Gamereknek szánt vírusirtót adott ki a Symantec

Hirdetés

A Symantec kiadott egy kifejezetten játékosoknak fejlesztett vírusirtót. A Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition a vállalat közleménye szerint nagyon gyors és kevés erőforrással is beéri, ezért nem lassítja a játékok futását.

A program úgy működik, hogy ha a Windowson egy alkalmazás teljes képernyős módban fut, automatikusan felfüggeszti a frissítéseket, a riasztásokat és a többi háttértevékenységet, a nagy erőforrás-igényű feladatokat pedig – mint amilyen a víruskeresés – kifejezetten a rendszer üresjárataira tartogatja. A Symantec állítja, hogy a vírus- és kémprogramirtó mindössze 6 MB-ot foglal el a memóriában, és a rendszerindítás időtartamát csak egyetlen másodperccel növeli meg.

A Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition mától kapható Magyarországon is, az egyéves licenc javasolt fogyasztói ára 9999 forint.

Azóta történt

Előzmények

  • Megadóztatnák a virtuális világokat

    Kína már lépett, Svédország és Dél-Korea is a virtuális javak megadóztatását szeretné, eközben a virtuális világok valós pénzforgalmi ügyletei egyre csak nőnek.

  • Macre sem árt a vírusirtó

    Ma már az Apple sem hisz platformja immunitásában. Csendes szemléletváltás.

  • A gamerek nem függők!

    A kényszeres játékosokat kezelő első európai klinika amerikai alapítója szerint nem pszichológusokra, hanem törődésre van a pácienseinek szüksége.

  • Ingyenes vírusirtót ad ki a Microsoft

    Nem jött be a 2006 májusában bevezetett fizetős szolgáltatás, a OneCare. Helyette jön a nép antivírusa, a Morro.