A Microsoft bocsánatot kért a hibás frissítés miatt

Két tömörítési technológia támogatását megszüntették, ám a letiltás működésképtelenné teszi a kamerákat.

Miután a múlt héten kiderült, hogy a Windows10 nemrég kiadott Anniversary Update-je tartalmazott egy olyan elemet, mely nagyon sok felhasználónál kikapcsolta a webkamerát, illetve egyéb hardvergondok is előálltak a telepítés után, a vállalat hivatalosan is bocsánatot kért a történtek miatt. Elmondták, hogy bár hosszú tesztelésen ment át a frissítési csomag, ez a hiba nem került napvilágra.

A Microsoft úgy tervezi, hogy a javítást szeptemberben adják ki a Windows Update-en keresztül. A gond az, hogy míg az egyéb hibákra a vállalat kiadott egy gyorsjavítást, addig az USB-kamerák problémájára egyelőre nem jelent meg workaround, és mivel a frissítés több alkalmazásnak is jogot ad a kamera használatához (Windows Hello arcfelismerés, HoloLens stb.) – korábban csak a Skype tehette ezt meg – ezek sokaknál nem működnek.

A problémát az okozza, hogy a videós szolgáltatások minőségének javítása és a biztosabb működés érdekében a frissítésben a Microsoft letiltotta a webkameráknál az MJPEG és a H.264 tömörítés használatát, csak az YUY2 kódolást támogatják, így az előbbit használó eszközök telepítés után lefagynak, ugyanis a tiltás a kamerák egyéb funkcióit is érinti.

Azóta történt

Előzmények