Meglepő módon az őszi frissítőcsomag az Őszi Alkotói Frissítés nevet kapta

Nem voltak túl kreatívak a Microsoftnál, amikor a Redstone 3 nevét választották ki. Az új funkciók az eszközök közötti átjárást támogatják.

A Microsoft fejlesztői konferenciáján, a Build 2017 rendezvényén betekintést nyerhettek a résztvevők az ősszel érkező Windows 10 frissítés tartalmába. Nem árult el minden részletet a szoftvercég, de több érdekességről lekerült a lepel.

A szeptemberi frissítőcsomag neve Fall Creators Update (FCU, eddigi kódnevén Redstone 3), tehát a vállalat újrahasznosítja az áprilisi csomag nevét, kiegészítve a megjelenésére utaló évszakkal.

Az FCU egyik újdonsága a Timeline lesz, ami kilistázza a korábban, illetve másik eszközökön használt alkalmazásokat. Ehhez kapcsolódik a Pick Up Where You Left Off funkció, amivel ott folytathatjuk a munkát, ahol abbahagytuk - ez is több eszközt támogat egyszerre. Persze ehhez megfelelő alkalmazások is kellenek, a Microsoft reméli, a fejlesztők összekötik majd az asztali szoftvereket a mobilos változatokkal.

Az Apple Universal Clipboardjához hasonló megoldás lesz a felhő-alapú vágólap, amivel Windows, iOS és Android rendszerek között lehet megosztani a tartalmakat egyszerűen.

Ősszel hellyel-közzel tényleg visszatér a régi OneDrive, azaz a részleges szinkronizáció lehetősége. Összességében tehát a hangsúly a gondtalan eszközök közötti váltáson van, illetve a távolodáson a Metro designtól. A Project Neon (Fluent Design System) szintén úgy lett kitalálva, hogy a megálmodott külső jól mutasson mobilon és asztali környezeten egyaránt.

Előzmények