Gamereknek szánt vírusirtót adott ki a Symantec

A Symantec kiadott egy kifejezetten játékosoknak fejlesztett vírusirtót. A Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition a vállalat közleménye szerint nagyon gyors és kevés erőforrással is beéri, ezért nem lassítja a játékok futását.

A program úgy működik, hogy ha a Windowson egy alkalmazás teljes képernyős módban fut, automatikusan felfüggeszti a frissítéseket, a riasztásokat és a többi háttértevékenységet, a nagy erőforrás-igényű feladatokat pedig – mint amilyen a víruskeresés – kifejezetten a rendszer üresjárataira tartogatja. A Symantec állítja, hogy a vírus- és kémprogramirtó mindössze 6 MB-ot foglal el a memóriában, és a rendszerindítás időtartamát csak egyetlen másodperccel növeli meg.

A Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition mától kapható Magyarországon is, az egyéves licenc javasolt fogyasztói ára 9999 forint.

Azóta történt

Előzmények

 • Megadóztatnák a virtuális világokat

  Kína már lépett, Svédország és Dél-Korea is a virtuális javak megadóztatását szeretné, eközben a virtuális világok valós pénzforgalmi ügyletei egyre csak nőnek.

 • Macre sem árt a vírusirtó

  Ma már az Apple sem hisz platformja immunitásában. Csendes szemléletváltás.

 • A gamerek nem függők!

  A kényszeres játékosokat kezelő első európai klinika amerikai alapítója szerint nem pszichológusokra, hanem törődésre van a pácienseinek szüksége.

 • Ingyenes vírusirtót ad ki a Microsoft

  Nem jött be a 2006 májusában bevezetett fizetős szolgáltatás, a OneCare. Helyette jön a nép antivírusa, a Morro.