Az USA Kongresszusa elé viszik a nagy kriptotőzsdék vezetőit

Regisztrációt követel az amerikai tőzsdefelügyelet, így most először a Kongresszus elé kényszerülnek a kriptotőzsdék vezetői.

Ahogy az várható volt, a jövőben nagyobb figyelmet fordít a digitális eszközök szabályozására az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC).

Gary Gensler, a tőzsdefelügyelet elnöke újra hangsúlyozta, hogy jobban oda kell figyelni a kriptotőzsdékre. Azt is kérte, hogy a kriptós kereskedőplatformok regisztráljanak a tőzsdefelügyeletnél, ezzel csökkentve a csalások mennyiségét, továbbá növelve a hatóságokkal való együttműködést.

Gensler szerint egyébként a digitális eszközök kereskedelme a pénzügy vadnyugata, és áprilisi megválasztása óta folyamatosan kritizálja a kriptokereskedőket. Mivel az USA kormánya is egyre nagyobb nyomást helyez a szektorra, végül a Kongresszus elé hívták meghallgatásra a nagy kriptotőzsdék ügyvezetőit (ilyenre még nem került sor).

A december 8-i meghallgatáson ott lesz Alesia Haas (Coinbase), Jeremy Allaire (Circle), Sam Bankman-Fried (FTX), Brian Brooks (Bitfury), Chad Cascarilla (Paxos) és Denelle Dixon (Stellar Development Foundation).

Azóta történt

Előzmények