Megújult a Hotmail

Hotmail logóA Microsoft június elején kezdte meg a Windows Live Hotmail új funkcióinak élesítését. A munka a rendszert kiszolgáló adatközpontok nagy száma és általában a szolgáltatás dimenziói miatt fokozatosan és viszonylag lassan haladt, de mostanra világszerte befejeződött. Ezt Mike Schackwitz, a Windows Live csoport illetékes vezetője kedden egy blogbejegyzésben jelentette be.

„Igen sűrű hetünk volt itt, a Hotmailnél, de most már minden felhasználónknál megtörtént a frissítés. A többséghez az elmúlt napokban jutott el az új Hotmail, amikor a befejeződött a munka, és több mint 220 országban 350 milliónál több fiókot újítottunk meg. Most már mindenki élvezheti a gyorsabb Hotmailt és az olyan új funkciókat, mint a takarítás, a gyorsnézet és a többi” – írta. A cég – teszi hozzá – változatlanul várja az új szolgáltatásokkal kapcsolatos visszajelzéseket, sőt a felhasználók kérésére már módosítottak is a rendszeren: megszűnt a Messengerbe való automatikus bejelentkezés.

Amint azt megírtuk: az újdonságok azt a célt szolgálják, hogy a felhasználónak ne kelljen elhagynia a megnyitott böngészőablakot ahhoz, hogy megnézze a fájlokat, amiket e-mailben kapott. Ezt a Silverlight, a SkyDrive internetes tárhely és az Office csomag ingyenes webes változata, Web Apps segítségével valósítják meg. A felhasználónak lehetősége van a nagy méretű csatolt állományokat, például fotókat, legfeljebb 10 GB méretben feltölteni a tárhelyre ahelyett, hogy azokat minden címzettnek elküldené. A linkelt vagy küldött állományokat a levelezőben aztán közvetlenül is meg lehet nézni: az Office-dokumentumokat a Web Apps segítségével, a YouTube- vagy Hulu-videókat, illetve a képeket pedig magában az üzenetben. A fotók egy Silverlight-alkalmazással slide show-ként is végigpörgethetők.

Az üzenetek kezelésében is vannak újdonságok. Ilyen a sweep (a magyar változatban: takarítás) opció, amely megadja a lehetőséget az adott feladótól származó levelek egységként való kezelésére (spamek esetében: kidobására), vagy a QuickView (gyorsnézet), amely egérkattintásra automatikusan szortírozza a leveleket a szövegükben található kulcsszavak alapján, például a közösségi szájtokról érkező értesítőket gyűjti össze. Újdonság lesz, hogy a motor a keresőkifejezések gépelése közben javaslatokat dob fel, lehetőséget ad a levelek párbeszédszerű rendezésére, a böngészőbe integrálja a Messengert, illetve támogatja az Exchange ActiveSync-alapú okostelefonos szinkronizálást.

Azóta történt

  • Nem fogad leveleket a Hotmail.hu

    Négy napja nem érkeznek levelek a felhasználók egy csoportjának fiókjaiba. A Microsoft vizsgálja a problémát.

Előzmények