Teljesen megújul a Hotmail

Noha az ingyenes online levelezők közül a Windows Live Hotmail mondhatja magáénak a legnagyobb – 360 milliós – felhasználói bázist, az új funkciók bevezetésében a rendszer nem mondható éllovasnak. „Nem tartunk ott, ahol szeretnénk” – ismerte el a Microsoft illetékes alelnöke, Chris Jones egy tegnapi sajtótájékoztatón, melyen a lemaradások ledolgozását célzó újdonságokat mutatta be.

Ezek – derül ki a The Register beszámolójából – elsősorban az küldött állományok fájlok kezelését, megosztását teszik egyszerűbbé. A cél az, hogy a felhasználónak ne kelljen elhagynia a megnyitott böngészőablakot ahhoz, hogy megnézze a fájlokat, amiket e-mailben kapott.


Az újdonságokat bemutató promóciós videó

Ezt a Microsoft a Silverlight, SkyDrive internetes tárhely és az Office csomag ingyenes webes változata, Web Apps segítségével valósítja meg. A felhasználónak lehetősége lesz a nagy méretű csatolt állományokat, például fotókat, feltölteni a tárhelyre ahelyett, hogy azokat minden címzettnek elküldené. A linkelt vagy küldött állományokat a levelezőben aztán közvetlenül is meg lehet nézni: az Office-dokumentumokat a Web Apps segítségével, a YouTube- vagy Hulu-videókat, illetve a képeket pedig magában az üzenetben. A fotók egy Silverlight-alkalmazással slide show-ként is végigpörgethetők.

Az üzenetek kezelésében is lesznek újdonságok. Ilyen a sweep (söprés) opció, amely megadja a lehetőséget az adott feladótól származó levelek egységként való kezelésére (spamek esetében: kidobására), vagy a QuickView, amely egérkattintásra automatikusan szortírozza a leveleket a szövegükben található kulcsszavak alapján, például a közösségi szájtokról érkező értesítőket gyűjti össze. Újdonság lesz, hogy a motor a keresőkifejezések gépelése közben javaslatokat dob fel, lehetőséget ad a levelek párbeszédszerű rendezésére, a böngészőbe integrálja a Messengert, illetve támogatja az Exchange ActiveSync-alapú okostelefonos szinkronizálást.

Az új szolgáltatásokat júliustól fokozatosan vezetik majd be – közölték. A Hotmail egyelőre nem fogja támogatni az idegen dokumentumformátumok, például a PDF közvetlen megnyitását.

Azóta történt

  • Elindult a hotmail.hu, versenyfutás a nevekért

    Ha valaki magyar doménes Live-postafiókot akar a saját nevével, annak igyekeznie kell.

  • Elkezdődött a Hotmail frissítése

    A Microsoft tegnap megkezdte a már bejelentett újítások élesítését. A bevezetés fokozatos, de a nyáron minden fiókban megjelennek az új funkciók.

  • Megújult a Hotmail

    A két hónappal ezelőtt megkezdett upgrade a héten mindenhol befejeződött. Több mint 350 millió postafiókot frissítettek.

Előzmények