Jól megy az Intelnek is

Hirdetés

A notebookok iránti erős keresletnek köszönhetően az Intel második negyedéves rekordárbevételről adott hírt. A világ legnagyobb chipgyártójának 9,2 milliárd dolláros forgalma 15 százalékkal lett magasabb, mint az egy évvel ezelőtti szám, és mindössze 2 százalékkal maradt el az év első három hónapjának árbevételétől. A profit éves szinten 16 százalékkal, 2 milliárd dollárra kúszott fel.

A vállalat közölte, hogy mikroprocesszorainak forgalma rekordszintre nőtt a negyedév során, noha az átlagos eladási árak valamelyest mérséklődtek. Nőtt a lapkakészletek és a flashmemória-chipek iránti kereslet is – egyedül az Intel által gyártott alaplapokból és vezetékes hálózatok eszközökből kelt el kevesebb, mint a megelőző negyedév során.

A második negyedévre tervezi a cég a kétmagos processzorok gyártásának felfutását és a korszerűbb, 65 nanométer csíkszélességű gyártástechnológia bevezetését – közölték; a harmadik negyedévben ezért 2,5 milliárdról 2,8-2,9 milliárd dollárra növelik a k+f kiadásokat. Az erős ünnepi szezonra készülve az idén a tervezettnél többet, 5,7–6,1 milliárd dollárt költ majd a vállalat tőkeberuházásra is.

A jelenlegi negyedévre 9,6 és 10,2 milliárd dollár közötti árbevételt vár az Intel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények