Online zeneáruházat indít a Hungaroton

Májusban indítja el a Hungaroton a Fotexnettel közös fejlesztésű zeneáruházát, melyben a magyar felhasználók is megvásárolhatják majd a kiadó repertoárjába tartozó lemezeket és dalokat – jelentették be ma. Az egyes számok ára 199 forinttól, az albumoké 1999 forinttól indul.

Amint azt megírtuk: az egykori monopolkiadó felvételei digitális formában a Songo online zenebolt márciusi bezárása óta nem szerezhetők be Magyarországon, csupán a hazánkból nem használható Apple iTuneson keresztül voltak elérhetők. A cég most a magyar bolt elindításával oldja fel ezt az ellentmondásos helyzetet.

A Hungaroton archívuma a legnagyobb magyar komoly- és popzenei repertoár: a klasszikus zenét többek között Bartók Béla, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Fischer Annie, Vásáry Tamás és Kocsis Zoltán képviseli, míg a könnyűzene műfajából itt található Koncz Zsuzsa, Korda György, Máté Péter, Szécsi Pál, a Bikini, az Illés, az Omega együttes, a Neoton Família és a Benkó Dixieland életműve.

A Hungaroton Music Store másolásvédelem (DRM) nélküli zenéket árul, melyek korlátozások nélkül lejátszhatók. A zenebolt DRM-mentes dalai 256 kbps tömörítésű mp3-fájlokban érhetők el, így minden digitális zenelejátszón vagy számítógépen meghallgathatók.

A Hungaroton Music Store az indulásakor 2700 albumot, több mint 40 000 dalt tartalmaz a kiadó 50 évre visszanyúló katalógusából. A felhasználók az oldalon kereshetnek az előadók nevére, album- és dalcímekre, vagy böngészhetik a teljes katalógust. Az áruház jó minőségben biztosít közel egyperces belehallgatási lehetőséget bármely dalba, vásárolni pedig bankkártyás fizetéssel lehet.

A kiadó közleménye szerint a katalógus hamarosan bővül korábban soha vagy csak bakelitlemezeken kiadott különlegességekkel. A Hungaroton egyben e-kereskedelmi partnereinek jobb kiszolgálása érdekében elindítja nagykereskedelmi kiszolgálórendszerét, melyen keresztül az online zenekereskedők egyszerűen elérhetik a teljes Hungaroton-katalógus adat- és zeneanyagát.

Azóta történt

Előzmények