Összeolvad az Extreme Digital és az eMAG

A vállalatok már aláírták a megállapodást, melyet pénteken mutatnak be a Gazdasági Versenyhivatalnak engedélyezésre.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-tulajdonosa a mai sajtótájékoztatón jelentette, be, hogy összeolvad a magyar e-kereskedelmi piac két szereplője, a magyar Extreme Digital és a romániai székhelyű eMAG, a dél-afrikai Naspers csoport tagja.

A pénzmozgás nélkül létrehozott új cégben 48 százalékos részesedése lesz az Extreme Digitalnak, 52 százalék az eMAG hazai leányvállalatának. Az Extreme Digital két magyar vezetője, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula továbbra vezető szerepben marad a cégnél az összeolvadás után. Az új vállalat központja Budapesten lesz, innen fogják felügyelni a tervezett nemzetközi terjeszkedést, a különálló márkaneveket pedig megtartják.

Ha a versenyhivatal is rábólint az összeolvadásra, a tranzakció zárására és az egyesülésre 2019 harmadik negyedévében kerülhet sor.

Azóta történt

Előzmények

  • Magyarországon is óriási siker a Black Friday

    Az eMAG a saját állítása szerint régiós szinten közel 1 milliárd forintot költött IT-fejlesztésre annak érdekében, hogy ne legyenek fennakadások. Számokban a fekete péntek.

  • Újra magyar kézben az Extreme Digital

    A magyar résztulajdonosok visszavásárolták a Steinhoff International csoporttól az Extreme Digital többségi tulajdonrészét.