Az amerikai milliomosok 68 százaléka kriptopénzbe is fektet

Nagyon népszerű befektetési megoldás a gazdagok körében a bitcoin, az ethereum, a dogecoin és a Shiba Inu (nem a kutya, hanem a kriptopénz).

Az már rég nem titok, hogy a tech szektor gazdag vezetői előszeretettel fektetik dollármilliárdjaik egy részét kriptopénzbe. Egy felmérés szerint azonban az „átlagos” amerikai gazdagok is előszeretettel tartják a vagyonuk egy részét kriptopénzben.

A The Motley Fool ebben a hónapban közzétett jelentése szerint az amerikai, 1 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező gazdagok megközelítőleg 68 százaléka kriptopénzbe is fektetett. Ez becslések szerint 4,7 millió amerikai milliomost jelent, és mind komoly hozamot remélnek a döntéstől. 61 százalék hisz a kriptopénzek koncepciójában, 60 százalék szerint pedig ez biztos, értéktartó megoldás.

Az nem túl meglepő, hogy a kriptobefektető gazdagok 60 százaléka rendelkezik bitcoinnal, 55 százaléka pedig ethereummal. Az már annál meglepőbb (vagy talán mégsem?), hogy 86 százalék tett pénzt legalább egy mémcoinba, főleg a dogecoin és a Shiba Inu a kedvenc.

A CNBC egy nyáron végzett felmérés szerint egyébként a millenniumi korosztály milliomosainak közel fele a vagyonának több mint 25 százalékát tárolja kriptopénzekben.

Azóta történt

Előzmények