Eltakarítják a britek a kripto-ATM-eket

Lecsap a brit FCA az illegális kripto-ATM-ekre, a nem regisztrált üzletek lekapcsolása a cél, a fogyasztókra leselkedő nagy kockázatok miatt.

A brit FCA már több akciót is indított az illegális kripto-ATM-ek ellen, és jelenleg is bizonyítékokat elemez a további intézkedésekhez. Közben pedig már Londonban is elkezdték eltakarítani a kripto-ATM-eket, a fogyasztókra leselkedő nagy kockázatok miatt.

A pénzmosásellenes törvény értelmében a hatóságok mindenféle papír nélkül jelenhetnek meg, figyelhetik meg a tevékenységeket és kérhetnek dokumentumokat, információkat.

A kripto-ATM-ek kriptoeszközök gyors vásárlását vagy pénzzé tételét teszik lehetősévé, de egyetlen ilyen gép üzemeltetője sincs regisztrálva a hatóságnál, vagyis ezzel mind megszegi a helyi pénzmosásellenes törvényeket.

Az FCA régóta hangoztatta, hogy a kriptoeszközök szabályozás nélküli megoldások, a befektetők pedig minden pénzüket elveszíthetik ezek miatt. Tavaly pedig már felszólított minden céget, hogy zárják be a kripto-ATM-eket. 2020-ban több mint 270 ilyen volt a briteknél, csak a CoinATMRadar szerint. Azt nem tudni, hogy most tényleg kevesebb van vagy csak igyekeznek kerülni a feltűnést.

Azóta történt

Előzmények