Vírusterjesztők manipulálják a Google-kereséseket

Egyre komplexebb stratégiával próbálnak pénzt kicsikarni a gyanútlan áldozatokból a vírusterjesztők – áll a Panda Security legfrissebb jelentésében. A vírusokkal való megfertőzés és a hamis antivírus-programokkal történő „házalás” eddig is számtalan naiv áldozatot szedett, most azonban egy új eszközzel bővült a repertoár.
„A szélhámosok a Google Trends adatait felhasználva nézik meg, melyek a legnépszerűbb keresőszavak, és annak megfelelően építik fel a saját oldalukat” – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. „Ez tulajdonképpen a Google-keresés manipulációja; már csak azért is, mert ha például az adott napon az »Obama« a legnépszerűbb keresőszó, a szélhámosok a témához kapcsolódó hamis oldalakkal próbálnak forgalmat generálni maguknak.”
A hamis oldalakon nem a keresési eredményeknek megfelelő tartalom, hanem egy vírus várja a felhasználókat. A féreg később a korábban már megismert módszernek megfelelően azonnal felajánlja a saját ellenszerét, persze csakis jutányos áron.

Azóta történt

Előzmények