Új hozzászólás Aktív témák
-
Khan13
senior tag
Van aki a játékokba menekül, de ez nem zárja ki azt, hogy függőjévé válik. Nekem ne mondják azt, hogy aki napi 8 órát wow-ozik, meg néha többet is, az nem függő (mondhattam volna más játéknevet is)...
Én net függő vagyok (nem játszom online játékokat, sőt másmilyet se sokat), de ha van valami más programom, akkor inkább azt választom. (Ahogy őket is rá tudták venni más dolgokra) Pl ha elmegyek egy táborba, nem hiányzik a net, de ha itthon vagyok, akkor nem tudok meglenni nélküle kb. Neten is leginkább az IT hírek amik érdekelnek, meg különböző segédanyagok programozáshoz. -
philoxenia
MODERÁTOR
Azért vannak függő gamerek....
-
cousin333
addikt
Bakker, erre már én is gondoltam!
"We spared no expense"
-
Rive
veterán
Tkp. vicces. Mennyit ugattak nekunk is anno affelekrol, hogy a klf. addiktok leszoktatasa szinte sosem eredmenyes a fuggoseg kialakulasahoz vezeto problemak (szemelyiseg, csalad, kapcsolatok, mifene) kezelese nelkul
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Pheadar
tag
Pont erről van szó... a pótcselekvés és a függőség nem ugyanaz.
Ilyen szempontból én is függő lennék, de csak akkor, ha nem épp azokkal vagyok, akikkel neten is beszélgetnék. Szóval attól hogy otthon nincs jobb dolgod, nem biztos hogy függő vagy.Meg kellene próbálni boldognak lenni. Ha másért nem, legalább a példa kedvéért.
-
Depression
veterán
Én hajlamos vagyok a függőségre, és elég nagy erőfeszítésembe kerül, hogy ne üljek rögtön a gép elé.
És olyankor nem is érdekelt más törődése.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
copin
őstag
Régen volt már, hogy 24 órákat üljek a NES, vagy akármilyen konzol előtt. A többség ezt a korszakot is kinövi, ahogy én. Ha nem, akkor csendben öngyilkos lesz egy képernyő előtt.
-
WonderCSabo
félisten
Sztem így ezt nem mondhatjuk ki, hogy aki állandóan játszik, az tuti nem függő... Van ilyen is, persze - remélem - a legtöbbjük csak pótol vmit a játékkal.
-
félisten
A p*nci a megoldás mindenre, szerintem ezt nagyon sokan nagyon jól tudják.. tehát aki a gyereke miatt aggódik, vigye el egy k*rvához, nem fog többet a gép előtt rejszolni elf csajokra, hanem megpróbál csajozgatni...
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz FoxiestFox #11 üzenetére
Egy csaj tényleg jo megoldás.
Amig gyerekkoromban a haverokkal logtam addig eszembe nem volt a gép meg hogy egyedül szorakozzak. Amint szabadidőm volt téptem el otthorol. Aztán ahogy a gyerekkori haverok elkoptak(suli, költözés, stb) ugy egyre inkább választottam(/tuk) a gépet ahelyett hogy 2 en unatkozzunk(egy ismi maradt abbol az ismeretségi körböl). Max annyi hogy 2en toltuk.
Ha ma nem lenne bnőm meg pár barát akkor mindig itt ülnék.
A legjobb haver(vagy bárki akit barátnak tartok elhiv) ha épp győrbe jön akkor tuti nem a gép mellett ülök, hanem kihasználom az alkalmat amig itt van és együtt logunk egész nap. 100x jobb mint a game. Kosarazni is lejártam sokat anno, az is 100x jobb volt, de ma már alig ér rá vki, nagy részüket meg azota se láttam.
Tehát én is ugy vagyok hogy ha nincs jobb dolgom akkor itt ülök, amugy meg biztos hogy inkább választom a haverokat mint a gépet.
Szal totál megtom érteni azokat akik hasonlok miatt ültek oda a géphez. Nem mondom hogy nem lehet függeni is, mert term minél többet tölt ott annál kevésbé keres(/talál) uj barátokat az életben. Szal potcselekvés és ront is a helyzeten, de legalábbis javítani tuti nem javít. Csak ugye ott van a gond ha vki már a haverokkal se akar elmenni ill a bnője helyett is a gépet választja(az utobbi esetben az is lehetséges hogy rossz csajt választott). -
laforge
csendes tag
válasz ez_meg_emaz #12 üzenetére
Én szezonálisan szoktam játszani. Egyetemi vizsgaidőszakban például. Évközben nincs is rá időm. Viszont Karácsony körül pl. simán jönnek a 8 órás Mass Effect - Kotor - Fallout blokkok meg egy pár vadabb fps. Ilyenkor még a barátnőt is félre kell tenni, mert ez prioritást élvez Össze lehet vele egyeztetni, nevelés kérdése csupán...
-
ez_meg_emaz
őstag
Probálja az ember nevelni de amikor pl azon is kiakadt ha elmentem kosarazni 2-3 orát délután (max heti 2x-3x) akkor majd pont a pc-n nem fog.
Amugy most jo mert asszony többet van orákon mint én, meg van heti 2 gyakorlata addig én elvagyok. Ha nincs jobb dolgom(mint írtam haver elsobbséget élvez) akkor a "napi adag" megvan. Hétvége meg a pihenésé, 2 nap alatt össz 4-6 orat szoktam tolni, ha nem tanulok és nem megyek sehá. Ha megyek akkor annyit se.
De lesz ez még így se. Csak az a baj akkor nem a haverokkal logás veszi majd el az időmet hanem a melo és a gondok. Csak legalább az ember élne meg a munkábol ha már az egész napja(hete) rámegy, csak sajna ez nem igy megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest