Itthon is bemutatkozott az új Norton 360

A Symantec Magyarországon is bemutatta minimális felhasználói beavatkozást igénylő internetbiztonsági csomagjának, a Norton 360-nak legújabb, 3.0-s változatát. A szoftver a vállalat közleménye szerint gyorsabb és erőforrás-kímélőbb lett: átlagosan egy perc alatt telepíthető, és tíz megabájtnál kevesebb memóriát használ.

A 3.0-s verzió a Norton Internet Security 2009 minden új elemét tartalmazza. Így belekerült a Norton Insight, amely azzal gyorsítja fel a víruskeresést, hogy nyilvántartja a már átvizsgált és ártalmatlannak talált fájlokat, melyeket aztán újból már nem szkennel; a vírusfrissítéseket 5-15 percenként kereső Pulse Updates; valamint a Norton Safe Web, amely a meglátogatott weboldalakat, webboltokat és a keresési találatokat osztályozza veszélyességük szerint. De része a Norton Identity Safe is, ez a személyes adatokat, azonosítókat védi az adathalász és keylogger támadásoktól.

A Norton 360 új funkciója a Norton Backup Drive, amely önálló meghajtóként jelenik meg a Windows Intézőben, és egyszerűen ráhúzhatók a menteni kívánt állományok. A fájlokat nemcsak fizikai adathordozókra, hanem webtárhelyre is lehet menteni, ebből a Symantec a termék előfizetési díjáért 2 GB-ot biztosít, ami persze extra összegért tovább növelhető. Szintén újdonság a Smart Startup Manager, amellyel a rendszerinduláskor betöltődő programokat lehet letiltatni vagy késleltetni.

A Norton 360 3.0 áprilistól lesz kapható Magyarországon, a teljes verzió javasolt kiskereskedelmi ára nettó 18 150 forint, a frissítésé nettó 14 260 forint. Ez egyéves előfizetést foglal magában maximum három PC-hez, valamint 2 GB online tárhelyet.

Azóta történt

Előzmények