Külföldre viszi páncélszekrényét a Kürt

A Kürt Zrt. az idén is részt vesz a héten véget érő CeBIT szakkiállításon, ahol bemutatja első saját fejlesztésű szoftverének, a DataDefendernek német és angol nyelvű változatát. A szervezetek egy máig megoldatlan biztonsági problémájára, a belső adatlopások megakadályozására fejlesztette ki a társaság ezt az „elektronikus páncélszekrényt”, amelynek bevezetése tavaly júliusban kezdődött meg Magyarországon, a nemzetközi premierre pedig a hannoveri vásáron kerül sor.

A kliens/szerver felépítésű, központilag adminisztrálható és menedzselhető DataDefender segítségével bármely felhasználói munkaállomáson megakadályozható az illetéktelen adathozzáférés. A beépített intelligenciával felvértezett szoftver felügyel mindenféle adatmozgást a munkaállomás összes létező kimeneti csatlakozófelületén. A DataDefender adminisztrátora központi kezelőfelületen állíthatja be, hogy mely felhasználóknak vagy csoportoknak milyen jogosultságot engedélyez (például megadhatja, hogy a pendrive-ról csak olvasni tudjon a felhasználó, de írni ne tudjon rá). Mindeközben a számítógép használhatósága nem csökken, a csatlakozókra kötött egyéb eszközök (egér, nyomtató, stb.) továbbra is működőképesek maradnak.

A Kürt arra számít, hogy a nemzetközi piacokon Németországban lesz a legnagyobb sikere a DataDefendernek, illetve hogy a német leányánál az egyik legfontosabb árbevételi tényező lesz ez a termék. Ezt arra is alapozza, hogy a Kuert Datenrettung Deutschland GmbH. szép sikereket ért el a tavalyi évben, és megduplázta, 400 ezer euróra növelte árbevételét.

Azóta történt

Előzmények