Felmérik a magyar internetet

Elkezdte a hazai elektronikus hírközlési hálózatok felmérését az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft., a munka az új generációs széles sávú fejlesztések megalapozásához szükséges – mondta a Világgazdaságnak Kis Gergely, a társaság partnere.

Hirdetés

A lap mai száma közölte, a cég 23,9 millió forintos ajánlattal nyerte meg a projektre kiírt közbeszerzési eljárást.

A digitális nemzeti fejlesztési program egyik fő célkitűzése, hogy 2018-ra valamennyi háztartás számára legalább másodpercenként 30 megabites letöltési sebességet nyújtó hozzáférést tegyenek elérhetővé. Az otthonok felében a másodpercenként 100 megabites kapcsolat lehetővé tétele a cél.

Ehhez pontosan tudni kell, írja a lap, hogy az egyes háztartások számára milyen internet-hozzáférés áll rendelkezésre. Kis Gergely közlése szerint a társaság a távközlési szolgáltatókkal történő konzultáció és saját nyilvántartásai alapján állítja majd össze azt a térképet, amely megmutatja az országban azokat a területeket, ahol nem áll rendelkezésre ilyen minőségű internet kapcsolat.

Azóta történt

Előzmények

  • Sokan és sokat netezünk

    Elkészült a Gemius őszi felmérése a hazai internetezési szokásokról. Több nő ül le böngészni mint férfi, akit viszont elkapott a gépszíj, nem szabadul.

  • Sokaknál már ébredés után első az internet

    Magyarország nemcsak az internet-hozzáférés terén szerepel az élmezőnyben: használjuk is a netes szolgáltatásokat, méghozzá a régióban kiemelkedő mértékben.