Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Club
őstag
Kezdem megutálni az AMD-t.
Eddig csak simán nem szimpatizáltam vele.
De ez a házkutatás, pereskedés, stb.. nemtudom... -
nakrisz
csendes tag
Nem tudom... Nem hiszem, hogy jó lenne, ha monopólium alakulna ki a processzorfronton. Márpedig az Intelnek csak az AMD a versenytársa az x86 platformon. Ha megy tisztességesen, akkor még csak-csak OK, de ha olvastad az előzményeket is, szerintem minimum nem etikus pénzt felajánlani (és elfogadni) a versenytárs mellőzéséért.
-
Club
őstag
Ennek semmi köze az etikához
Ez üzlet, ez pénzről szól.
Itt az győz, aki nagyobbat szakít.
Monopóliumot tart fent?
Kérem szépen tessék azokat a cégeket szapulni akik ezt elfogadták.
Ennyi és nem több.
Ha a Te tualjdonodban lenne az Intel nem ezt tennéd?
Dehogynem.
Mindeki ezt tenné.
Ha te mint cég, felajánlasz egy nagy láda pénzt, hogy a te termékeidet forgalmazzák, akkor te etikátlan vagy?
Mivel rosszab ez, mint amikor valaki ''ajándékba'' ad egy autót, vagy egy házat, vagy bármi ilyesmit?
Semmivel.
Ez üzlet, erről szól.
De az AMD szerintem evvel a nagy ''etikai'' érzékkel mindössze pénzt akar kicsikarni az Intel-től, illetve mivel önerőből nem megy nagyon, ezért bírósági eljárás lévén magának piacot szerezni.
Persze értem én őket, hiszen nekik is a pénz a fontos.
Csak megmondom őszintén valahogy attól van hányingerem, hogy próbálják úgy beállítani hogy ők a kis Dávid és harcolnának az igazságosság, becsületesség,felhasználói érdekek oldalán stb stba nagy és gonosz Góliát Intel bácsi ellen. -
nakrisz
csendes tag
SZERINTEM az üzletnek is törvényes keretek között kell működnie.
Én nem akartam ebben az ügyben igazságot tenni, még különösebben állást foglalni sem... Majd megteszi a bíróság.
Egy cég pedig nyilvánvalóan úgy kommunikál egy vélt/valós törvénysértést, ahogy az neki érdekében áll. Én nem érzek ekkora indulatot ebben az ügyben, mint amekkora vehemenciával estél neki...
És veled sem akarok összeveszni: peace -
Goose-T
veterán
Az AMD nem képes egyszerűen felvenni a piac ritmusát. Nem ért semmihez a processzorokon kívül (a flash memóriákat most hagyjuk ki, mielőtt elkezdené valaki szajkózni), márpedig azok a cégek, amik specializálódnak egy olyan termékre, amin kicsi a haszonkulcs, halálra vannak ítélve. Nem hallottak még diverzifikációról? Az Intel teljes platformot, hálózati megoldásokat nyújt csak hardveroldalról, a szoftvertámogatásról nem is beszélve (C-fordító, storage meghajtók, stb). Ezzel szemben az AMD semmit nem tud felmutatni a procijain kívül. Csodálkoznak, hogy kevesebben veszik? Mára jelentősen átformálódtak a piaci igények.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/y56bsrs4 *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
faster
nagyúr
Hát perszehogy az intel tökártatlan, ez alap. Meg az is, hogy az AMD béna, ezért pereskedik, ez is alap.
-
erdoke
titán
Ha lett volna elég tőkéje az elmúlt években, a mára felépült 3 gyárával röhöghetne az Intelen, és nem kellene pereskednie, hanem jól odaajánlana 10 %-kal többet.
Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy miért nem láttak benne nagyobb fantáziát a befektetők, miért nem volt és nincs elég zseton az építkezésekre, illetve több független termékvonal fejlesztésére (szerver-desktop-mobil vonalon).A legjobb aláírás a héten
-
-
lb
csendes tag
sztem az intel megerdemli, nemtom hogy egyesek hogyan gondoljak azt, ha a gondolatmenetet koveted akkor ha te kapsz vkitol egy autot, es kiderul az illetorol hogy mondjuk bankrablo, akkor szemet hunysz felette? Terneszetesen kivulrol nezve az analogiat, mivel a cegek megtettek, es igy vagy ugy oket is meg fogjak huzni. Ha a per sikerrel jar.
Az hogy mi mast csinal mellette meg az intel senkit sem erdekel, nem enyhito korulmeny, lasd feljebb. Es nem kisebbito hogy az AMD processzorral fogalalkozik nagyreszt. Ez is vicces vhol. hehe, ezen rohognom kell.
Ha pistike szepen tud rajzolni, es jol tud olvasni, marika meg szebben tud rajzolni de nem tud olvasni, az csokkenti az o munkajanak erteket.
Ez aztan a logika, es ertekitelet...
Mondjuk mar az is sokat jelent hogy az Intelnek, egyeltalan szuksege volt erre a lepesre. Szoval nem art egy kis buntetes, keressen mas, kevesbe mocskos utat.
Inkabb a mernokeinek a segget rugdossa. -
Paqito
senior tag
Erősebb kutya b@*zik!
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Club
őstag
Ha nem vetted volna észre, nekem nem avval van bajom hogy van az AMD.
Hanem avval, hogy ha annyira jó, mint ahogyan itt egypáran állítjátok, akkor miért kell ezt csinálnia?
Csinálja a maga bizniszét és ha az Intel ígér 30% kedvezményt, ő ígérjen 32-öt.
Ennyi.
Úgy is mindig arról hallok hogy milyen faxa&olcsó az AMD.
Hát akkor a képletben valami komoly bibi van, mert így hogy sokak szerint olcsóbb, jobb még így sem képes felvenni a versenyt az Intel-el?
Persze tudom, mert a csúnya Intel bácsi egy csomó kedvezőbb ajánlatot tesz azért, hogy igenis Intel-t forgalmazzank, AMD-t pedig ne.
Ezen az alapon mindenkit, aki frencsájz üzletet cisnál le kéne csukni.
A kizárólagosság egy jog, amit bizony pénzért meg lehet venni.
Ez nem teccik?
El lehet menni a sóühivatalba, mert bizony ez a pénzről szól
Nagyon örülök annak hogy nincs monopól helyzet.
De az, hogy az AMD az eddigi stratégiáját félretéve már ilyen lépéseket is tesz, az nagyon nem teccik.
Arról meg ugye nem is beszélve, hogy ha az AMD lenne ilyen helzyetben mint az Intel, ő full ugyan ezt csinálná -
Goose-T
veterán
Szeretek vitatkozni. Visszatérve az általad felhozott Pistike-Marika témához: az rendben van, hogy Marika szebben rajzol, az pedig nem von le semmi a rajzai művészi értékéből, hogy nem tud olvasni. Ha viszont Pistike és Marika munkát keres, Pistikét felveszik, Marikát pedig kiröhögik és elküldik a picsába. Marika pedig mehet perelni a Munkaügyi Hivatalhoz diszkrimináció miatt, ahol szintén kiröhögik, majd azt tanácsolják neki, hogy tanuljon meg olvasni. Üdvözöl a való világ.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/y56bsrs4 *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Esmein
nagyúr
Pont az ilyenekkel van a baj, ezért szívja a brokit az amd. Az intel fanatikusok miatt van még mindig piaca az ötbetűsnek, mert amit az utóbbi 2 évben felmutatott azzal enélkül labdába nem tudna rúgni. Ha az amd ilyen sz*rokat adott volna ki (teljesség igénye nélkül btx, 24 tűs tápcsati, egyre lassabb chipsetek, ddr2, idióta lga775) már rég sehol nem lenne a piacon.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
DaSilva
senior tag
'Csinálja a maga bizniszét és ha az Intel ígér 30% kedvezményt, ő ígérjen 32-öt.
Ennyi.'
ez nem ennyi. ez törvénytelen. értem? nem etika, meg tolvajbecsület, hanem törvény. nem csinálhatsz olyat, hogy fizetsz a disztribútornak, az oem-nek, vagy az ufóknak, hogy kizárólag a te termékedet forgalmazzák, anélkül, hogy ők ezt kiírnák a homlokukra, mert vannak törvények, amik ezt tiltják.
amit tök nyílvánvalóan a Dell-lel csinál pl, csak ott már akkora lóvé van, hogy rohadtul odafigyelnek, nehogy kiderüljön valami.huss, fohászom száll feléd
-
Club
őstag
Ha nekem van egy cégem, aki mondjuk autógumikat forgalmaz.
Én avval bem,egyek egy autószerelőhöz, meggyőzöm hogy az én termékeim jobbak ezért meg azért és fizetek neki pénzt hogy az én cuccaimat fogalmazza akkor törvénytelenséget követek el?
Hu ez elég necces lenne
Ha ez így van, akkor bizony az összes márkaboltot kérem mostn azonnal becsukni, mert nem árulnak gagyi minőségű utánzatokat és evvel visszaszorítják a szegény kínai hamisítókat a piacról -
erdoke
titán
Milyen jól értesült vagy...
Honnan tudod, fizetnek-e egyáltalán a Dellnek, vagy ha fizetnek, akkor azt milyen formában teszik. Több legális módja van, pl. a megvásárolt termékek mennyisége után bizonyos visszatérítés, ha elért egy előre megállapított határt az értékesítés. Stb.A legjobb aláírás a héten
-
faster
nagyúr
Ha ez így van, akkor bizony az összes márkaboltot kérem mostn azonnal becsukni, mert nem árulnak gagyi minőségű utánzatokat és evvel visszaszorítják a szegény kínai hamisítókat a piacról
Itt nem arról van szó, hogy önként és dalolva nem árusítottak AMD procikat, hanem hogy az Intel nyomására nem árusíthattak AMD termékeket. Legalábbis ez a vád. -
Club
őstag
Ok:
És?
Most akkor mi van?
Mondtam, fizessen többet az AMD, vagy adjon nagyobb kedvezményt mint az Intel.
Ennyi.
Miért olyan szemét dolog az, ha valaki kedvezményt ad cserébe a kizárólagosságért?
Értem hogy ti mit akartok mondani, de ez nagyon rossz érv.
''Van pénze az Intelnek, amből még többet akar, azonnal mondjon le!''
Elég viccesen hangzik
Arról nem is beszélve, hogy tegyük fel megnyeri az AMD a pert.
Kap az Intel egy bírságot.
Szerintetek lenne akkora hogy fikarcnyit is érdekelje?
Kétlem.
Túl nagy falat ez a tortából hogy hagyják elveszni.
De ismétlem önmagam:Ez a mártír szerep amit az AMD próbál most eljátszani, nekem nagyon félrenyúlásnak tűnik. -
DaSilva
senior tag
erdokének is, aki szintén ügyesen kiolvasta a lényeget.
a viszonteladónak fizethetsz annyit, hogy vért pisálsz, senkit nem érdekel.
amit viszont nem tehetsz, hogy azért fizetsz az amúgy független cég látszatát keltő viszonteladónak, hogy kizárólag a te cuccaidat értékesítse.
szóljatok, ha nem megy, leírom lassabban.
a dell-lel meg ne röhögtessetek, a világ összes nagy számítógép gyártója árul amd rendszereket, ők meg jobban tudják. persze vaze.huss, fohászom száll feléd
-
faster
nagyúr
Miért olyan szemét dolog az, ha valaki kedvezményt ad cserébe a kizárólagosságért?
Egy kétszereplős piacon ez egész egyszerűen törvénytelen. Az egész folyamat a japán versenyhivatal lépése után indult be, gondolom az AMD vérszemet kapott.
Egyébként már annak a hírnek is volt topikja, ahol már eléggé meg lett rágva ez a kérdés, most nem akarom mégegyszer ugyanazokat az érveket leírni. Sőt, nem is fogom, annyit mondok, hogy majd meglátjuk, mi lesz. -
Club
őstag
Hiába próbálod kiénekelni a sajtot a madár szájából, ez veszett ügy
Az egy baromság hogy én mint jelen esetben processzor gyártó nem vehetek akármelyik számtekboltnál, nagyobb cégnél kizárólaggosságot!
Miért?
Mindenki pénzből él.
Ennyi.
Aki többet kaszál az nyer.
Nincs ebben semmi érzelgősség, meg fanatizmus.
Az AMD kezdi fúrni az Intel-t.
Eddig próbálták avval, hogy igenis jobbat, olcsóbban.
Eddig ment is, csakhogy túl lassú a folyamat.
Jön az X2, ami nagyon drága.
Ebből közel sem fognak annyit venni.
Mivel erősebb már az AMD mint eddig volt, kezdik azt, hogy már nem lassan, hanem gyorsan akarnak sokkal több pénzhez jutni.
Ennyi és nem több.
[Szerkesztve] -
DaSilva
senior tag
'Az egy baromság hogy én mint jelen esetben processzor gyártó nem vehetek akármelyik számtekboltnál, nagyobb cégnél kizárólaggosságot!'
vehetsz, csak ezt annak a számtekboltnak, nagyobb cégnek ki kell írnia magára. érted. márkakereskedések, meg ilyenek vannak a világon.
'Ennyi.'
ja, az intel gazdasági bűncselekményt követett el, az amd meg kapott egy fülest és beperelte. szerintem se dráma.huss, fohászom száll feléd
-
hát, nem igazán értem, hogy ezzel mit akarsz mondani.
ha egyik 30%-ot, ad, a következő 32-t, és ezek felmennek, az égig, és a végére már szinte a cégek fizessenek neked azért, hogy odaadhassanak neked egy procit?
nem túlzás ez egy kicsit?
és amúgy gondolj bele, ha a kedvenc inteled olcsóbban odaadja gerinctelen módon az egyik viszonteladónak, hogy csak és kizárólag az ő termékeit nyomhatja, akkor azt a bevételkiesést ki fogja megfizetni? te fogod. hará intel, club fizetni akar!A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
marcee
addikt
''Csinálja a maga bizniszét és ha az Intel ígér 30% kedvezményt, ő ígérjen 32-öt.''
Ebben tényleg igazad van, ezzel nem is lenne semmi baj, nem is pereskedne senki piaci fölénnyel való visszaélés miatt, csakhogy intelbácsi nem teljesen ezt ajánlotta, arról volt szó - hogy a te számaidnál maradjunk -, akkor él a 30% kedvezmény, ha nem építenek AMD-s gépet egyáltalán! Igazad van, ez korrekt eljárás. A g*c* ájemdé, meg - pfuj-pö - nem szégyel perelni a mocsadék, há' mé'? nem biztos ők is ezt csinálnák? a rohadékok. És van bőr a pfájukon?!
Abban is igazad van, hogy sokan túlzásbaviszik az olcsón vett és nem sokkal lassabb, tehát jó ár értékarányú processzoruk felett érzett örömöt és nem kellene minden inteles topicba _valakinek_ köpködni. De hidd el, hogy nekem meg attól van herótom, hogy TE minden ''lehetőséget'' megragadsz arra, hogy az AMD-sekbe rugjál. Éshát néha mellé is fogsz kicsit. Mint például szerintem itt.\m/
-
faster
nagyúr
Én értem, hogy te mit akarsz mondani, csak nem értek egyet. A piaci fölénnyel való visszaélés számomra nem elfogadhatóbb, mint a pereskedés, számodra meg igen. Egyébként a monopóliumok vagy kvázi monopolhelyzetben levő cégek mindig is megkülönböztetett figyelmet kapnak az ilyen húzások tekintetében, lásd Microsoft, és ez nem csak egyfajta gazdasági ''péniszirigység''.
Olvasd csak el a Rockefellerek történetét, meg a '29-es gazdasági válságét, mik voltak az okai, és a következményei. Addig vadkapitalizmus volt, meg is lett az eredménye.
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
Tegye fel a kezét aki az ''Intel'' helyében nem törekedne maximálisan a monopoliumra, bármilyen eszközzel.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Club
őstag
''TE minden ''lehetőséget'' megragadsz arra, hogy az AMD-sekbe rugjál.''
Írd ki, de komolyan mondom:Követelem! írd ki hol rugdaltam én az AMD-seket!
Én maximum elmondom mindenhol hogy ez az ''AMD AZ ISTEN'' dolog, nagyon túl van lihegve.
Nekem is volt, kipróbáltam, tudom mi a különbség.
Én az Intellel jobban meg vagyok elégedve,
Viszont tudod nekem meg avval van tele a hócipőm, hogy minden AMD-s itt sajnáltatja magát, hogy ''Jajjj szegény AMD-t hogy kizsákmányolja a csúnya Intel bácsi''.
Meg a ''Köcsög Intel'', meg ''Szar az Intel'' és sorolhatnám a végtelenségig hozzászóláoktól.
Az AMD-nek ha ez nem tetszik, fizessen többet mint az Intel.
Most mit mondjak erre?
Fáj a foguk a nagy piacra. -
Lortech
addikt
''Úgy is mindig arról hallok hogy milyen faxa&olcsó az AMD.
Hát akkor a képletben valami komoly bibi van, mert így hogy sokak szerint olcsóbb, jobb még így sem képes felvenni a versenyt az Intel-el?'' <<
Ellentmondást látok a szavaidban. Tehát ha az amd jobb lenne, akkor képes lenne felvenni a versenyt ez intellel stb. Tehát érvényesül eszerint az, hogy aki jobb terméket csinál, az van fölényben, ahogy ennek lennie _kéne_. Akkor mégis miért tartod helyesnek, hogy egy cég a másik kárára kizárólagosságot vehessen?Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Ezzel csak az a baj, hogyha ez így működne, akkor lenne egy videokártya gyártó, egy proci gyártó, egy alaplap gyártó és a többi.. mert akinek több pénze lenne kizárólagosságot venni, az maradna fent. Nem hiszem, hogy ez túl jó dolog lenne.
Thank you to god for making me an atheist
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen