Meglepetés az AMD-től

Hirdetés

Az Advanced Micro Devices meglepte az elemzőket, amikor tegnap nyereséget jelentett a második negyedévre. A vártnál jobb eredményeket annak köszönheti a chipgyártó, hogy mikroprocesszorai iránt élénk volt a kereslet, míg a régóta nyűglődő memória-üzletág csökkenteni tudta veszteségét.

A második negyedévben az AMD 1,26 milliárd dollár árbevételt ért el, nyeresége pedig 11,3 millió dollár, részvényenként 3 cent volt. A Wall Street valamivel alacsonyabb forgalom mellett papíronként 5 centes mínuszra számított.

A cég Opteron, Athlon, Turion és Sempron processzorai rekordmennyiségben keltek el a negyedév során, az ezek értékesítéséből származó árbevétel 38 százalékkal, 767 millió dollárra emelkedett. Régiónkénti lebontásban Kína és Észak-Amerika vitte a prímet. A hosszú ideje veszteséges flashmemória-biznisz – melynek önálló tőzsdei bevezetését tervezi a cég – éves szinten, 31 százalékkal, 462 millió dollárra tornászta le forgalmát, ám eközben a megelőző negyed 110 milliós üzemi veszteségét 90 millióra sikerült mérsékelnie.

A harmadik negyedévre a szezonális trendeket felülmúló processzorforgalmat jósol az AMD, melynek részvényei a tőzsdezárás utáni kereskedésben 60 centtel, 19,85 dollárra emelkedtek a hír hatására.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények