Hirdetés

Kelet-európai diákoknak írt ki pályázatot az IBM

Harmadik alkalommal hirdeti meg Great Minds ösztöndíját az IBM. A regionális pályázat keretében a legjobb közép- és kelet-európai informatikus hallgatókat keresik egy 3-6 hónapos szakmai gyakorlatra a világ egyik legjobb IT-kutatóközpontjába, az IBM zürichi laboratóriumába.

Hirdetés

A Great Minds 2007-es indulása óta a zürichi labor összesen 10 diákot fogadott egy-egy 3-6 hónapos gyakornoki program keretében. A csapatba mindkét évben bekerült egy-egy magyar hallgató is: 2007-ben Szombath István, 2008-ban pedig Paljak Gergely, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egykori informatikus hallgatói.

Paljak Gergely, a Great Minds 2008-as magyar nyertese szerint ez az ösztöndíj egy egyedülálló szakmai lehetőség: „Nagyon inspiráló volt a kinti környezet, s ezt csak tovább fokozta a sokféle ember, kultúra és gondolkodásmód találkozása. Tetszett, hogy a gyakornoki program alatt is teljes értékű kollégaként tekintettek rám, s érdekesnek találták azokat a kutatásokat, amikben még itthon vettem részt a kiutazás előtt.”

A Great Minds 2010-re bármely közép-kelet-európai informatikus hallgató jelentkezhet, aki a beadás időpontjában nappali tagozatos mesterképzésben vesz részt. A pályázat benyújtásához angol nyelvtudásra, angol nyelvű önéletrajzra és motivációs levélre, valamint egy szintén angol nyelvű oktatói vagy dékáni ajánlásra van szükség. Az IBM november 2. és december 9. között fogadja a jelentkezéseket.

A pályázatról bővebben az IBM honlapján lehet tájékozódni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények