Megjelent a Microsoft Exchange Server 2010

Hirdetés

A berlini Tech Ed Europe 2009 szakkonferencián a Microsoft bejelentette, hogy elkészült és a mai naptól világszerte megvásárolható az Exchange Server 2010. A vállalat közleménye szerint a levelező- és kommunikációs szerver új kiadásával – „az egyszerűsített nagy rendelkezésre állású modellnek és az olcsóbb tárolórendszerek támogatásának köszönhetően” – akár 70 százalékkal csökkenthetők a rendszer üzemeltetésének költségei. „Az e-maileket, hang-, chat- és SMS-üzeneteket gyakorlatilag bármilyen eszközre eljuttatni képes univerzális postafiókkal az ügyfelek termelékenysége is több mint 20 százalékkal javul” – domborította a további előnyöket Stephen Elop üzleti szoftverekért felelős Microsoft-vezető.

Az új verzióban lehetőség van az egyes „beszélgetések” elnémítására, azaz nem részt venni azokban. A véletlen kiszivárogtatás ellen véd a MailTips, amely figyelmezteti a felhasználót, ha például egy nagyobb címlistát adott meg címzettként, vagy ha a céges tűzfalon kívülre akar melléklettel ellátott levelet küldeni. Az Exchange Server 2010 új archiválási szolgáltatásokat is kínál.

A rendezvényen bemutatták a Forefront Protection 2010 for Exchange Server vírusirtó szoftvert is. Mindkét új termék kipróbálható verziója letölthető a Microsoft dedikált weboldaláról, melyen angol nyelven részletes információk is olvashatók a teljes termékportfólióról.

Előzmények