Kiesésekre lehet számítani az árvíz miatt a Magyar Telekom hálózatán

A távközlési cég közleményt adott ki arról, hogy a rendkívüli árvízi helyzet miatt Budapesten a III. és XIII. kerület egyes részein (a Római parton, a Csillaghegy Duna felőli részén, a Nánási úton és környékén, a Hajógyári szigeten és a Margitszigeten), valamint Pest megyében Kismaros, Kisoroszi és Verőce településeken a távközlési berendezések elektromos áramellátásának átmeneti szünetelése miatt a Magyar Telekom digitális kábel TV, IPTV, vezetékes telefon és DSL szolgáltatásában fennakadások várhatók. Az áradás miatt Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Horány és Surány településeken a helyszín megközelítésének nehézségei miatt megnőhet a szolgáltatások hibaelhárítási és létesítési ideje.

A vállalat felhívja arra a figyelmet, hogy a szolgáltatások átmeneti szünetelése és a hibaelhárítás akadályoztatása előre nem látható és el nem hárítható külső okkal áll összefüggésben (vis major). A Telekom mobilszolgáltatásainak elérhetőségét és működését az árvíz várhatóan nem befolyásolja a legnagyobb vízállás idején sem.

A vállalat a szolgáltatások további zavartalan működése, illetve a fennakadásokban érintett területeken a mielőbbi újbóli elérhetősége érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket, és munkatársai folyamatos készenlétben dolgoznak.

A Telekom lakossági ügyfelei a díjmentes 1412-es ügyfélszolgálati telefonszámon, üzleti ügyfelei pedig a 1435-ös telefonszámon kérhetnek további felvilágosítást és tehetnek bejelentést.

Azóta történt

Előzmények