Gmail-riválissal jelentkezik az IBM

LotusLive iNotesVállalatokat megcélzó webmailszolgáltatást indított a múlt héten az IBM. A LotusLive iNotes egy egyszerű, a levelező mellett címjegyzéket és naptárat magában foglaló cloudszolgáltatás, melyet az informatikai óriáscég bevallottan a Google és a Microsoft hasonló termékei riválisának szán.

A megoldás célcsoportját elsősorban azok a nagyvállalatok alkotják, melyek a nem íróasztalhoz kötött dolgozók levelezését szeretnék „felhősíteni”, illetve azok a kisebb vállalkozások, melyek eddig biztonsági megfontolásokból vagy a rendelkezésre állás bizonytalansága miatt halogatták az átállást a lokális e-mail kiszolgálásról. Az IBM a LotusLive iNotes promóciójában nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az üzleti piacon a cég neve a biztonsággal és a megbízhatósággal forrt össze, és ezzel azt sugallja, hogy az ügyfeleknek nem kell majd tartania olyan kimaradásoktól, melyek például a Google webes szolgáltatásainak renoméját amortizálják. Igaz, azt maguk is elismerik, hogy ebben a műfajban százszázalékos rendelkezésre állást senki nem tud garantálni, de – mondta a PC World-nek Sean Poulley illetékes üzletág-igazgató – bőséges tapasztalattal rendelkeznek a „világ üzletkritikus rendszereinek működtetésében”.

A webmailszolgáltatásért az IBM körülbelül 25 százalékkal kevesebbet kér (felhasználónként évi 36 dollárt), mint a Google az Appsért, igaz, ez utóbbi jóval bővebb csomag, hiszen a levelező mellett magában foglalja a Google Dokumentumok irodai alkalmazásait is.

A LotusLive iNotes a hongkongi Outblaze-től megvásárolt technológián alapszik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények