Bitcoint lehet találni a Niantic egyik AR-játékában, van shitcoin is

A Niantic és a Fold közösen alkottak egy olyan kiterjesztett valóságra építő játékot, amelyben bitcoint lehet találni (vagy shitcoin miatt elveszteni).

A híres Pokémon GO fejlesztője, a Niantic és a Fold nevű fintech cég egy közös projekt keretében alkottak meg egy új, kiterjesztett valóságra építő játékot.

Állításuk szerint ez már része a metaverzumnak, és limitált béta formájában folyamatosan válik elérhetővé. Teljes formájában majd a jövő évben teszik közzé.

Mivel a Fold app a saját kártyás vásárlások után szerencsekeréken sorsol bitcoint, nem volt meglepő, hogy a játéknak is köze lesz a kriptopénzekhez. Ami azt illeti, a játékosok a kiterjesztett valóságban vadászhatnak bitcoinra és más díjakra, amelyeket virtuálisan rejtenek el, az őket körülvevő fizikai környezetükben.

10 percenként jelenik meg a játékban egy új blokk, amiben friss zsákmány található. Egy blokk megszerzésekor satoshikat lehet zsákmányolni: ez a bitcoin aprópénzes formája, mint a dollárnál a cent. Egyéb játékon belüli jutalmak is vannak, de aki pórul jár, az elveszítheti a bitcoinjait. Ugyanis méregkapszulákat és shitcoinokat is lehet találni. Aki a Foldon keresztül kártyát regisztrál, annak még több díjat ígérnek. A teljes megjelenés után a játékosok is rejthetnek el bitcoint, továbbá kereskedhetnek majd azzal.

Azóta történt

Előzmények