Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
nagyon dícséretes, hogy végre valaki felismeri, hogy magyarország nem amerika.
nyilván vannak előnyei is a drm-mentes számoknak, itt pl. 50ft nem sok egy ilyen számért, szerintem. kb. 600ft-ért tudsz egy cd-t venni, ami így örökre a tied, remélem, jó minőségben adják, nem 128kps-elhttps://youtube.com/user/nuke7
-
DraXoN
addikt
Persze, hogy hajlandók fizetni, ha az itteni fizetésekhez képest elfogadható áron adják a drm vackot száműzve...
Bár jómagam inkább az .ogg és .flac szeretni, az mp3 fúj-fúj ...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Gabi 8906
senior tag
Ha letőltök 1 zenét és a következő hónapon nem fizetek zeneszolgáltatásért akkor a múlt hónapban letőltött zenét nem fogom tudni többet meghallgatni?
Vagy csak én értelmezem félre a dolgot??Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
Cathfaern
nagyúr
Tehát a szolgáltatás a következőt tartalmazza, havi 2000 Ft-ért:
Korlátlan mennyiségű zenét hallgathatsz (offline módon, tehát letöltheted a számokat).
Havonta 10 darab vodafone által kiválasztott számot meg is kapsz.A kérdésedre válaszolva, igen, ha simán csak letöltöttél zenét azt csak addig hallgathatod, amíg előfizetsz, csak az a havi 10 szám lesz véglegesen a tied. De úgy érzem, ez így is nagyon fair ajánlat (CD árakhoz képest...).
Szerk: eredetileg hibásan azt írtam, szabadon választható a 10 szám, félreértések elkerülése végett ezt javítottam
[ Szerkesztve ]
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Erasmus
őstag
igen, a másolásvédett számok esetében ez a helyzet. (nyilván: ha drm-mentes zenét is vettél vagy a grátisz számok közül töltöttél le a szolgáltatás részeként, ott nincs ilyen korlátozás.) aztán ha megint előfizetsz, megint müx.
Szerk.: utólag láttam csak, hogy Cathfaern is válaszolt.
[ Szerkesztve ]
-
-
ManUnited
aktív tag
Arról van vmi info hogy milyen minőségben vannak fent a zenék? Mert ha flac-ban vagy ogg-ben vagy wav-ban akkor megfontolandó az előfizetés. MP3 esetén kizárt
-
Cathfaern
nagyúr
Ha másolásvédelemmel rendelkező zenét töltesz le, akkor azt (megnevezéséből) adódóan nem tudod átmásolni máshova. Tehát ha letöltöd a PC-dre, akkor csak azon hallgathatod, ha a telefonodra, akkor csak azon.
A 30 nap leteltét pedig úgy ellenőrzi, hogy a drm dekódoláshoz egy 30 napig érvényes kulcsot kapsz. Amíg ez él, addig mehet a lejátszás, ha lejárt, akkor új kulcsot kell letölteni. Értelemszerűen a kulcsletöltés van az előfizetéshez kötve. Tehát 30 naponta mindenképp fel kell menni netre. Ami nem tiszta, hogy az ingyenes adatforgalom erre is érvényes-e, bár gondolom úgyis max pár kB-ról van szó.Viszont mint rájöttem közben, a havi 10 szám nem szabadonválasztott, hanem általuk kijelölt (havonta változó) 10 szám
[ Szerkesztve ]
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
rainmen
aktív tag
Hát nem igazán érzem a létjogosultságát ennek a szolgáltatásnak, kivéve, ha valaki nem előadófüggő, csak valami szóljon a fülében.
-
Cathfaern
nagyúr
Vodafone oldaláról:
Milyen formátumú a letöltött zenefájl?
WMA9 160kbps, 44.1kHz 16 bit stereo a fájlok formátuma.Sajnos azt hiszem innentől otthoni zenehallgatásra kb. felejtős a dolog Arra jó tényleg, hogy az ember mobilján zenéthallgasson, utazás közben / utcán ez a minőség is bőven megfelelő. Illetve így nem kell a zene telefonra átmásolásával foglalkozni (tudom, ez a PH! közönségének nem nagy feature, de nagyon sokaknak az).
-
addikt
válasz Cathfaern #11 üzenetére
Az emberek többsége azonban egyszerű, mint a faék - ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint a Vodafone létezése hazánkban - így aztán a "zene" az "zene", mindegy milyen minőségben van. Az igényesebb rétegnek meg nem okoz gondot a külföldi shopok használata avagy hazai dalok esetében a dalok.hu
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
twine
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
Gondold el a következőt:
Csak utazásközben / iskolában / várakozáskor hallgatsz zenét. Van egy jobb mobilod, informatikához annyira nem értesz. Otthon nem nagyon hallgatsz zenét. Mindig akarsz majd újabb zenéket leszedni (ilyen felhasználásnál a változatosság a lényeg, nem ugyanazon szám éveken át hallgatása), így az előfizetésed folyamatos lesz (nem vagy időhöz kötve). Ha zenét hallgatsz úgyis telefonodról teszed (otthon úgysincs külön hangrendszer, szóval ha ott zenéthallgatsz, az is valószínűleg arról fog menni), azon meg ott van minden szám, meg bármikor le is tölthetsz újat (nem vagy helyhez kötve). Innentől kezdve kb. ideális számodra a rendszer.
És nagyon nagy réteg van, akik így hallgatnak zenét.SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
twine
veterán
válasz Cathfaern #14 üzenetére
Értelek,de nem győztél meg! A (számok és a szolgáltatás léte persze igen)!
Évi 24.000-ért hallgathatok zenét! Csak egy bizonyos lejátszón...(telefon,pc,etc)
Nem tudom a zene "élvezetének" ezt a formáját (egy lejátszó) feldolgozni, amit vetítettél elém!
Lehet hogy már túl öreg vagyok hozzá!
Ha változatosság kell, és lesz@rom a minőséget, akkor stílusspecifikus internetrádió ingyen!
Nem akarok trollkodni,és meggyőzni senkit a Vodafone zeneletöltésének létjogosultságáról, vagy annak ellenkezőjéről! Mindez csak egyéni vélemény!
Majd feladja a VOda is egyszer ! Egyenlőre kardoskodik a rendszere mellet, hiszen mint a cikk is említi 1,5 év volt a szolgáltatás felépítése! (és gondolom nem kevés pénz) olyan hamar nem dobhatja be a törölközőt -
bolondember
MODERÁTOR
nekem hiába tartalmazza ezt a havidíjam, sajnos egyszer sem találtam nekem/családnak megfelelő zenét (jó, több, mint egy éve nem is néztem már)...
Pedig nem rossz kezdeményezés.
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
azbest
félisten
Szerintem teljesen korrekt, hogy korlátlan mennyiségű zenét hallgathatunk 2000-ért. Mondjuk a választékukat nem ismerem, de lehet utánanézek.
Az usa-ban évek óta van hasonló szolgáltatás és több millió szám közül lehet válogatni, valamint a legtöbb album már megjelenés napjától kezdve hallgatható. Igaz mostanában kevesebb zenét hallgatok, beérem a rádióval is, lehet mert kevesebb a szabadidőm.
(#13) twine: amíg él az előfizetésed, addig annyit hallgatod amennyit akarod, offline is lehet. Annyira helyhez kötött mint az eszközöd, amin hallgatod. Na ezt vodáéknél nem tudom hogy van, de gondolom hordozható lejátszóra is rátehető, ha drm kompatibilis.
Gyakorlatilag olyan mintha 2000 forintért egy bazinagy gyűjteményed lenne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
háááát, ahogy egy nagybecsű fórumtárs szokta másik fórumon régebben mondogatni, ez is olyan mint a zsiráf, elmész az állatkertbe és nézegeted, mennyire szép meg furcsa állat, na de otthonra azért nem kéne...
-
azbest
félisten
na azt hiszem meg is van nekem miért nem jó: csak előfizetéses kártyához lehet opciónak... vitamax-szal nem. (gondolom csak adatforgalmas sim-hez sem lehet, vagy igen?)hopp, vagy mégis lehet vitamaxszal...
http://www.korlatlanzene.hu/felhasznalasi_feltetelek.php[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
A vodafone szerint legalább önfenntartó a cucc, tehát azért akkor sikere kell, hogy legyen. Attól még könnyen lehet, hogy nem neked találták ki (meg nekem se, mert bár látom kinek és miért jó ez, de nekem nem kéne)
-
rainmen
aktív tag
Igen, számomra is az általad is említett választékon van a hangsúly. Mondjuk én eléggé korlátozott számú előadót hallgatok, tehát nekem nem éri meg, lévén biztos, hogy nem tudom kihasználni a szolgáltatást.
Nekem az is csodaszámba megy, hogy vannak még manapság, akik letöltik a csengőhangokat... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintük a magyarok is hajlandóak zenéért fizetni.
Igen, eredeti minőségi lemezért simán fizetek, de az akkor CDDA legyen, mert volt rá példa, hogy xaros mpeg lemezt vettem, vissza is vittem.
-
Gabi 8906
senior tag
Értem. Érdekes húzás a Vodafone-tól ez a zeneletőltős megoldás. Aki leszed vagy 20-30 zenét az biztos fogja tovább fizetni mert nem akarja hogy kárba mennyen az amiért idáig pénzt adott.
Bár emlékszem hogy én utóljára a Motorola T720i mobilomra töltöttem le többszólamú csengőhangot amiért fizettem kemény 300 Ft körüli összeget.Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
Polllen
nagyúr
Nem rossz móka, de kár a wma-ért.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
domi007
őstag
-
-
madstunt
addikt
vicc, hogy barki komolyan vette anno ezt a songos 'magyarazzuk a bizonyitvanyt" dolgot.
nyilvanvalo, hogy a teljes piac eletkeptelennek nyilvanitasaval probaljak a sajat bukasukat jobb szinben feltuntetni. ha annyira nem lennenek a jelenlegi modellek piackepesek, a beatport meg a juno vajon mibol keres annyit? -
jézusom
addikt
Gyerekek, ez a minőség tényleg csak mobilos zenehallgatásra jó, vagy háttérzenének!
-
Tenoce
tag
Szia,
En irtam a songos magyarazkodast. Amit akkor ott nyilatkoztam, annak nem mond ellent a vodafone-os cikk. Azt mondtam, hogy a songos uzleti modellben halott a zenepiac. Nincs ma a vilagon a-la-carte download modell alapon mukodo zenearuhaz, amely nyereseges lenne.
A Vodafone havi 2000 Ft-ert adja a szolgaltatasat. Az elofizeteses szolgaltatas uzleti modellje szerint, az arbevetelen az alabbi modon osztoznak:Artisjus 25%
Eji 25%
kiado 25%
szolgaltato 25%Jelen esetben a szolgaltatas havi dija 1600 ft + afa
Azaz minden fel kap 400 ft-ot havonta 1 elofizetoert. Ha a Vodafone fuggetlen szolgaltato lenne, akkor a brutto 2000 ft fizetesert kb 60 ft-ot fizetne valamely bankkartyatarsasagnak.
Azaz maradna neki 340 ft. Ebbol fizetnie kell az uzemelteto cegnek kb. Havi 200 ft-ot. Tehat a Vodanal marad havi 140 ft havonta elofezetonkent. Azt irjak, hogy van nekik kb. 10000 elofizetojuk, tehat havi 1 400 000 ft lehet a fedezetuk. Ezek szervereken futnak, azoknak van amortizacioja, kell ugyfleszolgalat, valamilyen belso management is. Velhetoleg a cegen belul valamilyen megosztasban vannak ra dedikalva emberek, igy tenyleg lehet, hogy a szo szoros ertelmeben nullszaldos a cucc. De ez csak azert van, mert nem minden overhead ktg. van raallokalva. Ha ezt egy fuggetlen ceg csinalja, es dedikalt emberekkel dolgozik, akkor tovabbra is azt mondom, hogy nem lehetseges nyereseges uzemeltetes.
Biztos lehetsz benne, hogy pl. A tobb 10 millios "korlatlan zene" reklamkampany koltsege nem jelent meg a projekt ktg.oldalan.
Tehat minden szep es jo, csak csusztatasokkal igaz.
Persze mondhatod, hogy savanyu a szolo, es akar meg igazad is lehet. De azert sztem erdemes a fent leirtakat atgondolnod.
-
madstunt
addikt
Szia.
Viszont amit emlitettem peldanak a Beatportot peldanak. Ott tudtommal a zeneforgalmazason kivul mas beveteli forras nincs, meg a kapcsolodo Beatportalon sincsenek klasszikus ertelemben vett reklamok, bannerek. Azt el tudom kepzelni, hogy van 1-1 fizetett cikk, de a denveri központon kivul fenntartanak egy New Yorki es egy Berlini irodat is. -
Erasmus
őstag
korábban azt mondtad, anno ti is próbáltatok egyezkedni a jogvédőkkel és a kiadókkal az előfizetéses modellről, de nem sikerült használható kompromisszumig eljutni. ők valahogy kiverekedték: nyilván csak annak köszönhetően sikerült ez, hogy egy jelentős potenciális ügyfélkörrel rendelkező mobilszolgáltatóról van szó.
viszont az alapprobléma azért változatlanul él: miért fizetne bárki is azért, amihez ingyenesen is hozzájuthat? valljuk be, ez a 10e user sem egy guinness-rekord. a upc mérsékelten sikeresnek mondott music szolgáltatásának is van mondjuk több ezer előfizetője, ők mégsem ujjonganak. kíváncsi leszek, hogy két év múlva is meglesz-e még ez a lelkesedés...
-
Cathfaern
nagyúr
Ha széles tömegeket nézzük, akkor semmiért. Mert lehet plusz szolgáltatások adni, mint jobb minőség, vagy hozzáadott cuccok (képek, videók, stb), de mindegyik olyan dolog, ami a tömegeket eléggé hidegen hagyja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Sierra Blue színen, 128GB-os független készülék eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 / RX 5700XT / 32 GB RAM Gamer pc
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
- Logitech G923
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest