2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Sokan és sokat netezünk

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Elkészült a Gemius őszi felmérése a hazai internetezési szokásokról. Több nő ül le böngészni mint férfi, akit viszont elkapott a gépszíj, nem szabadul.

Hirdetés

Közzétette negyedéves gyorsjelentését a magyarországi internethasználókkal kapcsolatban a Gemius. Kiderül belőle, hogy 2014 szeptemberében 5 millió és még 152 896 fő használta az internetet a 15 évesnél idősebb lakosság körében. Ez 60 százalékos internetes elterjedtséget jelent (ha a globális adatokra kíváncsi, itt írtunk róluk legutóbb), ami megfelel az európai átlagnak és magasnak mondható a közép-keleteurópai régióban. Aki használ internetet, jórészt minden nap él is a lehetőséggel (86 százalék).


(forrás: Gemius Infografika)

A legtöbb netezőt Budapesten találjuk, számuk 1,13 millió fő, (Budapest népessége 2010-es adatok alapján 1,73 millió volt) azaz minden ötödik magyarországi internetező budapesti is. Az információs szupersztrádát használók kicsivel több mint fele (52,8 százalék) él megyeszékhelyen vagy egyéb városban, kistelepüléseken pedig 25,2 százalék.

A leglátogatottabb hazai oldalak
A leglátogatottabb hazai oldalak (forrás: Digitális Közönségmérési Tanács - Gemius)

A nemek arányát tekintve jelenleg a nők vezetnek, a felhasználók 51,23 százaléka nő, 48,76 százaléka férfi. A netezők több mint fele (52 százalék) a 18–39 év közötti korosztályból kerül ki, ám a 60 év feletti felhasználók aránya is folyamatosan emelkedik és már elérte a 10 százalékot.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.