- DIGI internet
- MinDig TV
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- A befektetők nem értenék a szuperintelligenciához vezető döntéseket
- Kiderült, hogy miért tarol megint az Apple és az iPhone
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kíváncsi lennék, hogy például a Telesport.hu oldalán hányan követték az EB közvetítéseket, és ott milyen szerverek voltak háttérben, csak összehasonlítási alapként... Az ugyanis (legalábbis amikor én igénybe vettem) nagyszerűen működött, és kétlem, hogy valami überbrutál szerverháttér volt mögötte...
Valaki hozzáértő el tudná magyarázni miért kell a teszt szerverre is teljes támogatási hátterű MySQL licenc?
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
A rendelkezésre álló másfél terabájtnyi kapacitás... - 3 db 500 GB-s vinyó... ejha... (esetleg tükrözés miatt még 3...)
ehhez tényleg kellett 18 gép...Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
"a kormanyszovivo.hu a legnagyobb spamküldő a postafiókomban"
Feliratkozol egy listára, hogy küldjön neked levelet.
Elkezded megkapni a leveleket.
Aztán kéretlen levélnek minősíted amit onnan kapsz?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
olvass figyelmesebben
"nem lehet az értesítések között tematikusan válogatni" - ez a bajom, szívesen beixeltem volna egy Gazdaság vagy Technológia feliratú kapcsolót, s egy szavam nem lenne, akármennyit is küldenek...
igen, bejelentkeztem, különben hogy a büdös francba tudnék írni a működéséről, nem volt választásom...
nyugodj meg, amint lecseng a hajcihő, s világosabban látunk (vagy nem), első dolgom, hogy leiratkozzam róla...
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
joghurt
addikt
Nyilván valamilyen szinten RAIDelt vinyókról beszélünk.
De az tény, hogy másfél terabyte-on fullSD (720*576i50) felbontásban, broadcast minőségben is elfér legalább 30 napnyi folyamatos anyag. A webcasthoz szükséges méretben és bitrate-tel ennek sokszorosa.
Egyébként meg bekaphassák. Az internetes kiadványok is újságírásnak minősülnek (ISSN számot is adnak nekik), még akár egy bloggerre is rá lehet húzni ezt a szakmát. Azaz mindenki újságíró.
A tej élet, erő, egészség.
-
bambano
titán
"Valaki hozzáértő el tudná magyarázni miért kell a teszt szerverre is teljes támogatási hátterű MySQL licenc?": mert enélkül nem lehet letesztelni a mysql ha clustert.
Ezzel szerintem nincs baj. Azzal van baj, hogyha az amőbára (Gyurcsány hivatalos propaganda blogja) lehetett adni mindenkinek accountot meg hozzászólási jogot, akkor a kormányszóvivői portálra is lehetne. Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem lenne nagy különbség a hozzászólások minőségében.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tuib
aktív tag
Szerintem egész pontosan valamilyen storage-ról beszélünk, és akkor már nem 3*500 giga diszk, hanem monjuk 15*140 GB 15k SCSI. És ha ez mondjuk EMC, akkor máris a 15 milliós határt súroljuk, nem alulról
Feltéve, ha SAN-t használnak.
És ez csak a tárolás.Van itt még mentés is.
Szóval korrekt a rendszer, igazából itt az "ágyúval verébre" effektet lehet érezni. Plusz nem hiszem el, hogy abban a zónában, ahol ez van, ne lenne már valamilyen storage, mentőrendszer, stb...
Tuib
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
joghurt
addikt
Erre írta meg valamelyik indexes fickó, hogy az egész IndaVideós cucc (amin azért "cseppet" több anyag van fent, és "cseppet" többen használják egyidejűleg) ennél lényegesen kisebb vason fut.
(Egyébként szakmai ártalomként tisztában vagyok a tárolóegységekkel. Nyilván én sem arra gondoltam, hogy feldugunk 3*750 megányi SATÁt az alaplapi RAID vezérlőre...)
A tej élet, erő, egészség.
-
muveszur
addikt
Akkor mi most aki irt már logouton blogot, ujságirónak minősigheti magát???? Mert ha igy van mehetünk mindenféle ujságiróknak tartott bemutatóknak, tüntetéseken nem annyira bántanak
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
amit be is linkeltem
"Az Egyesült Államok képviselőháza elfogadta a szabad információáramlásról szóló törvény (Free Flow of Information Act) módosítását, hogy a bloggerek is megkaphassák azt a védelmet, amit az újságírók eddig is élveztek, vagyis adott esetben ők sem kötelesek kiadni a netre feltett információk forrásait.A törvénymódosításhoz újradefiniálták az újságírás fogalmát is, s elsősorban a tájékoztatás, az információközlés funkciójára koncentráltak az új megközelítés során. Ezek szerint újságírásnak számít „a közösség érdeklődésére számot tartó helyi, nemzeti vagy nemzetközi eseményeket vagy ügyeket illető újdonságok vagy információk megszerzése, feldolgozása, összegyűjtése, lefényképezése, hangfelvétel készítése, megírása, megszerkesztése, beszámolók készítése és ezek publikálása”."
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
szasza_1
senior tag
Szerintem egy ilyen oldalon, mint pl az indavideo csak az oldalt kell legenerálni (ha jól meg van írva, szinte erőforrást nem igényel), a videó (flash) csak be van ágyazva, annak meg nem kell erős gép, hogy azt a 2MB-ot 1 perc alatt átküldje, max sok memo a sok egyidejű processz miatt.
-
[HUN]Tyson
senior tag
Gyanítom volt itt egy kis csúsztassunk a havernak/rokonnak is egypár millát dolog is, nemdebár? A mi pénzünkből.
-
Véleményem: megvezetett dilettánsok megbíztak egy dörzsölt vállalkozót egy olyan rendszer kiépítésére, amit csak egy szűk csoport számára alakítottak ki, de minden adófizető állja a számlát. Mi lenne, ha megkérdeznék a "hivatalos" újságírókat arról, hogy összedobnának-e egy ilyen rendszerre stexet...? Egyből nem kellene senkinek, tehát feleslegesen öltek bele ebbe a rendszerbe 200 milliót... (csak hogy néhány haver - ismét - jól járjon)
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
John Fowler
tag
"megvezetett dilettánsok megbíztak egy dörzsölt vállalkozót egy olyan rendszer kiépítésére, amit csak egy szűk csoport számára alakítottak ki"
Sajnos azt kell hogy mondjam: életszagú, amit írsz...
''A kocsmáros ért ehez, mert itt már öltek orvost is -régi étterem'' Rejtő: Piszkos Fred, a kapitány
-
törölt tag
Vanuaturol regisztralhatok? Vagy a Kongoi DK-bol? Esetleg vilag vege uveghegyi nyuszikaertesito neveben? Valaki tesztelte mar fals mediummal?
Es miert titkoloznak meg midnig?
-
Integra
titán
te Pali, neked ezek a bögyödben vannak, de nagyon..
mondjuk kinek nem..
és a kérdésre adott válaszok.... kész...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
TheVeryGuest
senior tag
Azt nem értem minek a beszédfelismerő. Elvégre előre megírt anyagot nyomnak a szóvivők. Nem lett volna mellédobni az írott változatot?
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
FTeR
addikt
összefoglalnám az első két oldalt:
1. a szemetek, törvényt szegve, indokolatlanul korlátozzák az információhoz jutást.
2. szerencsére a regisztráció nélkül sem veszítünk semmit. csak kérdezni nem lehet.az, h a polgár hozzájuthat egy információhoz, nem azt jelenti, h kérdezhet. ha érdekli valami, akkor odamegy és megkeresi magának.
még véletlenül sem szeretnék állást foglalni az ügyben, csak furcsának találtam a logikát.
//némiképp off, de hát it portálon vagyunk és a cikkben is szerepelt
az első kérdez felelet jól rávilágít vmire. egyik oldalon ott az ingyenes termék, aminek van fizetős változata. a másik oldalon meg ott a fizetős termék, aminek van ingyenes kiadása (mssql-nek és oracel-nek is van érdemben használható ingyenes változata).
vajon minek tudható be, h míg előbbinél mindenkinek az tűnik fel, h fizettek egy ingyenesért, addig utóbbinál csak keveseknek jut eszébe, h van ingyenes is? -
Integra
titán
válasz
TheVeryGuest #21 üzenetére
teljesen mindegy a beszédfelismerő..
ettől még nem lesz 200 milko...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
WonderCSabo
félisten
"olyan support támogatást" - ez rosszabb mint a champignon gomba
-
attila9988
őstag
tehát feleslegesen öltek bele ebbe a rendszerbe 200 milliót...
Na igen.. De például a amikor napokkal ezelőtt pesten reklámozták magukat a melegek, az is elvitt 100 milliót, és az még ennél is feleslegesebb kiadás volt. Hogy a semmirekellő "gyerekgyárasok" segélyeiről már ne is beszéljünk, akik csak elvesznek az államkasszából, de tudhatjuk hogy soha nem fognak beleadni, mivel eszük ágában sincs munkát vállalni.
Akkor már inkább ez a kormányszóvivő.hu...„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Én figyelmesen olvasok, de te ködösítesz. Ketté kell választani a dolgot.
Az, hogy SPAM-nek minősíted nevetséges, mert az a kéretlen levélre illő definíció, de mivel te feliratkoztál rá ....
Az megint más kérdés, hogy nem lehet témák szerint szelektálni. Ez viszont a hírlevélre való feliratkozáskor kiderülhet a "figyelmesebbek" számára, mivel nincs lehetőség témaválasztásra, csak feliratkozásra.Szoval ez 2 különböző dolog.
Szerintem, és a gumicsirke szerint
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
FTeR
addikt
milyen feladatra?
életemben nem használtam oracel-t, csak az mssql-ről tudok nyilatkozni. azt közel napi szinten használom és még csak a közelébe sem értünk a limitnek.
nyilván enterprice környezetbe nem alkalmas. mondjuk én oda, nem használnék mysql-t sem, legyen annak akármilyen edition-je.
azzal kapcs, h a szóvivő oldal-hoz mi lenne elég meg nem nyilatkozok, mert nemtom mi van a háttérben. -
FTeR
addikt
10 000 megapixeles képfájlokat például nem.
többnyire vmilyen szám vagy varchar érték, rövidebb text-ek.
legdurvább táblánk ami így hirtelen eszembe jut az több mint 300 ezer soros és nem éri el a 20megát. ez mondjuk pont mysql és kegyetlenül lassú, ha már vmi komolyabbat kérdezek le.
de a legtöbb db sosem megy 2mega fölé, cms és webshop rendszerekről beszélek.
természetesen ebbe nem számolom bele azokat a backend rendszereket amik 10 gigánál kezdődnek. azoknak semmi köze a weblapokhoz. -
bambano
titán
-
Snowy_owl
őstag
Húha. Hát akkor a többi oldal (Új Magyarország, vagy Magyarország) ami a kormányszóvivő oldalon van hirdetve azok is ennyibe kerülnek? Vagy netán többe? 300millió esetleg vagy 400? Kicsit se értek a weboldal szerkesztéshez de hát azért annyit én is tudok hogy egy ilyen oldalnak nem kell 200milla. Írta is nem tudom ki hogy a Indavideonak nem kell ennyi cucc pedig az sokkal látogatottabb és sokkal többen is használják. Jah de mégis annak több tárhely kell...
Egyébként meg látta ezt valaki hogy ennyi cucc működteti az oldalt????
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
Raymond
félisten
?
Azt volt a kerdes miben limitaltak az Express kiadasok es hol mutatkozna meg ez a limitacio leghamarabb. Le lett irva. Ki mondta hogy barki is arra akarna oket hasznalni amire nem valok? Azert talan az elojonne mar a project scope osszedobasa alatt nem?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
bambano
titán
Na jó, hasogassunk szőrszálat.
Azt kérdezted, hogy miért nem jut eszébe valakinek az express edition használata, majd pár hsz után azt mondod, hogy olyanra akarják használni, amire nem való.
A kormányszóvivői portálra, ebben a hw felállásban, nem alkalmas az ora xe. Ezt ők nyilván végiggondolták.Hogy ezek után te forszírozod az xe használatát, az szerintem (ellentétben az utolsó hsz-eddel) igenis a te problémád.
-
FTeR
addikt
ti piszkálódtok. arról van szó, h van egy termék, aminek van ingyenes és kevésbé ingyenes változata és van egy másik, aminek van egy ingyenes és egy nem ingyenes változata.
a kérdés az volt, h mi a különbség az olyan ingyenes termék között, aminek van fizetős változata egy olyannal szemben, ami fizetős de van ingyenes változata is, a marketinget leszámítva.
oracle meg mssql hangyányit nagyobb skálán mozog, mint a mysql.#42 én nem kérdeztem ilyet, bambano meg csak kötekedni akart. olyan kérdést tett fel, amire tudta a választ és alig várta, h kontrázhasson.
a lényeg az volt, h ott ahol az ingyenes mysql jól használható, ott az ingyenes oracle és mssql is jól használható.
a különbség az, h mysql-nél a limitet a gyenge motor, míg a többinél a beégetett beállítások jelentik. -
bambano
titán
Az eredeti kérdésed sorai közül azt lehetett kiolvasni, hogy miért fizet a kormányportál halom csentót mysql-re, mikor van az oracle-nek ingyenes verziója. Tetszik-nem tetszik, a kérdésedből ez a mögöttes szándék volt kiolvasható, függetlenül attól, hogy akartad-e ezt belerakni vagy sem.
Ez a mögöttes tartalom pedig tévedésen alapszik, az oracle-nek nincs ilyen helyen használható, ingyenes verziója. Én erre mutattam rá a kérdésemmel, vehetted volna költőinek is. Ha az, hogy egy félreérhető fogalmazásból kiolvasható technológiai tévedésre rákérdezek, kötözködés, akkor igen, kötözködtem.
Az, hogy mellékesen terelni próbáltad a témát másfelé, engem nem zavar, csak nem terelődtem. A kérdés tehát nem az, hogy "mi a különbség az olyan ingyenes termék között, aminek van fizetős változata egy olyannal szemben, ami fizetős de van ingyenes változata", mert ez itt kicsit offtopic, hanem az, hogy tudsz-e az adott környezetben alkalmazható ingyenes megoldást mutatni? Nem tudsz. Ez van.
Az az állítás, hogy ahol az ingyenes mysql jól használható, ott az ingyenes oracle is, meg nem igaz. Az ingyenes mysql-t lehet clusterezni, nincs méretkorlátozása, a maga szintjén elég jó teljesítményt nyújt, megy több procin, stb. stb. Az ingyenes oracle-re ebből nagyjából semmi nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
akkor ez teljesen félre ment. pedig még jeleztem is az offságát.
a komment írása közben arra gondoltam, h az ertéeles arc oracle esetén biztos nem kérdezett volna rá,h miért fizetett érte, amikor van ingyenes kiadás is.
arra még véletlenül sem akartam utalni, h ennek az oldalnak elég lenne egy ilyen express db.asszem innentől kezdve tárgytalan a vita.
Új hozzászólás Aktív témák
it Jogszerűen nem lehet korlátozni a kormanyszovivo.hu oldalon a regisztrációt, s egy ilyen weboldal számtalan, eddig figyelemre nem méltatott mediális problémát is felvet.
- HP ProBook 650 G4 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, I7- 8650U CPU, 8GB DDR4, 128-480GB SSD, WIN 10, Garanc
- Dell Precision 7510 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 8GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN 1
- Dell Precision 7520 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN
- Teljesen új Samsung S21 5G 8/128GB Dual Sim eladó
- Apple Watch Series 8 45mm Midnight GPS Cellular(e-sim) 2023.10.06.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest