Börtönbe küldik a vétkes kriptocégek vezetőit a britek

Még idén változtatnak a hirdetésekkel kapcsolatos szabályokon a britek, a vétkes kriptocégek vezetőit pedig börtönbe küld(het)ik, akár 2 évre is.

Nagy-Britannia pénzügyi hatósága (FCA) arra figyelmeztette a kriptocégeket, hogy még az idén komoly változtatásokra készülhetnek a reklámokkal kapcsolatban – ha pedig megszegik a szabályokat, akkor a vétkes kriptocégek vezetői 2 évre is börtönbe kerülhetnek.

Hirdetés

A brit pénzügyminisztérium korábban azt közölte, hogy azok a kriptocégek, amelyek megfelelnek az FCA pénzmosásellenes előírásainak, saját promóciókat futtathatnak addig, amíg az új kriptotörvényeket megalkotják. Jelenleg a reklámokat az FCA által irányított cégnek kell jóváhagynia.

Az FCA kényszeríthet továbbá bármilyen vállalatot, hogy állítsa le a weboldalát. A szabályozások azokra a cégekre is érvényesek lesznek, amelyek Nagy-Britannián túlról nyújtanának szolgáltatást a helyieknek.

Az FCA szerint a kriptoeszközök továbbra is magas kockázatot hordoznak, a fogyasztók minden pénzüket elveszíthetik ezek vásárlásakor, kompenzációra pedig nem számíthatnak.

Azóta történt

Előzmények