Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Itt a Windows 10 S

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A Chrome OS-hez hasonló operációs rendszer kizárólag az alkalmazásboltból telepített szoftvereket hajlandó futtatni. Oktatási intézményekre lő a Microsoft.

Keddi, oktatási célú rendezvényén Terry Myerson, a Microsoft Windows és Eszközök csoportját vezető alelnöke bejelentette a Windows 10 új verzióját, a Windows 10 S operációs rendszert. Az S az áramvonalasságra (streamlined) utal, és egy olyan rendszert jelent, amiben kizárólag az alkalmazásboltból letöltött szoftverek használhatók.

A Microsoft ezzel a variánssal a Chrome OS ellen kíván alternatívát mutatni. Elsősorban oktatási célokra szánják, illetve olyanoknak, akiknek elég az Office programcsomag és az Edge böngésző, ezeken kívül csak elvétve akarnak más szoftvereket használni.


[+]

Gyorsan és egyszerűen lehet telepíteni, majd menedzselni a rendszert, ezzel is az iskolai rendszergazdáknak segítene a vállalat. Myerson bejelentette, hogy a mai naptól Windows 10 education PC-ket kezdenek árulni partnereikkel, legolcsóbbak már 189 dollárért.A vállalat partnerei közé az Acer, az ASUS, a Dell, a Fujitsu, a HP, a Samsung és a Toshiba is csatlakozott.

Ezek a gépek 1 éves Minecraft Education Editiont kapnak. Az iskolák pedig minden gépre, amelyiken Windows Pro licenccel rendelkeznek, ingyen megkapják a Windows 10 S-t. Az operációs rendszerhez ingyenes Microsoft Office 365 Education és Microsoft Teams jár.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.