Netes zenerádiót indít a Magyar Telekom

Ma ZeneCenter néven internetes zeneszolgáltatást indított a Magyar Telekom. Az előfizetők az online felületen különféle, a zenei ízlésüknek és a hangulatuknak megfelelő zenei csomagokat, ún. „mood”-okat állíthatnak össze, melyeket el is menthetnek. A moodok létrehozására stílus, előadó és tempó alapján is lehetőség van, de előre megszerkesztett moodok is választhatók. A zenét meg lehet állítani, és beállítástól függően lehetőség van az előre léptetésre a számok között, illetve az előző számra vissza is lehet léptetni. Az egyes zeneszámokat persze lehet értékelni is, és kedvencek is megjelölhetők.

A szolgáltatás online rádióként használható, a zenéket streamelve juttatja el a felhasználó számítógépére vagy egyéb internetképes készülékére, így folyamatos internetkapcsolatot igényel. A szolgáltató fel is hívja a figyelmet arra, hogy adatforgalmi korlátos csomagok esetében tekintettel kell lenni a ZeneCenter által generált forgalomra, ami számonként átlagosan 2-3 megabájt. A számok letöltésére és offline hallgatására nincs mód.

A szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött. A Magyar Telekom minden hazai internetező számára lehetővé teszi a szolgáltatás díjmentes kipróbálását 30 napig, időszaki díjat csak ennek letelte után kell fizetni az igénybevételért. A szolgáltatás díja 30 napra 300 forint, és az előfizetés automatikusan megújul az időszak lejártával. Az ún. időszaki díj bankkártyával, illetve T-Mobile ügyfelek esetében sms-ben is kiegyenlíthető. A havidíjas előfizetéssel rendelkező T-Mobile ügyfelek mobilvásárlási keretük vagy univerzális egyenlegük, illetve Kapcsolat pontjaik terhére vehetik igénybe, esetükben a kiegyenlítés utólag, a havi számlában történik. A dominós vagy Mix díjcsomagot használó ügyfelek univerzális egyenlegük terhére, előzetes egyenlegfeltöltést követően vehetik igénybe a szolgáltatást – közölte a vállalat.

A Magyar Telekom közleménye szerint jelenleg a ZeneCenterben közel egymillió hazai és külföldi szám választható, de a repertoárt folyamatosan tervezik bővíteni. A szolgáltatás egyelőre böngészőből, illetve androidos okostelefonokon app segítségével is használható, hamarosan pedig iOS-ra is készül hozzá alkalmazás.

Azóta történt

Előzmények