Az Ericsson állami támogatással bővít Budapesten

Az Ericsson Magyarország 3 milliárd forintból bővíti budapesti k+f központját, ezzel 200 új munkahelyet teremt. A kormány 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztéshez.

A projektet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be kedden.

A miniszter kifejtette: az Ericsson svéd távközlési vállalat új kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz a budapesti központjába, a felhőalapú multimédia-rendszereket fogja kifejleszteni. A cég egyik globálisan meghatározó k+f központja Budapesten van, ahol több mint kétezer dolgozót foglalkoztatnak. A kormány 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztéshez.

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója elmondta: a cég 30. magyarországi jubileumi évének méltó megünneplése a fejlesztési központ további bővítése. A budapesti fejlesztéseik – közöttük az 5G maghálózat, a felhőalapú fejlesztések, vagy a mikrohullámú fejlesztések – nem lennének sikeresek az egyetemi együttműködések nélkül, amire eddig több mint 13 milliárd forintot költöttek. Az Ericsson eddig több mint 130 kereskedelmi 5G-szerződést kötött, a mobil távközlésihálózat-berendezést gyártó cég legnagyobb magyarországi üzleti partnere a Magyar Telekom. A bővítéssel a magyar központ még versenyképesebb lesz a vállalaton belül, ami a cég további hosszú távú jelenlétét is lehetővé teheti – mondta.

A fejlesztéssel 200 új munkahely jöhet létre fiatalok, felsőfokú végzettségűek számára a távközlési vállalatnál. A cégnek több mint 101 ezer alkalmazottja van globálisan, Magyarországon több mint kétezer.

Azóta történt

Előzmények