Extrém sebességre gyorsítja a chellót a UPC

A Magyar Telekom szolgáltatási területére bejelentett ADSL-gyorsítás után néhány héttel megérkezett a kábeles technológia vezető szolgáltatójától is a remélt hír: jelentősen átalakítja internetszolgáltatásának kínálatát márciustól a UPC.

Az eddigiek helyébe lépő új csomagok minden árkategóriában lényegesen gyorsabb, a hazai piacon széles körben elérhető legnagyobb le- és feltöltési sebességet biztosítanak, és megszűnnek az eddigi adatforgalmi korlátok is. A jelenlegi chello-előfizetők változatlan havi díj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, de akár több mint tripla sebességű új csomagokra állnak át. A már tavaly ősszel megkezdett változtatások azt a célt szolgálják, hogy a UPC megfelelő körülményeket biztosítson az immár több mint 200 ezer kábeles internet-előfizetője számára a saját készítésű felhasználói médiatartalmak megosztásához, kedvező ár-érték arány mellett. A UPC emellett a jelenlegi telefonos betárcsázós internet felváltására is kínál kedvezőbb, dupla sebességű, korlátlan, folyamatos és átalánydíjas szolgáltatást telefon-előfizetőinek. Áprilistól a cégcsoporthoz tartozó Monortel ADSL-szolgáltatása is hasonlóképpen átalakul. A változások eredményeként a UPC chello internetszolgáltatása március 1-jétől 1,2, 5, 10 és 20 megabites maximális letöltési sebességet biztosító, korlátlan csomagokat kínál az alábbiak szerint:


Csomag Sebesség - Havi díj

MINIMUM

1280/256 - 5500

MEDIUM

5120/768 - 7900

EXTREME

10 240/1024 - 9900

PROFFESIONAL

20 480/1024 - 16 900


*Bruttó árak, 1 éves hűségnyilatkozattal

Ekkortól kezdődően a korábbi chello light, standard, classic és plus elnevezésű csomagok megszűnnek, az új felhasználók már csak az új csomagokra fizethetnek elő. A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi szabályokat.

A jelenlegi előfizetőknek és az internet-hozzáférést februárban megrendelőknek a szolgáltatását egyaránt változatlan havi díj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, ám akár több mint tripla letöltési és dupla feltöltési sebességet biztosító új csomagokra állítják át. A már megkezdett műszaki fejlesztés és kapacitásbővítés várhatóan néhány hónapot vesz igénybe, és legkésőbb július 1-jéig országszerte mindenütt befejeződik. A jelenlegi előfizetők nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat. Hasonló átalakítás lesz a cégcsoporthoz tartozó Monortel ADSL-kínálatában is. Az eltérő technológiából (a tavaly szeptemberben bevezetett ADSL2+) fakadóan azonban az MTT esetében a professional csomag nem 20, hanem 18 Mb-es csúcssebességet nyújt majd.

Az új kínálat bevezetésével egy időben a UPC Telefon előfizetői számára elérhetővé válik egy elsősorban az internetezéssel ismerkedő, kezdő, illetve eddig telefonos betárcsázós (dial-up) kapcsolatot használók számára kialakított, belépő szintű internet-díjcsomag is. Ez az internet díjcsomag a hagyományos telefonos kapcsolatnál több mint kétszer gyorsabb sebességet (128/64 kbps) nyújt, korlátlan, folyamatos és átalánydíjas használattal, telefon-előfizetéssel együtt is ötezer forint alatti áron.

Azóta történt

Előzmények