Hamarosan nyilvánosságra hozzák a kormanyszovivo.hu költségvetését

A Kossuth Rádió értesülései szerint a kisebb vihart kavart – az IT-szakma által túl drágának talált – kormányszóvivői oldal költségvetését nyilvánosságra fogják hozni, mint ezt Budai Bernadett kormányszóvivő bejelentette. „A 2003-as üvegzseb-törvény óta minden öt millió forint alatti és feletti szerződés is értelemszerűen nyilvános, nyilvánosságra kell hozni, amennyiben ezt kérik önök vagy bármely állampolgár. Természetesen, az adatvédelmi törvényt és az ombudsman ajánlásait figyelembe véve, ezt meg fogja tenni a kormányzat” – idézi a Kossuth Rádió tudósítása a szóvivőt.

Szabó Máté adatvédelmi biztos szerda délelőttre ígéri a tájékoztatást, s mint elmondta, a Miniszterelnöki Hivatalnak a lehető legrészletesebben kell majd elszámolnia a 200 millióval.

(szerk.:

P. S.: „minden öt millió forint alatti és feletti szerződés is értelemszerűen nyilvános, nyilvánosságra kell hozni, amennyiben ezt kérik önök vagy bármely állampolgár”

Miért nem az a kötelező gyakorlat, hogy a szerződések aláírása után azonnal nyilvánosságot kap minden ilyen megállapodás?)

Azóta történt

Előzmények