Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, a pénzügyi háttérhatalom beindította a gőzhengert. Nyilván nagyon durva érdekeket sért, ha a jelenlegi bankokat (és jegybankokat) ki lehet hagyni a buliból.
A tej élet, erő, egészség.
-
Nézzük azokat az országokat amik bevezették
What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
GreatL
senior tag
Háttérhatalom meg a lipsik... ja...
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
copass
veterán
háát egy ilyen buliból azért jobb kimaradni!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Flashback
addikt
Maximum a bitcoin nem, de a digitális Euró / Dollár biztosan jön elöbb, utóbb.
A hitelkártyák mögött is majd lecserélödik.
A modern algók energia igénye töredéke a mostani bankrendszeri utalásnak/fizetésnek és a sebességük többszöröse."tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból"
-
Djuree
félisten
...hátha el is tűnik végleg...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
-
-Skylake-
addikt
-
Hi!King
senior tag
-
flexxx2
őstag
bitcoin már azért se lehetne fizetőeszköz, mert véges mennyiség van belőle
-
2de a digitális Euró / Dollár biztosan jön elöbb, utóbb. A hitelkártyák mögött is majd lecserélödik."
Csak ezeket a pénzeket nem kell bányászni majd és nem bloklánc lesz a tranakció tárolás módja.
A pénzforgalom digitális részét a közvetítő bankok nélkül a pénz kibocsájtó bank kezeli.
Ezzel minimum felére csökken az energia felhasználás és rövidül a pénz utalási ideje.
Az azonnali átutalás ideje a mai 1 percről, 1 másodpercre csökkenhet."A modern algók energia igénye töredéke a mostani bankrendszeri utalásnak/fizetésnek és a sebességük többszöröse."
Ez eddig sem volt igaz.
A fizikai pénzek digitális tükrözését nem kell bányászni. Nem kell láncolni, egyszerűbb pénzmozgás archiválása. A normlis országoknak nincs költsége az utalásnak. Legfeljebb az azonnali utalásért kér pénzt a bank. A pénz útja követhető, mindig nevesítve van a pénz mozgás. (Tudom ez nem mindenkinek jó, de ez nem az én bajom.)ruszkik, haza!
-
Flashback
addikt
Persze.
Hieronymus #10:
A fizikai pénzek digitális tükrözését nem kell bányászni. Nem kell láncolni, egyszerűbb pénzmozgás archiválása.Ès a blokklánc mindezt megoldja egy lépesben. Több nagy bank is kísérletezik vele. Többek közt az IMF is.
[ Szerkesztve ]
"tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból"
-
flexxx2
őstag
válasz
Cathfaern #11 üzenetére
és microbitcoinokat fogsz osztogatni,
de attól még nem lesz pénzbővülés, és egészséges infláció (a mostani az nem az) ami nélkül gazdasági fejlődés se lesz, mert a hitel nem fog növekedni, és véges pénz lesz "pénzelni" az olyan technológiákat mint a kriptó, amit így esetleg nem is lenne hajlandó senki pénzelni, mert annyira kockázatos[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Maximum a bitcoin nem, de a digitális Euró / Dollár biztosan jön elöbb, utóbb.
Csak annak semmi köze a kriptóhoz, az tulajdonképpen egy központi banknál vezetett folyószámla lesz.
A modern algók energia igénye töredéke a mostani bankrendszeri utalásnak/fizetésnek és a sebességük többszöröse.
Ja, hát nyilván sokkal gyorsabb és kevesebb számítással jár egy nagy, elosztott rendszerben végigfuttatni egy tranzakciókat, mint egy tök sima adatbázisművelet
Legalább ne olyan marhaságokat állítanál nagyon magabiztosan, amit egy programozás iránt érdeklődő gimnazista is messziről kiszúr.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz
Flashback #12 üzenetére
Ès a blokklánc mindezt megoldja egy lépesben. Több nagy bank is kísérletezik vele. Többek közt az IMF is.
Nem, az IMF nem kísérletezik vele. A linkelt cikk dobálózik mindenféle homályos buzzwordökkel, de ha egy pillantást vetsz a linkelt paperre, akkor látszik, hogy semmiféle distributed ledger nem játszik.
Tényleg, tökre látszik, hogy az összes ilyen kriptófanboinak nagyjából lövése sincs se a mögöttes technológiáról, se a pénzügyekről.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
VásRló
tag
Most is fizetőeszköz, a bitcoin meg már 2009óta. Az, hogy hivatalos fizetőeszköz-e, az más kérdés, de tessék megnézni El Salvadort.
-
dabadab
titán
Az, hogy hivatalos fizetőeszköz-e, az más kérdés, de tessék megnézni El Salvadort.
Mondjuk az a projekt (ahogy azt azért elég jól előre lehetett látni) leginkább elrettentő példaként szolgál (tl;dr: senki sem akarta használni, a kormányzat meg sikeresen bevásárolt BTC-ből az árfolyam csúcsán, ami pillanatok alatt el is vesztette az értéke jó részét):
Bitcoin in El SalvadorDRM is theft
-
Flashback
addikt
Ejjj....
Több tanulmány is van hogy a SWIFT-nél sokkal energiahatékonyabb müködtetni egy blokláncot. Direkt írtam hogy nem a BTC lesz a leváltó technológia de a bloklánc biztosan.
Abba gondolj bele hogy egy blokkban mennyi utalás fér bele.
Egy jól megtervezett blokklánc architektúra sokkal jobb lehet mint egy SWIFT.De csak pár kiragadott tanulmány/cikk:
Blockchain technology provides a safe and inexpensive alternative to send payments that eliminates the need for third-party verification and beats standard bank transfer processing times. By 2025, 90% of European Payments Council members believe blockchain technology will profoundly transform the sector. Trillions of dollars are lost now due to an archaic system of sluggish payments and hidden fees.
Comparative study on cryptocurrency transaction and banking transactionA research report published by Michel Khazzaka, an IT engineer, cryptographer and consultant, calculates that Bitcoin payments are a "million times more efficient" than the legacy financial system. Plus, the banking sector “uses 56 times more energy than Bitcoin.”
Banking uses 56 times more energy than Bitcoin: Valuechain report[ Szerkesztve ]
"tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból"
-
Parano1d
aktív tag
Azért van igény olyan fizetőeszközre, amit akár a világ bármely pontján elfogadnak.
És mint ilyen csak úgy működhet, hogy egy államnak sem lehet beleszólása a működésébe.
Nyilván így felügyelet sem lesz felette.
A Kriptotőzsdék felett van, azokat kellene felügyelni, ugyanúgy, mint a hagyományos pénzügyi szereplőket.
Akkor elejét vennék az FTX-hez hasonló sajnálatos eseteknek. -
dabadab
titán
válasz
Flashback #18 üzenetére
Ugye, bele se olvastál abba, amit linkeltél, vagy ha mégis, akkor nem igazán értetted, hogy mi van benne?
Az első az olyan, mintha egy lelkes gimnazista írta volna), beleértve az írás színvonalát, az érveket meg az angol nyelv használatát is, a második meg bazi nagy csúsztatásokra épül.
Ha tényleg csak ilyenek "támasztják alá" (valójában persze nem) az álláspontodat, akkor esetleg érdemes átgondolni, hogy az mennyire valid.
DRM is theft
-
válasz
Flashback #18 üzenetére
"Több tanulmány is van hogy a SWIFT-nél sokkal energiahatékonyabb müködtetni egy blokláncot."
Bullshit. Hidd el a programozó/rendszertervező fórumtársaknak, hogy egy blokklánc alapú rendszer soha nem lesz hatékonyabb, mint egy központosított. Kulcsszavak: sokszoros adattárolás, adatszinkronizációs költségek, economics of scale, source of truth.
"Egy jól megtervezett blokklánc architektúra sokkal jobb lehet mint egy SWIFT."
Miben?
"A research report published by Michel Khazzaka, an IT engineer, cryptographer and consultant, calculates that Bitcoin payments are a "million times more efficient" than the legacy financial system."
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Az első linkelt forrás nem beszél hatékonyságról, a második pedig teljesen fals adatokkal dobálózik. (pl. 5000 TWh a bankok fogyasztására, ez hogy jött ki? [Én másik cikkben 140-et láttam]) Azt is figyelmen kívül hagyja, hogy hányan használnak Bitcoint és hányan SWIFT-et.
[ Szerkesztve ]
ex AtomNyúl
-
ceia
őstag
Nagyon pozitív, mindenki erre várt (kivéve a bányászokat (akik szerény véleményem szerint forduljanak fel)). Ez már nem hozza vissza a régi, még egészségesebb vga piacot, de legalább (emiatt) nem torzul tovább. Főleg az alsó középkategória torzult, eltűntek a nem rts full hd-re jó kártyák. Most lehet venni arra is rtg-t drágán. Kár, hogy megtörtént ez az egész!
#19 Parano1d Van olyan, a dollárt mindenütt elfogadják sztem.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Parano1d
aktív tag
Így van, ezt mondja a modern gazdaságtan.
De azért ha egyet hátralépünk, és vetünk egy pillantást a bolygó demográfiai adataira, (ami az elmúlt 60 év alatt közel megtripázódott) akkor felteszem a költői kérdést, szerinted meddig fenntartható a mai infláció hajtotta vásárlói társadalom?
Mikor kellene átállni a "csak azt veszem meg amire tényleg szükségem van, különben mind megdöglünk" nézetre?Na nem mintha a mai kriptók többségébe nem lenne hardkódolva infláció, ez is amúgy előny ha engem kérdezel, hogy kiszámítható az infláció, ellentétben a Fiat pénzekkel, amit kénye kedve szerint manipulál a álla.. khm.. jegybank..
Másfelől a hitelpénz problémájával egyetértek.#23 végülis így van, azért alakult így, mert még így mert a dollár viszonylag stabilan tartotta az értékét a közelmúltig. De azért hosszútávon hidd el jobb lenne egy olyan fizetőeszköz ami nem függ a FED-től, az amerikai gazdaságtól, illetve egy központi szervezettől sem.
-
flexxx2
őstag
A népesség növekedés lassul, csak India és Afrika adja a javát.
A kérdés az, hogy a technológia (amihez kell a pénz) megoldja-e hamarabb az erőforrások problémáját, vagy ha nem akkor ezt egy háború fogja megoldani. Szerintem az emberiség fenmarad (optimista vagyok), de nem kizárt egy "kihalásos evolúciós lépcső" a jövőben.[ Szerkesztve ]
-
texriddick
csendes tag
Semmi váratlan nincs abban, hogy az IMF meg minden kormány egyre inkább kezdi akadályozni a kriptot. És azért egyre inkább, mert egyre inkább fenyegetés rájuk nézve.
Hogy miért is:
A bitcoin tulajdonképpen kivenné az irányítást a pénznyomdák kezéből, és azt nagyon nem szeretnék. Márpedig azért, mert máshogy nem lehet finanszírozni például egy háborút, csak úgy, ha eszetlenül nyomtatják a pénzt. Aztán persze az a vége, hogy irdatlan módon elinflálódott a pénzed, mivel már "sok van belőle". Erre Te, meg Én, csak nézzük, hogy mivé lett az 5-10 évig spórolgatott pénzünk. Hát ide, hogy gondolt egyet a kormány, vagy jön egy "váratlan" esemény, és már indul is a gépezet, hogy legyen miből "helyre állítani a dolgokat". Mellesleg így lehet "semmivé tenni" az államadósságot is - hogy elinflálod.A digitális euró/dollár semmivel nem lesz jobb, csak rosszabb, mint ami most van. Ugyan úgy tudnak majd belőle akármennyit kreálni, mint a papírpénzből (csak még papír sem kell hozzá, és nem kell napokat várni egy nagyobb mennyiség kinyomtatására, hanem csak két kattintás lesz az egész). Sőt, mivel digitális lesz, és várhatóan blokklánc technológiával fog megvalósulni, ezért pillanatok alatt minden egyes cent "útvonalát" le lehet majd követni, hogyan vándorolt át egyik tárcából a másikba. Ezt persze most is meg tudják tenni, de jóval több utánajárást igényel, pláne ha más országokon keresztül történik több utalás. Végtéren minden pénzmozgást látni fognak azonnal, nem lesz az hogy "kp-ra, számla nélkül" és hasonlók [hányan fizettétek be a használtan eladott vga-tok után az SZJA-t? vagy ha áfásan vennétek használt vgat, az mennyire esne jól?
] . Ez nem biztos hogy rossz, de abba is gondoljatok bele, hogy ezt arra is fel lehet majd használni majd egyszer (ami most még csak sci-fi nek tűnik), hogy mindenkinek csak egy digitális dollár számlája lesz (nem lehet több, hogy több banknál is nyitsz több folyó számlát, pont amiatt hogy korlátozva legyél és szemmel tartva) és innentől már csak egy lépés az, hogy összekapcsolják ezt egy olyan algoritmussal, hogy mondjuk elkezdenek társadalmi szinten osztályozni. Túl sok alkoholt veszel a boltban, vagy dohányzol? Már kapod is a negatív pontokat és lehet, hogy egy bizonyos szint után már mondjuk a fizud 5%át költheted el csak ilyenekre. És mindez majd úgy lesz beállítva, hogy ez "a Te érdekedben".
Melyik ország ne szeretne ekkora hatalmat a nép felett? Ezen dolgoznak, és a bitcoin az útjukban van ebben, ezért ki kell nyírni minél gyorsabban.#9: bitcoin már azért se lehetne fizetőeszköz, mert véges mennyiség van belőle
Igen, de majd csak 2140 körül lesz kibányászva az utolsó. Addig még létre fog jönni még kb 2 millió bitcoin. Tehát ez is inflálódik (~2140-ig), csak jóval alacsonyabb mértékben - ellentétben a fiat pénzekkel.
Fizetőeszköz, lehet hogy nem lesz belőle, de egyfajta olyan "tartalék", mint anno az aranystandard volt, még lehet.#11: Még szerencse, hogy a tört számok léteznek. Véges számú egész bitcoin van, de végtelen mennyiségű tört bitcoin. Szóval ez nem akadálya annak, hogy fizetőeszköz legyen.
Nem végtelen a tört bitcoin sem. 21 millió bitcoin fog létezni, és 1db bitcoin 100 milliomod egységre bontható (ezt úgy nevezik hogy Satoshi). Azaz: 1 BTC = 100 000 000 Satoshi. Ennél kisebb egységekre nem bontható.
Véleményem szerint, a bitcoin az egyetlen olyan kripto, ami elejét tudná venni ennek, hogy ne korlátlan hatalommal rendelkezzenek majd felettünk úgymond pénzügyileg.
Tudom, hogy a fenntartása rengeteg energiát igényel, de ez a része pedig azt serkenti majd, hogy minél hatékonyabban és környezetbarátabban állítsunk elő áramot. De ide eljutni még nagyon hosszú út, és az kormányok egyáltalán nem fogják ezt megkönnyíteni. -
dabadab
titán
Na nem mintha a mai kriptók többségébe nem lenne hardkódolva infláció, ez is amúgy előny ha engem kérdezel, hogy kiszámítható az infláció, ellentétben a Fiat pénzekkel, amit kénye kedve szerint manipulál a álla.. khm.. jegybank..
Ez ugye csak valami vicc akar lenni? A BTC, mint ami kiszámíthatóan inflálódik
Egyrészt ugye az volt az eredeti elképzelés, hogy deflálódni fog, másrészt meg ha ránézel, akkor azt látod, hogy az árfolyama össze-vissza ugrál hatalmas kilengésekkel, amihez képest a magyar forint is a stabilitás önmaga.
De azért hosszútávon hidd el jobb lenne egy olyan fizetőeszköz ami nem függ a FED-től, az amerikai gazdaságtól, illetve egy központi szervezettől sem.
Miért?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz
texriddick #26 üzenetére
Elég vicces olvasgatni ezeket a forradalmi elképzeléseket, amik állnak némi lejárt szavatosságú konteóból, alapvető gazdasági ismeretek hiányából, radikális(an naív) anarchizmusból és leginkább tinédzserkori lelkesedésből.
Aztán persze szembejön a valóság.
(Vagy hát már szembejött, szóval nem tudom, hogy lehet röhögés nélkül olyat elsütni a kriptók mellett, hogy "Erre Te, meg Én, csak nézzük, hogy mivé lett az 5-10 évig spórolgatott pénzünk.")DRM is theft
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
texriddick #26 üzenetére
Tudom, hogy a fenntartása rengeteg energiát igényel, de ez a része pedig azt serkenti majd, hogy minél hatékonyabban és környezetbarátabban állítsunk elő áramot.
Tehát a környezetszennyezően előállított energia elpazarlása helyett környezetbarát módon előállított energiát kéne elpazarolni rá. Genius idea.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace
-
Parano1d
aktív tag
Szerinted a mi csökkenő népességű országunkban nem elvárás a gazdasági növekedés?
Máshol?
Még ha a népesség növekedése meg is áll, mielőtt összeomlana a mostani rendszer. (amit én személy szerint kétlek) akkor sem működőképes a mostani gazdasági modell.
Nyilván ezt a kripto önmagában nem oldja meg, erősen offtopik a téma, de személy szerint azt gondolom egy közös fizetőeszköz ami felett nem rendelkezik egy állam, vagy nemzetközi szervezet sem, sokkal szigorúbb költségvetésre kényszerítene mindenkit.
Ezt jelenleg csak a blokklánc/konszenzus alapú technológia tudja ha jól gondolom. -
Parano1d
aktív tag
Ez nem vicc, az infláció úgy értve mennyi van belőle a piacon, vagy mennyi lesz belőle egy vagy akár tíz év mulva. (Ezt pontosan tudni lehet)
Hogy mennyi az aktuális értéke dollárban, vagy éppen Forintban az pont addig érdekes csak, amíg dollárhoz vagy forinhoz hasonlítod. Nézőpont kérdése[ Szerkesztve ]
-
-
dabadab
titán
Ez nem vicc, az infláció úgy értve mennyi van belőle a piacon, vagy mennyi lesz belőle egy vagy akár tíz év mulva.
Ja, hogy azt se tudod, hogy mit jelent az infláció. Tessék: Infláció
Vagy hát az előbb még tudtad, mivel a vásárlóerőről beszéltél. Szóval nyilvánvalóan hülyeséget hülyeségre halmozol, hogy valahogy megpróbáld védeni a teljesen védhetetlen álláspontodat.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Parano1d
aktív tag
Pontosan tudom mit jelent az infláció, klasszikus értelemben pont azt amit írtam barátom
Hogy az általad linkelt cikkből idézzek :Neoklasszikus inflációelmélet:
A gazdaságban a pénzmennyiség növekedése okozza az inflációt.Ha 20 évvel ezelőtt 330 dollár volt az arany, most pedig 1800, akkor te azt mondod, az arany deflálódott, én meg azt, hogy a Dollár inflálódott.
Ugyanez igaz akár a Bitcoinra is, ha úgy tetszik. Nézőpont kérdése. -
-
Parano1d
aktív tag
Oké, köszönöm az építő jellengű kritikát.
Még szerencse, hogy azok közgazdászok vágják a témát, és így nem fordulnak elő gazdasági válságok (amiket persze senki nem látott előre), vagy hiperinflálnak fizetőeszközök, mint pédául a pengőnk.
Nyilván nem vagyok naív és nem is várom el, hogy elfogadja bárki a baromságaimat, és nyilván az az irdatlan mennyiségű pénz ami jelenleg a kriptóban van még a mostani medvepiacon is, ugyanolyan technokrata idiótákat gazdagít csak mint én.
Az utókor el fogja dönteni, de jelenleg nem úgy tűnik mintha a végét járná azért maradjunk annyiban. -
De látod, ebből látszik, hogy fingod nincs az egészről. Ha lenne, akkor tudnád, hogy az infláció oka jellemzően nem a pénz maga. A pengő például nem azért lett WC-papír, mert senki sem szerette, hanem mert áruhiány volt egy vesztes háború után. És az áruhiány további áruhiányt generált, aztán ez egy vágtató inflációt, amit utána lehetetlen megállítani. Mert az emberek ilyenkor már tudatosan tartották vissza a termékeket a piacról.
Ezen nem monetáris eszközök segítenek, hanem jellemzően karhatalmiak.
A gazdasági válságok jelentős részéhez semmi köze a pénzrendszernek magának. Sőt, meggyőződésem, hogy a pénzügyinek titulált válságok nagy részének is a gyökéroka mindig a reálgazdaságban keresendő.
Ezt írtad korábban:
A gazdaságban a pénzmennyiség növekedése okozza az inflációt.
Na most, ez ennél 1000x bonyolultabb. Persze ha a pénzügyi tudásod egy wikipedia cikkre korlátozódik, akkor ja, idáig jutsz el. Csak akkor ne akard már megváltoztatni az egész globális pénzrendszert, mert kiröhögnek!
Amúgy ennél sokkal gázabb, amikor egy IT fórumon kijelentik azt, hogy egy elosztott, sokszorosan redundáns rendszer hatékonyabb, mint egy központi. Itt írta valaki korábban. Na, ez már tényleg elmebaj.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Pontosan tudom mit jelent az infláció, klasszikus értelemben pont azt amit írtam barátom
Nem.
:Neoklasszikus inflációelmélet:
A gazdaságban a pénzmennyiség növekedése okozza az inflációt.Jó, akkor ezt most olvasd el újra: nem azt jelenti.
(És persze vedd hozzá, hogy nagyon sok kötetnyi elméleti anyag van itt egyetlen mondatba sűrítve, tehát ez a kategórikus kijelentés valójában messze nem ilyen kategórikus, ráadásul ez az általában, és ez az oka, nem pedig az infláció maga, ami ugye hatalmas nagy különbség és a kettőt összekeverni önmagában akkora félreértés, ami nagyon komikussá teszi azt, ahogy adod a szakértőt).[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
sztanozs
veterán
válasz
Flashback #18 üzenetére
A SWIFT konkretan csak egy uzenetkuldo rendszer. Hogyan lenne ennel barmilyen bloklanc gyorsabb, vagy energia-hatekonyabb?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
flexxx2
őstag
rendszerösszeomlás alatt nem tudom mit értesz, de én az egész emberiség rendszerének összeomlását, és az még nem omlott össze mióta lemásztunk a fáról, válságok voltak de tanultunk belőle,
pl az 1929es válságból is tanult az egész emberiség, és ugyanolyan okok már nem okoznak ilyen típusú válságot, hacsak a 1929es tanulságok alapján létrehozott intézményeket nem fogjuk eltörölnia globálisan közös pénznek is kell szabályozás, ami független kell legyen, mert ha nem az akkor egyes piaci szereplők fogják a saját kedvük szerint szabályozni a mennyiségét,
+egy bitcoin se érne semmit ha nem hinnék az emberek, ha a bizalom nincs meg akkor nincs érték se"Szerinted a mi csökkenő népességű országunkban nem elvárás a gazdasági növekedés?"
el kell felejteni hogy "mi országunk", EU van, ha EU növekszik akkor itt is lesz növekedés (ha ehhez tartjuk magunkat).
globális gazdaság van, az emberiség a szabad munkaerőáramlás felé halad globálisan is, pár 100 év múlva meg is lesz[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
aktív tag
Ok, akkor javítsad legyél szíves a Wikipédia cikket amit linkeltek az inflációról saját belátásod szerint. Én ebbe a részébe nem szeretnék belefolyni. Köszi!
A válságok okairól meg nincs kedvem beszélgetni, részben mert messze kerültünk az eredeti témától, másrészt mert off topic, harmadrészt mert amúgy sem adsz semmit a véleményemre úgy érzem.
Tiszteletben tartom a véleményed, és megértem a szabályozókat is, mivel a kriptoeszközök az előnyeik mellett mutatnak Ponzi jellegű tulajdonságokat is, ez nyilvánvaló.
De személy szerint akkor is a szabályozást támogatom a tiltás helyett. -
Mit javítsak egy Wikipedia cikken? Oda nem lehet 10 kötetnyi pénzelméletet bemásolni. Meg érted, ezt az egészet egyetemen tanítják, ahol rengeteg különböző részterületen megszerzett tudást kell szintetizálnod ahhoz, hogy átlásd az összefüggéseket. Nyilván a világban művi egyszerűsítések szerepelnek az ilyen szócikkeknél, de a döntéseket nem ilyenek alapján hozzák. Ezért vannak úgynevezett szakértők, akik értik, tudják, tanulták ezt az egészet, és nem a wikipédia alapján tájékozódnak. Azt furcsállom, hogy te nyilvánvalóan laikusként osztod az észt egy mélyen szakmai kérdésben. Persze ehhez mindenkinek joga van, csak ne csodálkozz, ha leoltanak. De ahogy írta itt a kolléga, még alapfogalmakat is keversz.
És látjuk az eredményét annak is, amikor a döntéshozatal elszakad a szakértői véleményektől, és ostoba populista elvek mentén történik. Lásd: Törökország, Venezuela, Magyarország.
Amúgy ezeket a vitákat 5+ éve nyomjuk már itt a csillogó szemű kriptósokkal (dabadab is rutinos harcos), de a csodaváráson kívül semmi sem történt a kriptopiacon, ami tényleg számítana is valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
aktív tag
1.Globalizáltabb a világ mint edig bármikor, nyilván a mostani kapitalizmusra céloztam.
2. igen pont ez volt a lényege, nem központi szabályozás van, hanem konszenzus. hogy ezeket most bányászoknak hívjuk, vagy validátoroknak, vagy kutyafülének az mind1.
3. a lényeges része a mondandónak a növekedés, ami nem fenntartható a végtelenségig, a korlátozott források miatt. Hogy EU-ról beszélünk, vagy egy nemzetről vagy globálisan az nem értem miért lényeges, ugyanaz a cél és a végeredmény.
-
Flashback
addikt
A Swift ökoszisztémära gondoltam. Többször kell hitelesíteni minkét félnél a folyamatot, van hogy manuálisan is szükséges. Energia pazarló és lassú, drága.
De mär több nagy bank is kísérletezik a bloklánc integrálásával. Pl a JPMorgan, Wells Fargo, Deutsche Bank.Egy mäsik érdekes olvasmány a témában: [link]
[ Szerkesztve ]
-
W.Wilson
aktív tag
"a piacra egyenletes mértékű fizetőeszközt juttatsz kiszámítható időn keresztül"
És ez miért is jó?
A kriptohuszárok azt értik félre, hogy a pénz alapvetően nem áru, hanem a tranzakciókat hivatott elősegíteni, gyorsítani. Egy gazdaságba annyi pénz kell, amennyire a reálgazdaságnak szüksége van a tranzakciók lebonyolítására adott pillanatban. Amikor a reálgazdaság nő, akkor egyre több, viszont amikor recesszió van, akkor kevesebbre. Ideális esetben pont erre jó a hitelpénzrendszer. A kriptókba meg bele van kódolva, hogy ezt az alap dolgot nem tudják.%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
dabadab
titán
Ha azt mondom a piacra egyenletes mértékű fizetőeszközt juttatsz kiszámítható időn keresztül az megfelel így neked fogalmazásként?
Egészen eddig tök mást próbáltál mondani, hiszen azzal voltál elfoglalva, hogy eltűnik a megtakarítások értéke - bezzeg kriptóval! Na, de ugorjunk, te is beláttad, hogy az védhetetlen hülyeség.
Amit írsz, az se teljesen igaz, mert:
1. nem általában fizetőeszközről van szó, hanem az adott konkrét kriptóról. De ahogy eddig is láttuk, bárki, bármikor tud csinálni új kriptót.2. attól még, hogy valahol keletkezik új kriptocoin, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a piacra is kerül: márpedig ez nagyon nagy különbség, hogy létezik meg hogy ténylegesen forgalomban is van.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz
Flashback #47 üzenetére
Ez maximum arról szólhat, hogy a SWIFT (ami a hetvenes években indult) mára elavult és rendes upgrade kell hozzá. Ezt simán meg lehet lépni, ahogy a magyar bankközi elszámolást is upgrade-elték úgy, hogy most már nem napok, hanem másodpercek alatt megy át egy átutalás és ehelyett lesz egy másik megoldás (az tulajdonképpen mindegy is, hogy SWIFT 2.0 vagy egy másik cég csinálja meg), ami filozófiailag ugyanaz marad, mint a SWIFT, csak modernebb technológiával.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
it Már az IMF is vázolta a kripto-akciótervét, és azt javasolja, hogy soha ne lehessen fizetőeszköz a kriptopénz. India pedig az USA és az IMF támogatására talált.
- Apple Iphone 14 PLUS BLUE 128GB MIDNIGTHT!AKKU 100%PATIKA,HAJSZALKARCMENTES!!!GARIS január 23, 2024!
- Sony INZONE H9 WH-G900NW Gaming fejhallgató, Zajszűrős,Wireless, Bluetooth
- - ( Új, Bontatlan ) - LG OLED65C22LB, Ha másfajta kéne, írj!
- Canon 2000D + 18-55mm + 70-300mm objektívek + sok szűrő, doboz, WiFi -újszerű-
- Be Quiet Dark Power 750W (Gold)
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs