Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
Kéne a szavazásba olyan opciók is, mint böngészés, játék, egyéb. Én általában internetezni szoktam tableten, szöveget szerkesztek, naplót vezetek, játszok (Hearthstone többek között). Appokért is szoktam fizetni, mert ha már van egy 100000Ft-os tabletem, akkor nem azon az 5000Ft-on fogok spórolni, hogy megtömjem minőségi appokkal - ennek ellenére vannak olyan ingyenes appok, amikért simán kiadtam volna 1500-2000Ft-ot is, de még egy fia hirdetés sincs benne.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
>Bár a felhasználók nem szívesen fizetnek applikációk letöltéséért
Több tíz(száz?)ezer forintot kiad egy táblagépért, de utána sajnál 2-3-400 forintot egy programért
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Zirowe
nagyúr
Tv előtti, mobilhoz képest nagyobb képernyőn való 9gagezés, vonaton való filmnézés.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
sz.balazs.95
veterán
ez ugyanaz, mint aki a 300k-s gémer gépet összerakja, de játékra már nem futja.
#8: jogos.cikkhez:
Én többnyire akkor/arra használom, hogy ha lusta vagyok a gépet bekapcsolni, vagy TV közben akarok valamit csinálni, akkor jól jön.
Net, Office, játék, Facebook - többnyire ezek, változó arányban.
de pl. nyaralásra levittem, mert azért a desktop erősen túlzás lett volna, a mobil meg mégsem ugyanaz, mint egy X86-os tablet.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
xmaas
őstag
Miert kene fizetni barmilyen alkalmazasert ha van ingyenes lehetoseg ? (Nem warez re gondolok hanem ingyenes alternativakra )
Van ingyen jatek,bongeszo ,chat, video lejatszo,zenelejatszo, kepnezegeto etc. e-konyv olvaso, navigacio, TV, azon kivul nem nagyon van mas mire hasznalni egy tabletet es ez jo is igy mert eleg 95% nek a felhasznalokbol .
Akinek meg munkara kell hat az mar egy kulon kategoria azok megveszik a szukseges programokat etc. -
válasz sz.balazs.95 #6 üzenetére
Mit játékra, még vindózra sem
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Egon
nagyúr
Mivel dokkolóval/billentyűzettel ellátott, x86-os tabletet vettem (amit nevezhetünk akár hibridnek is), nyilván több mindenre használom.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
sztikac
senior tag
2 éve van tabletem, de még nem jöttem rá mire tudnám használni
Trading 212 Ingyen részvény akár 100 EUR értékben: https://www.trading212.com/invite/1ARK9rvplV
-
Mister_X
nagyúr
- nem kell a reklámokat bámulnom
- a fizetős sok téren jobb lehet, mint az ingyenes (smoothabb, gyorsabb, több funkció, stb.)Nekem ez a két szempont ugrott be. Én már akkor is kiadom azt az 1-2$-t ha azzal eltüntetem a francba a hirdetéseket. Volt olyan app, ahol egy fizetős alternatíva jobb volt, hát megvettem. WP-n és iOS-en is volt ilyen, nem is egy. Amitől a hideggörcs rángat, amikor van egy free app, jó is lenne, de tele van hirdetésekkel és nincs belőle fizetős verzió.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
MC Pite
veterán
Én betennék egy olyan opciót is hogy nincs tabletem, mert nem tudom mire használnám .
Van okostelóm, van e-book olvasó, pc/noti... én nem tudnám semmi számomra értelmesre használni a tabletet (amire ne százszor inkább a szubnotit használnám). Sőt, win8-al úgy látom egyre nő azok tábora, akik inkább tácsos szubnotik felé nyitnak.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Khelben
nagyúr
Én szinte csak olvasásra használom. Netezni, játszani kényelmetlen, max szükségmegoldásnak jó, ha nincs más lehetőség.
-
Béééla
őstag
Megfordítanám: miért az ingyenes alternatívát használnád, ha a fizetős ezerszer kényelmesebb, jobb, estébé.
Én például kapásból kukába dobnám a droid gyári galéria-appját és sok másikat is, nagyon bosszantó apróságok miatt. Viszont ha valaki csinál egy nekem tökéletes alternatívát, veszem is meg ha könnyebbé teszi az életet. Igaz, ezt a szintet kemény 2 app ütötte meg eddig, de azok most is fenn vannak.
Amúgy mi a megnevezése a freemium appoknak? Az ingyen módban reklámos, extra funkciókért meg reklámmentesítésért fizetősök de nem játék.
Bélabá
-
-
Syrano
tag
Nincs tabletem mert rájöttem, hogy számomra tök felesleges ezért eladtam.
-
D4v3
őstag
Az is kimaradt, hogy van tabletem, de hónapok óta be se kapcsolom, mert nem tudom mire használni okosteló és PC mellett
-
BatchMan
senior tag
Nem általlom (ezt hogy írják helyesen?) munkára használni (10"-os):
- email nézés, gyors válasz
- nagy mennyiségű doksi belefér (pdf)
- IPS képet 3-6 ember is tud nézni, a jó betekintési szög miattEzen felül otthon a szokásos net, videó, játék stb.
-
Mister_X
nagyúr
Nem tudom (és őszintén: nem is érdekel), hogy van-e WP-re vagy iOS-re, utóbbinál mindig van alternatíva, előbbinél meg szimplán kukázom azt, ami nem felel a hűdemagas kritériumomnak.
-
sztanozs
veterán
egyéb - már nincs tabletem
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
ABal
őstag
Mennyire nem vagyunk egyformák. Én történetesen - amellett, hogy viszem magammal az óráimra, és rajta tárolom az összes szükséges tartalmat - főként netezni és játszani szoktam rajta. E-könyvet olvasni viszont nem, mert szerintem meg pont arra kényelmetlen. Arra már feltalálták a könyvolvasót, vagy ha valakinek jobban bejön, akkor ott van a könyv, eredeti papír mivoltában. Persze, a böngészés közbeni olvasás más téma.
Én is azok közé tartozom, akik kevesebbet járatják a laptopot, mióta megvan a tablet.
Viszont, azt hozzátenném, hogy utódot már nem fogok keresni neki, hanem valószínűleg egy 5,5 - 5,7 körüli telefonnal váltom ki. Annyira összeérnek már a kategóriák, hogy már ez a méret sem lesz feltűnő telefonként."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
norbert29
csendes tag
Kizárólag csak a forma1-et nézem rajta a mindigtv alkalmazással.
Semmi másra nem használom.
Csak ezért megvenni elég drága volt , de még mindig olcsóbb mint egy tv[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Hol a poresz?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Gusztáv
addikt
Nálam így néz ki:
- Nexus 7 - játék
- Surface 2 - minden más (levelezés, Office, böngészés, Facebook)
- Dell Venue 11 Pro - munka (ha végre megérkezik)Laci
-
halkow
őstag
én csak majdnem vettem egy olcsóbb 40k s táblagépet de szerencsére nem vettem meg... egy notebookal többet érek mint egy tablettel...
Alcatel onetouch idol2s the king
-
MC Pite
veterán
válasz dajkopali #14 üzenetére
Úgy látom nem késő
[1.4%] közösségi média
[0.5%] fényképek nézegetésére, kezelésére
[5.5%] videók, filmek nézésére
[0.9%] vásárláshoz kapcsolódó tevékenységekre
[0.0%] banki tevékenységekre
[0.0%] zenehallgatásra
[7.3%] olvasásra
[23.3%] több tevékenységre, nincs meghatározó
[5.0%] játékra
[15.1%] egyszerűen böngészgetek a neten
[2.3%] egyéb
[26.0%] nincs tabletem, mert nem tudnám mire használni
[5.0%] nincs tabletem, mert nekem túl drága
[7.8%] nincs tabletem, de tervezem a vásárlástEgyébként egy féle tablet tetszik aminek hazsnát látnám: W8.1es dokkolható billes tabletek (pölö surface2). Doksik szerkesztésére, képszerkesztés, w rendszerben megszokott dolgokat mind lehet csinálni, de mellette akár a klasszikus tabletes dolgokat is lehet....
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Csapoati
nagyúr
Hát én akkor pont nem vagyok tipikus magyar tabletező, ugyanis legtöbbször doksikat olvasok és zenét hallgatok rajta.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Zotya84
őstag
Kéne egy olyan opció is a szavazásba, hogy "Nincs, de nem is tervezek, mert rohadtul nincs rá szükségem" - ugyanis a "nem tudnám mire használni" nem érvényes rám, mert tudnám, csak nem akarom...
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Steve1207
veterán
Nem egyszer játszottam el a gondolattal, hogy jó lenne, de egy mobil teljesen kielégít mindent nálam, főleg, hogy épkézláb sebességet is csak a tepsik nyújtanak viszonyLAG mentesen.
Zenére fölösleges, filmezni és játszani meg vagy minőségiben vagy sehogy részemről. A net és a doksiszerkesztés a kérdéses, de ezekre egyáltalán nem alkalmasak hosszútávon az érintőképernyős készülékek. Ha meg a külső billt vesszük alapul akkor már normális sebességű rendszert akarok használni, ahol nyugodtan elfut 4-5 komolyabb app egymás mellett, ergo marad a kis noti.
Olvasás, amit még felvetettetek és annak a pártját azért állom, mert egy tablet sokoldalúbb, mint egy ebook reader, így jobban megéri ilyen célra..
-
interstate76
addikt
Nekem volt egy 10"-os tabom és billentyűzetes tokkal egy darabig egész jól elvoltunk (volt mellette asztali gépem), aztán eladtam az asztalit és a tabletet, a monitoromhoz vettem egy 4 magos procival hajtott androidos mini pc-t, a telómat nagyobbra és okosabbra cseréltem, plusz vettem egy használt laptopot, játékra konzolt, olvasásra pedig e-book readert (utóbbi már nincs meg). A mostani felállás sokkal jobban bejön, az okosteló és a mini pc mellett el sem tudom képzelni, hogy újra pénzt adjak egy tabletért (a konzol és a laptop mellett pedig azt, hogy játékra is használható asztali gépet vegyek, de ez utóbbi egy külön történet, és az is benne van, hogy már régóta csak alkalmi játékos vagyok).
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Khelben
nagyúr
válasz interstate76 #39 üzenetére
Előbb-utóbb mindenki ráébred, hogy ezek az eszközök nem váltják ki egymást. Egy notebook nem vált ki egy asztali pc-t, egy tablet nem vált ki egy notebookot, stb. Sőt, egy 7"-es tablet is teljesen másra jó, mint egy 10"-es. Egymás mellett viszont lehet értelmesen használni őket.
-
interstate76
addikt
Azaz minden felhasználófüggő. Esetemben a tablet kiesett a játékból, mert sok esetben hiányoztak a windowsos dolgok, de a laptop és a konzol teljesen ki tudta váltani az asztalit - másnál ugyanez egész máshogy működik, meg sem bírna lenni az asztali gépe nélkül (régen én sem tudtam volna elképzelni, hogy egyszer eladom). A droidos mini pc meg már csak amiatt is megérte, mert alig fogyaszt valamit, és ezt is tudom olyasmire használni, ami miatt régebben az asztalim zabálta az áramot (pl. az összes letöltésem ezen fut).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
nagyúr
Miert nincs olyan valasztasi lehetoseg, hogy van tabletem, es nem hasznalom semmire? (Az Airt multkor konkretan talcanak hasznaltam reggel kavezaskor, de nem varom el, hogy legyen ilyen opcio.)
Egyebkent meg:
Nalam: van egy ceges iPad Air, altalaban lemerulve uldogel a polcon, mert
- a mobilom eleg utkozben/vecen/agyban tartalomfogyasztasra
- tartalmat krealni (akar emailt is) meg a mobilnal is kenyelmetlenebb egy 10"-os erintokijelzon
- egyebkent meg ott a PC-m meg a laptopom, amin 5x gyorsabb vagyok tartalomkrealasban
- kb. masfel eve visszatertem a papiralapu konyvekhez, nem tudom miert, de jobban esik, mint a Kindle vagy az iPadEz valoszinuleg megvaltozik, ha vegre lesz SP3-am, akkor az lesz laptop helyett is.
while (!sleep) sheep++;
-
<Lacy85>
addikt
-
scarabaeus
őstag
A fényképek készítéséről eszembe jutott ez a hozzászólás: "néha látok ilyen önjelölt Mózeseket akik mint egy kőtáblát a fejük felé tartva fotóznak..."
Quoth the Raven "Nevermore."
-
hunluki
senior tag
A fenti listából kb. az összes: zenehallgatás, videók, filmek, netezés, ebook hegyek, időjárás, ímélek, jútúb, játékok, különböző kreatív appok (timelapse készítő, rajzprogik, garageband), képek nézegetése és mutogatása családnak, kollázsok készítése és körbeküldése, videók kisebb szerkesztgetése, naplómat írom rajta, kocsi fogyasztását rögzítem, számlákat rendszerezem, smartbank-al is villámgyorsan tudom intézni a pénzes dolgaimat, és mivel TV-m nincs, ezért mindigTV-n nézem a forma1-et.
Otthoni gépet csak akkor kapcsolom be, ha valami PC-s játékkal akarok játszani, de pl GTA-kat tableten is végigvittem márKb el sem tudnám már képzelni, hogy ezeket pl egy laptopon csináljam. Hamar lemerül, nehézkes, sok helyet foglal a táskában, melegszik, stb. iPad meg ilyen felhasználás mellett kényelmesen eldöcög 2-3 napot, ha kevésbé gyilkolom, akkor akár a dupláját is.
[ Szerkesztve ]
-
gghrtz
őstag
Nekem windows 8.1-es hybrid tabletem van (Asus T100), és net, böngészés, facebook-ra használom elsődlegesen, de fogom majd használni szövegszerkesztésre, tanulásra, és programozásra is.
Anyukámnak egy kis 7,9"-es tabletje van, és elsődlegesen a faszbúk-youtube duora kell neki, de böngészni is szokott, képeket nézegetni, időjárás, meg ilyenek.
Én tök jó dolognak tartom ezeket a kütyüket. (: -
Protezis
őstag
Nem használom semmire se. Kéthetente bekapcsolom fél órára zenét hallgatni, amíg kint vagyok a konyhában.
Azért vettem, hogy munkahelyen legyen netem, mert a PC-n biztonsági okokból egy ideig nem volt. Aztán azóta ez már megoldódott, így kvázi semmire nem használom. A telefon mobil eszköz, sokat használom, amikor meg gép előtt vagyok, akkor nem fogok az ujjaimmal bénázni. -
Polllen
nagyúr
Nálam egy 10-11"-s tablet-noti keverék, mint pl. az asus t100 már ki tud váltani egy laptopot és tablet-t. De nincs szükségem jelenleg notira, így inkább van egy nexus 7-sem és elvagyok azzal.
Amire használom:
- netezés, főleg ph
- nyelvtanulás (babel)
- chat[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Pxs
aktív tag
Egyetemkezdéshez szerettem volna egy legalább 1024x768-as tabletet, PDF tankönyv/jegyzet olvasásra, de választanom kellett, hogy matek előkészítő tanfolyam 1. héten vagy az.
Szóval "nincs, de tervezem" mellé pipa.'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Dell Optiplex 7000 i9-12900 Intel UHD 630 64GB DDR5 1TB NVMe 6 hó gar
- Eladó Dell Optiplex 7070 i9-9900 Intel UHD 630 64GB DDR4 1TB NVMe 6 hó gar
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Samsung S24 Onyx Black 256 új
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen