nem dobták piacra de ettől még akarás kérdése a nyögés. bankomatnál, más azonosításnál meg aztán tök mindegy hogy mekkora az olvasó,
"Mellesleg már ott elvérzik, hogy tényleg sok helyen ott hagyod, és ki tudja, lehet csak 100 helyből 1-szer jön, de akkor bejön."
nem hagyod ott sok helyen. tényleg nem. részleges ujjnyomatot hagysz ott elmosódva felülettől függően jellemzően értékelhetetlen. de legyen megfogsz egy poharat. rajtahagyod, jön a csúnya ember, elviszi. leszedi róla, invertálja. és? mit kezd vele? milyen olvasóval tudja megetetni a hogyan gyártott mit?
" Minek hurcoljon szerencsétlen ember magával új lenyomatleolvasót ? "
tényleg? de most tényleg? az ujjlenyomat olvasó azonosít téged vagy az ujjnyomatod? minek hordjak magammal egy olvasót, ha pl már MA megvan a technika mobilba építhető verzióra, és mégegyszer: hivatalos azonosításra, fizetésre, stb teljesen mindegy az olvasó mérete? most én nem értelek téged vagy valami más a gond?
"hogy egy 6-8mm vastag telefonba hogyan alkalmaznád az újscannert ? Nem könnyebb egy NFC, vagy bármilyen rádiófrekvenciás chip"
egy hőszenzoros olvasó felület ma is bagatel vastag és van pár fejlesztés ami még ezen is túllép hamarosan, amire ebből valóság lenne addigra tuti... innentől a burkolat pl hátlapjára tehető, a többi sw kérdése. a különálló rendszerek azért "nagyok" mert kell bele a vezérlő, kell valami ami tárolja az adatokat, ami feldolgozza, ami továbbítja. nem a detektor foglalja a helyet. a telefonban mindez adott. magát az érzékelőt kell hozzáadni, a többit megoldja a meglévő vas.
-
zsigus
őstag
válasz
mrhitoshi #33 üzenetére
Megoldható... Korábban egy keresztbe szétcsúsztatható (qwerty-s) PDA-n is volt ujjlenyomat-olvasó, mégpedig a kijelző alatt, a felső "vékonyabb" részben.
Nem emlékszem a típusára, de már nem most volt, kb. 2008 körül.
Úgy jön ide, hogy ha már mindenképp "bonyolítani" kellene a bejelentkezést, akkor ezerszer is inkább ujjlenyomat mint egy ki tudja mit tartalmazó tabletta... Nem hiszem, hogy hosszútávú tesztek készültek már vele kapcsolatban, egyrészt, másrészt én személy szerint soha sem "chipeltetném" magam egyszer sem, nem hogy minden reggel.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
#56573440 #30 üzenetére
Egyrészt nagy egy kis chiphez képest, ezt nem gondolnám, hogy ki kellene fejteni.
Mellesleg már ott elvérzik, hogy tényleg sok helyen ott hagyod, és ki tudja, lehet csak 100 helyből 1-szer jön, de akkor bejön.Másik: Azt állítod, hogy van olyan olcsó újscanner, ami nagy körben alkalmazható, és nem lehet könnyen kijátszani.
A hsz. másik részére nem reagálnék. Ha van egy széf, azt is fellehetne törni, vagy bankot is lehetne rabolni....meg persze lehetne lézerrel is védeni az adatokat, de hogy jön most ez ide ?
de amcsi filmek alapján kijelenteni hogy könnyen kijátszható és nagy helyet foglal egy ujjnyomat olvasó az elég meredek.
Mellesleg ezt a konzekvenciát miből vontad le ? Minek hurcoljon szerencsétlen ember magával új lenyomatleolvasót ? Egyáltalán hogy jön ez ide ?
Arról van szó, hogy van olyan, könnyebben hordozható technológia, ami sokkal biztonságosabb a mai, jegyezzük meg a jelszavakat technológiától. Kérlek, magyarázd meg, hogy egy 6-8mm vastag telefonba hogyan alkalmaznád az újscannert ? Nem könnyebb egy NFC, vagy bármilyen rádiófrekvenciás chip ? -
edward2
addikt
válasz
#56573440 #30 üzenetére
Szerintem amikor a fejedhez fegyvert tartanak azellen semilyen jelszó nem fog védeni.
Amúgy jogos kérdés de ez a bőrre rakott tetkó hogy véd pl. amikor alszol? Valaki simán fel tudja használni. De én fentartom hogy az egész célja csak annyi hogy megjelöljenek mint a birkát.
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #14 üzenetére
"Könnyen kijátszható, és túl nagy teret foglal el szvsz."
na. ezt kifejtenéd kérlek? maga a leolvasó mérete is elég változó, nem hogy a kijátszásának a nehézsége. van pár technológia, vannak irdatlan kompakt kialakításúak lásd a lenovo féle laptopba épített akár...
csak és kizárólag az amcsi szuperprodukciókban lehet ezeket olyan gyorsan és hatékonyan feltörni. az a részleges nyomat amit magad körül hagysz irdatlan hiányos, maszatos, nagyon ritkán használható bármire is. de vegyük az ideális esetet, egy teljes ujjlenyomatot hagysz olyan felületen amiről értelmesen le tudják szedni. és? egy gagyikommersz vérkínai optikai szkennert talán átver. de egy hővonal szenzoros megoldással mit kezdene? profi cuccokkal se tud gyártani hozzá semmit. és akkor még beszélhetnénk ultrahangos és egyéb nyalánkságokról. hamarabb bontja ki a falat az ajtó mellett mint jut át a beléptetőn.
bőrbe épített chip: megkeresi egy kiolvasóval és kivágja belőled seperc. az ujjaidat ha levádja a normális olvasó el se fogadja ma se, amire ez elterjedne addigra meg pláne. ha a fejedhez fegyvert tart és kényszerít arra nincs megoldás, de amcsi filmek alapján kijelenteni hogy könnyen kijátszható és nagy helyet foglal egy ujjnyomat olvasó az elég meredek.
-
Centre
tag
Nem akarok ötleteket adni(dehogynem) csak szólok, hogy a nyelv is ugyanolyan egyedi mintázatú, mint az ujj, s mégse hagyjuk ott mindenütt. Szeretném még látni katikát amint nagy elánnal nyaldossa a szifon 7-t
-
Diocles
aktív tag
Ezt a kisnagybetű-számkarakter-krikszkraksz mítoszt kár ennyit sulykolni.
[xkcd] -
zsigus
őstag
válasz
TROGLODITA #20 üzenetére
Nem mondtam mást én sem.
Szvsz ha Vér István úr nem tudja megjegyezni az email, facebook, windows 8 jelszót, ezért szeretne használni valami mást helyette: elég ide az ujjlenyomat, a komolyabb cégek viszont rengeteget költenek biztonságra/titkosításra, oda nem.
-
-
TROGLODITA
csendes tag
Ahol valóban számít a biztonság, ott nem használnak ujjlenyomat olvasót, mert annál egyszerűbben nem lopsz el semmit.
Naponta otthagyod több ezer helyen az ujjlenyomatodat, arról nem is beszélve, hogy az olvasó mellett is fognak találni a notidon legalább 10et.Nem véletlenül használnak retina szkennereket, a retinád kicsit nehezebb otthagyni mindenhol
-
slashing
senior tag
ez a tabletta egy ökörség főleg ha folyamatosan sugározza az adatot. Az autókat sem úgy lopják már el hogy elveszik a kulcsát az embernek, csak simán lemásolják a parkolóban mikor megnyomja az ember a gobot és kisugározza a jelet. Na most ugyan ezt simán le lehetnem másolni a kapszulánál is és még egyszerűbben hozzáférhetnek a jelszóhoz mint a jelenlegi megjegyzem és beírom kombinációhoz.
-
LonGleY
veterán
Szoftveres megoldásként egyébként a böngészőkbe beépülő LastPass-t tudom ajánlani. Így cross-platform módon, a böngészők között átjárhatóan minden oldalon lehet brutál jelszavunk, és csak egyetlen komolyabbat kell megjegyezni, ami a LastPass accounthoz tartozik.
-
zsigus
őstag
Szvsz egy átlag ember esetében már az ujjlenyomat is biztonságosabb a kelleténél... A fontosabb adatokat/kommunikációt pedig úgy is komoly eszközökkel védik.
Nyilván nem a "legolcsóbb" ujjlenyomat-olvasóra gondoltam, amit szinte bármivel át lehet verni, de ha komolyan gondolják akkor megoldható lenne ez biztonságosan.
Egyébként miből tartana a mobiltelefonokból hardverkulcsot csinálni? Semmiből...
Ez is ott van mindenkinél, egy (vagy a munkahelyt is beleszámolva kettő) dokkoló, beállítod a telefonod és tudja, hogy te vagy.Egy mobilt egy magánszemély szvsz nem használ közösen valakivel, ha pedig elhagyja, egyrészt magára vessen (a hardverkulcsot is el lehet), másrészt ott a PIN kód és a jelkódzár (vagy az alternatívái).
-
VIC20
őstag
,,...nagy biztonsági rést is jelent, mert valaki lenyúlja a tablettákat, vagy az illető tudta nélkül lop el pár szemet belőle és szabadon bejárkál az illető egész online világába."
Hol is nyílik az a biztonsági rés?
Ma még csak a szemetet érdemes átkutatni hasznos információk után, maholnap a budit is...? -
mrhitoshi
veterán
Könnyen kijátszható, és túl nagy teret foglal el szvsz.
Ha fogjuk mondjuk az emeberi DNS-t, akkor az már sokkal egyedibb, sokkal bonyolultabb lenne ellopni, és sokkal praktikusabb. Jó ez eléggé véglet, de egy ilyen fejlesztésénél mindent számba kell venni.
Akár még azt is megkockáztatom, hogy olyan DNS szakaszokat is fel lehetne használni azonosításra, amit amúgy a szervezet "nem használ", nem kerül megjelenítésre, ergo még nehezebb lenne a lopás.
Egy bőrre vihető chipet nem csak jelszó tárolásra lehetne felhasználni, hanem különböző azonosításra. Mondjuk nem lenne szükség 10 db kárytára, amik eltörhetnek, elveszhetnek, és stb..., hanem van egy chip, ami minden adatot tárol. (Személyigazolvány, jogosítvány, lakcím példaként.)
Aztán ki tudja mire lehetne még befogni. Fantázia kérdése. A jövőt ezek a technológiák jelentik, ahol magát az embert használják ki, mint elektronikus eszköz. -
törölt tag
sőt. lennének egyéb járulékos előnyei is, pl bűnügyi helyszínen rögzített lenyomatot azonnal lehetne azonosítani... alapvetően megbízható, redundáns (2-3 ujj két kézről már elég az asztalosok esetében is), kényelmes, és a legfontosabb, elfogadott etikailag. ezek meg remélem soha nem lesznek azok
-
legiaap
félisten
-
zsigus
őstag
Ugyanezt akartam írni. Mi a baj az ujjlenyomattal?
Állandóan ott van ahol én és eléggé kiforrott technológia.Én egyik felsorolt technológiát sem lennék hajlandó használni, és eléggé abszurdnak tartom őket (főleg a tablettát).
Ez majdhogynem olyan mit a kutyák chipelése, megjelölnek, hogy ne kóboroljak el, de ha megharapok valakit, legalább tudják ki volt.
-
Kashim
őstag
Egy munkahelyi hirtelen jött hasmenésre gondoltak a kapszula kiagyalói?
-
törölt tag
ahh micsoda tervek. aztán az ujjlenyomattal mégis mi a baj? a jelenlegi filléres olvasókkal is olyan karakterlánc generálható jelszóként amit fel nem törnek belátható időn belül. akkor? túl egyszerű és nem kell konstans venni a boltban mint a tablettát?
az újabb leolvasókat levágott ujjal, fantomokkal már rég nem lehet átverni, nagyon tudnék örülni neki ha pl lehetne így fizetni, azonosítani magad on the fly, stbstbstb.
mindegy. bonyolítjuk a dolgokat, remélem valaki kitalál valami még idétlenebbet
-
Ygg
senior tag
Inkább megjegyzem az összes jelszavam.
-
Ribi
nagyúr
A kulcsot vagy mást nem lehet ellopni
Amúgy ez a lenyelős téma nem tudom miben más mint a már régóta meglévő rádiós azonosítók?
Rendszerben kell beállítani, hogy minden nap újra kelljen valami módon aktiválni és szevasz.
Aki nem tud 1 kártyát magával hordani az jobb ha nem is dolgozik, mert alkalmatlan rá. -
edward2
addikt
Welcome to 1984!
Google párti vagyok, de azért erős kétségeim vannak a jövőt illetően. DARPA, NSA és hasonló csoportoktól "mennek" át emberek dolgozni a Googlehez aztán előjönnek ilyen bőrre tetovált "erős jelszóval".
Hát mit is mondjak. A legjobb börtön lakó az aki önmagától vonul be a börtönbe. Aztán az emberek fejvesztve rohannak, hogy megjelöljék magukat mint a marhák.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a mostani 2-step verification miért is nem elég biztonságos? Én ebben biztosan nem fogok részt venni. Értem én, hogy fontos az online biztonságom, de ennyire nem, hogy megjelöljem magamat.
-
mrhitoshi
veterán
Első próbálkozásnak jó, de több kell szvsz.
A járható út szerintem a "tetoválás", de tovább lehetne fejleszteni, mondjuk bőr alá ültetve.
A jövő mindenképp az ember gépiesítése, szóval én üdvözlöm az ilyen kutatásokat. -
Penge_4
veterán
Hitelesítő tabletta...
És vannak emberek, akiket ilyen ötletekért fizetnek...
Amellett, hogy totál abszurd az egész az ujjlenyomatok és Yubikey-ek korában még egy baszott nagy biztonsági rést is jelent, mert valaki lenyúlja a tablettákat, vagy az illető tudta nélkül lop el pár szemet belőle és szabadon bejárkál az illető egész online világába.
A tetoválás meg... Bár a tapasztaltabbaknak már kinyílhat a szeme, hogy itt is a ciklikus profit a lényeg. A tablettát megveszi az ember, mint a vitamint, a tetoválás meg lemosható. Ha viszont chippet ültetnek be az emberbe, akkor azt elvárják, hogy tartós legyen és ne kelljen gyakran cserélni, ami így megdrágítja, ami viszont csökkenti a fizetőképes keresletet.
Új hozzászólás Aktív témák
it Mindenkinek az agyára megy a jelszavakkal való állandó küzdelem. A Motorola a D11-en két lehetséges alternatívát is mutatott, de vajon tényleg ez a jó irány?
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest