Új termékekkel jelentkezik a Kürt

Három új információbiztonsági elemmel – két szoftverrel és egy új szolgáltatással – bővítette kínálatát az adatmentésre specializálódott Kürt Rt. A társaság úgy számol, hogy az új megoldások árbevételének 10 százalékát adják majd.

A portfólió új szolgáltatása a váratlan informatikai események elleni felkészülést segítő Security Awareness Test (SAT), melynek segítségével feltérképezhető a biztonsági rendszerek ingerküszöbe, vagyis az, hogy milyen támadási szint vagy incidens vált ki intézkedést a kezelőkből. A teszt során először a Kürt szakemberei egy adott forgatókönyv szerint próbára teszik a védelmi vonalakat. A forgatókönyvet egy lezárt borítékban megkapja a megrendelő, hogy a későbbiekben a biztonsági rendszer naplófájljaival való összehasonlítva azonosítani lehessen a tesztpróbálkozásokat. Az eredmények kiértékelése után a cég javaslatot tesz az incidenskezelés módosítására.

Újdonság a cég belső adatlopásokat megakadályozó, saját fejlesztésű szoftvere, a DataDefender, melyet „elektronikus páncélszekrényként” emleget a Kürt. A kliens/szerver felépítésű, központilag adminisztrálható és menedzselhető program segítségével a felhasználói munkaállomásokon megakadályozható az illetéktelen adathozzáférés. A beépített intelligenciával felvértezett szoftver felügyel mindenféle adatmozgást a munkaállomás összes létező kimeneti csatlakozófelületén, míg az adminisztrátor központi kezelőfelületen állíthatja be, hogy mely felhasználóknak vagy csoportoknak milyen jogosultságot engedélyez – például megadhatja, hogy pendrive-ról csak olvasni tudjon a felhasználó, de írni ne tudjon rá. Mindeközben a számítógép használhatósága nem csökken, a csatlakozókra kötött egyéb eszközök – egér, nyomtató, stb. – továbbra is működőképesek maradnak.

A harmadik új elem a DocMan, amely az információtömeg strukturált kezelését teszi lehetővé. A szoftver elsődleges célja a szervezetek működési, üzemeltetési szabályzatainak zökkenőmentes bevezetése, működtetése. Az új programok itthon, Németországban és Ausztriában kerülnek forgalomba, és a magyaron kívül német és angol nyelven érhetőek el.

Azóta történt

Előzmények