2019. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Juhaszatti


Juhaszatti
(senior tag)

3 éve sikerült kifognom egy igen jó akciót az Edigitálnál, 90 valamennyi helyett 50 valamennyiért vehettem meg egy telefont. Ami máshol is 90 valamennyi volt, szóval nem ők trükköztek az eredeti árral. Az utóbbi 2 fekete pénteket kihagytam, de most egy TV-t és egy bluetooth fülest is szeretnék rajta beújítani. Már előre megnéztem mi, hol, milyen árakon fut, úgyhogy ki tudom majd szűrni mi az ami valóban akciós, és mi az ami kamu. Remélem tényleg nem lesznek komoly fennakadások.

(#2) BiP


BiP
(PH! nagyúr)

Itthon mikor tartja az emag? 23-án?

szerk: most látom a linken: (még nem árulhatjuk el :) )

[ Szerkesztve ]

(#3) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Ohh, black friday és emag?
Akkor álljon itt az alábbi két kép ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#4) shiftyhungar válasza Apollyon (#3) üzenetére


shiftyhungar
(senior tag)

Mondd, hogy ez valami pár hónapos kép ezzel a 1050Ti árral :Y :W

‘Eat, drink and be merry, for tomorrow we die.’ You can be as careful as you want, but you’re going to die anyway, so why not have fun?” - Lemmy

(#5) paprobert


paprobert
(tag)

Az elmúlt években az egész országot tekintve 1-2 leárazás volt, ami tényleg érdemlegesnek bizonyult.

Minden más csak hype, jelentéktelen leárazások, fos termékekre.

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#6) Apollyon válasza shiftyhungar (#4) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Ezek múlt heti képek.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#7) VR3


VR3
(újonc)

Hello,

Ja, 23-án lesz, ahogy az oldalon látom.

(#8) pr0bi válasza paprobert (#5) üzenetére


pr0bi
(senior tag)

Az egész hazai őrület egy hatalmas blöff, mindenki próbálkozik de annyira sz*rul, hogy már fáj. Amit ezek csinálnak semmi köze a black friday-hez.

(#9) tomba válasza paprobert (#5) üzenetére


tomba
(lelkes újonc)

Az a jó az egészben, hogy kiírhatják: "akár 60% kedvezménnyel", amit letudnak, azzal hogy egy 1800 forintos egeret 1080 forintért árulnak.
Persze kedvezmény szerinti rendezést webáruházakban nem, vagy csak egy-két helyen lehet beállítani. Évek óta 1-1,5 órát elfecsérlek azzal, hogy nézegetem a webáruházakat, van-e valami, ami kihagyhatatlan vétel lehetne. De minden évben csak a csalódás marad. Rá egy hétre már egy másik gagyi leárazás jön a helyébe, csak más néven...

(#10) BiP válasza VR3 (#7) üzenetére


BiP
(PH! nagyúr)

Na, akkor hamar elárulták a dátumot. (amit azért lehetett sejteni).
1 órája még az volt kint, hogy "még nem árulhatjuk el".

[ Szerkesztve ]

(#11) Tsa-bika válasza pr0bi (#8) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Az. Parasztvakítás az egész, beraknak valamit 8 ezerrel olcsóbban és rácsapják a 40%-os címkét, mert van hülye aki elhiszi. De a kedvencem az volt, amit 2016-ban tapasztaltam: webshop berakott bizonyos termékeket tényleg qrvajó áron és deaktívba rakták hogy: "elfogyott", de nyilván látszott a tényleg brutál jó ár. Majd Black Friday után újra elérhetővé vált a termék a megszokott áron.

Ha átvesznek valamit Amerikától csinálhatnák normálisan, nem magyar vállalkozói módira.

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#12) Janus27


Janus27
(tag)

Pont ma néztem rá az Emag-ra csak úgy kíváncsiságból, VGA-t kellene vennem záros határidőn belül! Ami nagyon "megütötte" a szemem: Geforce GTX 1060 3G 120.000 Ft-ról leárazva 80.000 Ft.-ra, jót röhögtem! :) :) :)
Nagyjából ennyit ér Mo.-on a Black Friday!!!!

(#13) rbence válasza Tsa-bika (#11) üzenetére


rbence
(senior tag)

A %-os leárazás tényleg valós, nem merik bekockáztatni, hogy a vásárló megtévesztése címszóval megkupakolják őket, a trükk úgy működik, ahogy valaki fentebb is írta, hogy az 1800 forintos egeret 800-al olcsóbban adják, ami %-osan kiírva jól hangzik. A valóban olcsó termékeknél pedig azért látod azt, hogy elfogyott, mert 1-2 darabot hagynak belőle a webshopban.

"...Life is too short to remove USB safely..."

(#14) Vektast


Vektast
(tag)

Én legutóbb egy mobil klímát akartam venni tőlük majd miután nem hozták 2 hét várakozás után visszakértem a pénzem, ami 72 ezer forint volt. Hiába kértem tőlük mindig leráztak a telefonba hogy majd jövő héten megkapom de hiába vártam mert nem küldték.
1 hónap idegeskedés után kaptam vissza a pénzem miután feljelentettem őket az Európai Békéltető Bizottságnál. Na...ilyen az eMag valójában! Soha többé nem veszek semmit ettől a Román társaságtól.

[ Szerkesztve ]

(#15) INGJOKE


INGJOKE
(őstag)

Én vettem már tőlük lg 55" 4k tv-t nem volt vele semmi baj. Jó volt az ára akcióban és a hitelkártya miatt még 4% visszajött. :D
Szerda reggel megrendeltem, csütörtökön délelőtt hozta a futár. Nem BF volt.

Magyarországon nem érdemes Bf-en vásárolni lehúzás, a laptopom is 11.11-en vettem 1346 dolláros lista ár (ennyiért szerintem senki nem vett, de 1100 körül szokott lenni) most meg 940 volt. Ez nekem elfogadható akció. :D

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev)+Amazfit pace+Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb ssd+Logitech g903

(#16) Tsa-bika válasza rbence (#13) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Általánosságban írtam, nem külön az emagra vonatkozott. Amugy mindenki sajnos ugyanezt csinálja.
Az "elfogyott"-ról annyit, hogy direkt néztem másnap és lám-lám a termék origin áron elérhető volt.

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#17) NandorHUN válasza Apollyon (#3) üzenetére


NandorHUN
(PH! addikt)

Itthoni -5= meg -10% lof** ahhoz képest, hogy milyen akciók vannak pl USA-ban.
Legtöbb helyen meghirdetett akciós árnál még arukereson kiskeres termék is olcsóbb.

De gondolom ez jár a magyaroknak. :D
Magyar kereskedők dúrván rárakják a saját hasznukat. Videokártáyról jut eszembe mikor tavaly kijött az RX480. AMD nagy reklámmal vitte, hogy 200 dolláros kártya lesz. Mire megjött Mo-ra az 130-140 ezres áron lett meghírdetve boltban, elötte meg mindenki jó ára miatt várta.

[ Szerkesztve ]

(#18) Feketelaszlo válasza Tsa-bika (#11) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Tehát Amerikában felfedeztek valami közgazdasági csodát, hogy az év legnagyobb forgalmú időszakában akarják a boltok a legnagyobb veszteséget összeszedni az áruikon? :P Ott is csak a média-felhajtás miatt csinálják a cégek, de azon a pár fanatikuson túl akik összetapossák egymást a színes tévéért nem tud senki olcsóbban vásárolni.

(#19) Kopi31415 válasza Feketelaszlo (#18) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Plusz karácsony előtti raktársöprés.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#20) Feketelaszlo válasza Kopi31415 (#19) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Igen, ilyet látni itthon is már a fekete péntek előtti készletfelhalmozáskor, de ami hónapok vagy évek óta be van ragadva raktárra, az általában olyan cucc, hogy jó-árasítva is csak keveseket érdekel. Kb. a legritkább eszközökhöz való tartozékok meg alkatrészek a legidétlenebb színben, ami az adott méretben nagyjából csak 1 típusú készülékhez alkalmas, ami már kifutott, elévült és amúgy is csak téves rendeléssel került raktárra. Ezt a kategóriát tényleg boldogan odaadja a bolt 90%-os kedvezménnyel is, csak vigyed a csudába.

(#21) Fitzgerald


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Ó az eMag, és a kamu leárazós Black Friday akcióik. Kösz nem.

(#22) NumberGuy válasza Tsa-bika (#16) üzenetére


NumberGuy
(kvázi-tag)

Elfogyott a Balck Friday napi készlet?

(#23) galocza


galocza
(fanatikus tag)

(x)

(#24) Baskiria


Baskiria
(őstag)

Most komolyan, ki hisz el bármi ilyesmit? Azon is mindig mulatok, amikor a karácsonyi akciókat várják sokan. Nagyritkán ki lehet fogni ezt-azt alkalmi áron, de az esetek 99%ban kamu az egész.

(#25) btprg válasza Apollyon (#3) üzenetére


btprg
(tag)

Ez a több millió forintról leárazott videokártya valami vicc? :D Nem vagyok tisztában a hardverek áraival, komolyan kérdezem.

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#26) NandorHUN válasza btprg (#25) üzenetére


NandorHUN
(PH! addikt)

Elírás.
Bár így is egy vicc, hogy 469 ezer helyett "csak" 462 ezer a kártya.
Gondolom ők is gáznak érezték ezért beírtak egy 0-t a végére, kemény -1,5% leárazás, ez már valami !

(#27) Pxs


Pxs
(fanatikus tag)

Figyelni kell, melyek azok a nagyobb nevek, amik ilyenkor pofátlan módon az árakkal trükközve becsapják a vásárlókat, és nem venni náluk semmit BF után sem többé. 1-2 ilyen év, és leszoknak róla.

'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag

(#28) zseko


zseko
(PH! kedvence)

Ja, itthon Black Friday, jó nagy átbaszás. Előtte felértékelt termékek visszaárazva, értelmes termékek elfogyottként beállítva, aznapra használhatatlanná butított weboldal, nem is beszélve az 'akár 80%' kitételről, ami legtöbbször a semmit nem érő párszáz forintos cuccoknál tényleg lehet 'akár' 80%, de normális, számomra értelmes terméknél én még nem sűrűn láttam 15%-nál többet, már ha egyáltalán kapott annyit. És ezt merik 'akció'-nak nevezni :U Ez szánalom és vicc, nem akció.
És akkor még nem is szóltunk az akció kezdetének titkolásáról, mikor fel kellett iratkozni, hogy (hamarabb!) megtudd mikor indul az akció, és hajnal négykor! küldik az emailt a 7 órai kezdésről. :U

(#29) zseko válasza Tsa-bika (#11) üzenetére


zseko
(PH! kedvence)

Mondok jobbat, amit e-digitalnál tapasztaltam 2015-ben. Beregisztrálva, kívánságlistára elmentve amit venni akarok (amit ajánlottak! is, hogy könnyebben elérhető legyen BF-kor).
Az akciókor a normális oldal persze elérhetetlen, csak az a szar BF-es kinézetű amit külön erre a napra készítettek, amiben 'természetesen' NINCS kívánságlista menüpont. Csak azért tudtam elérni, mert még ott volt az előzmények között.
Gépet akartam cserélni, ezért az előtte való napokban átnézve alaplap-cpu-vga volt többek között elmentve whishlistre, amiből az akció napján semmi nem volt kapható. A 2015 júliusától kapható új processzorra konkrétan azt írták, hogy forgalmazása befejeződött 2014 Májusában(!!) Persze a BF befejeződése után, másnap, már érdekes módon újra 2015 júliusában jelent meg és kapható is volt... :U
Na meg persze a kosárba be tudtam tenni terméket, de fizetésre kattintva hogy - hogy nem, 'véletlenül' kiléptetett az oldal. És persze visszajelentkezve kikerült a termék a kosárból. Tök mindegy hányszor próbáltam (fél tucatszor legalább), amíg nem akartam fizetni nem volt gond, de arra kattintva mindig.
Ekkora szemét, tróger bandát ritkán láttam. Sajnos nem, és nem jól csináltam képernyőmentést, meg egyébként is nehéz lett volna bizonyítani, de egy feljelentést megért volna, már csak a törődés jeleként is.

[ Szerkesztve ]

(#30) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Black Fakeday.

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 ➡ rcx.pw

(#31) interstate76


interstate76
(PH! addikt)

Csak hogy legyen pozitív példa is: én 2 évvel ezelőtt 70 ezer Ft-ért vásároltam náluk egy noname 50" képátlójú TV-t, ill. 50 ezerért egy 100 ezres hűtőt. Előző nap meghirdették, mik lesznek durván leárazva, és applikációból ezeket meg is tudtam venni.

Azóta is jól szuperál mindkét eszköz.

Eladó Live Gold, Game Pass, digitális játékok, fitnesz karóra bringás kiegészítőkkel és lemezes játék: Resident Evil 5 Xbox360-ra - http://hardverapro.hu/tag/interstate76

(#32) Tsa-bika válasza zseko (#29) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Sajnálom, hogy így jártál; szintén zenész. Ezért is szarok bele az egészbe, ha kell valami úgyis árukeresőről indulok, utána ha épkézláb webshopon látom, akkor beregelek, hogy kérek értesítőt ha X alá esik és várok. Pár dolognál bejött, "mintha" néznék milyen árat jelöltél be:)

Szerk: Edigital amugy ritka szarrágó banda, nekem pont a sokc sesztetés maitt 'mákom' volt velük, értsd; megúsztam a galibát, de 2 haveromat is totál palira vették és a kommentjüket is törölték az oldalukról (nem FB)

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#33) NandorHUN válasza zseko (#29) üzenetére


NandorHUN
(PH! addikt)

Lehet ha nem rakod kívánságlistára akkor elérhető lett volna :D
Igy tudták, hogy lesz a cuccra vevő ígyis úgyis.

(#34) Joci10


Joci10
(senior tag)

A hírírónak: ha fizetett hirdetést adtok közzé, azt külön kellene jelezni. Ha meg nem fizetett hirdetés, akkor meg nem csak az egyik áruházról kellene ezzel kapcsolatban írni egy BF nap kapcsán! Vagyis akárhonnan nézem, ez így csöppet sem etikus!

(#35) RyanGiggs


RyanGiggs
(őstag)

Mekkora kamu ez az egész itt M.o.-on!
Ph!-n is reklámozott Alza....

40%-os BF akció.... Aha aha!
Hirtelen felemelték a kártya árát 273ezerre, na és abból jön le persze a 40% :C
Tehát így pont annyiért adják, mint akció nélkül.

(#36) NandorHUN válasza RyanGiggs (#35) üzenetére


NandorHUN
(PH! addikt)

Amúgy ez a fajta reklám nem illegális ?
Vevő megtévesztése gyakorlatilag.

Szánalmas, hogy US-ben rendes akciók vannak itt meg kiskerek ott basszák át az embert, ahol tudják.

[ Szerkesztve ]

(#37) tonyrulez válasza tomba (#9) üzenetére


tonyrulez
(őstag)

1800 helyett 1080 az nagyon nem 60% kedvezmény, hanem csak 40%. Helyesen 720 lenne az az egér.

4 8 15 16 23 42

(#38) Tsa-bika válasza NandorHUN (#36) üzenetére


Tsa-bika
(senior tag)

Üdv Magyarországon! Kérlek tartsd tiszteletben a kultúránkat!

:))

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

(#39) tonyrulez


tonyrulez
(őstag)

Az én egyetlen BF behúzásom egy Microsoft vezetéknélküli bill. volt Edigitalból, 10k helyett 2500-ért. Ez volt 4 éve, használtam 2 évig majd túladtam rajta 4000-ért. Minden más akcióra ott van Kína.

4 8 15 16 23 42

(#40) Béééla válasza NandorHUN (#36) üzenetére


Béééla
(őstag)

De. Lehet is szólni a fogyasztóvédelemnek.

Bélabá

(#41) hemaka válasza RyanGiggs (#35) üzenetére


hemaka
(PH! nagyúr)

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 ➡ rcx.pw

(#42) NandorHUN válasza tonyrulez (#39) üzenetére


NandorHUN
(PH! addikt)

Azért elég sok műszaki cikk nem fér be egy dobozba, vagy azzal 27% áfa + vám + szállítással és szar garival együtt már nem túl vidám az összkép.

Amúgy az is vicces, hogy német MediaMarkt-ban is egészen jó akciók vannak itthoni bármilyen kiskerhez képest. (És ugye onnan véve mégcsak vám, áfa se jön a termékre, ha rendelsz :) )

(#43) Farkassacred


Farkassacred
(lelkes újonc)

Most komolyan?
Lehúzás
Miért van az, hogy ezeket nem felügyeli senki se... :O

[ Szerkesztve ]

(#44) zseko válasza NandorHUN (#42) üzenetére


zseko
(PH! kedvence)

És a német MM-ből mennyi a szállítási költség ide? Mert kb.12e-el olcsóbb a kinézett vga, mint itthon bárhol, és 75e-ért már megéri nekem. Csak még a garancia is ami kérdéses. Meg németül sem tudok, így hiába nézem az oldalt :D
Egyébként nem úgy van, hogy 23-án van BF? Mert jött email edigitaltól, hogy náluk 16-án lesz.

[ Szerkesztve ]

(#45) Joci10 válasza zseko (#44) üzenetére


Joci10
(senior tag)

De, a 'normál' BF 23-án lesz. Viszont 1-2 bolt direkt előrébb hozza, mert máshogy nem tudnának versenyezni BF alatt. Már ezt csinálták tavaly és tavaly előtt is - és kimutathatóan nagyobb a bevétel, ha ők előrébb hozzák a BF napjaikat (a magyarok nagy része meg úgysem tudja pontosan, mikor is van a BF, így rárepülnek ezen boltokra).
Vagyis vásárló-megtévesztő akció v2.0.

(#46) zseko válasza Joci10 (#45) üzenetére


zseko
(PH! kedvence)

Valóban, már emlékszem, két bolt is volt amelyik hamarabb tartotta.

(#47) NandorHUN válasza zseko (#44) üzenetére


NandorHUN
(PH! addikt)

Nem tudom mennyi a szállítás, nekem pl. faterom kint él, szóval elég egyszerű a dolog.

De még ha nem is szállítanának ide - vagy dúrván drága lenne - amit kétlek, akkor is van olyan cég, aki csomagok továbbpostázásával foglalkozik.

Pl. én is rendeltem már úgy terméket küfölről, hogy Mo-ra nem csak nyugatabbra mondjuk Hollandiába vitt cuccot. Béreltettem ott honalpon egy postafiókot és ők továbbküldték pár ezer Ft-ért.

Én most pl Sony A7 II-t néztem német MM-ben, még BF nélkül is 300 ezer FT-ért van ott (visszaigénylés után), itthon az ára még legolcsóbb webshopban is 420 ezer!!

Azért 120 ezer FT különbsgé nem kevés.

De nem baj, itthon amúgy is szar a fizetés, mehet a lehúzó. ;]

(#48) zseko válasza NandorHUN (#47) üzenetére


zseko
(PH! kedvence)

És apud esetleg nem tervez mostanában küldeni csomagot? :DDD A viccet félretéve, 120ezres különbségért már valóban megéri. Itt viszont csak alig 12ezerről beszélünk, amiből elvisz a magyar áfa - mert gondolom nem a német áfával kapom meg - és a szállítás is lesz legalább 4-5 ezer, szóval gyakorlatilag több mint felét el is buktam. Közben itthon is találtam már 78e-ért, csak az msi-t nem tartom márkának.
Mindegy, meglátom BF alatt, remélem lesz leárazás ezekre is.
Egyébként itthon a valóban szar fizetés mellé még magasabb árak is tartoznak :P ez különösen külföldről hazaköltözve volt/lett szembetűnő.

[ Szerkesztve ]

(#49) hunfatal válasza NandorHUN (#47) üzenetére


hunfatal
(PH! félisten)

A német MM nem szállít Magyarországra, ha jól emlékszem a mailbox.de-n (vagy vmi hasonló) keresztül lehet rendelni.

http://goo.gl/gd6Zi5

(#50) BReal válasza zseko (#44) üzenetére


BReal
(őstag)

Német MM-ből nem szállítanak Magyarországra, Mailboxde-vel lehet megoldani. Viszont nem biztos, hogy a MM szállít így ki német címre. Tudtommal az ottani 19-20 és az itteni 27% ÁFA különbözetet nem fizettetik meg, csak az Amazonról rendelve, ugyanis a többi külföldi webshopról rendelt termékek összértéke nem éri el azt az éves szintet, ami az ÁFA különbözet felszámolásához kéne.

Szerk: Ok, nem olvastam végig a hsz-eket. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.