2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Két hónapig konzultálhatunk arról, hogy miről is konzultáljunk

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos tegnap bejelentette, hogy mikor élesítik a konzultáció weboldalát.

Deutsch Tamás tegnap újságírók előtt egy háttérbeszélgetésen közölte, hogy február 3-án indul el az internetről szóló nemzeti konzultáció.

Hirdetés

A dátum konkrétan azt jelenti, akkor telik meg tartalommal a jelenleg még üres internetkon.hu weboldal. Első körben az lesz a tét, hogy miről is szóljon a konzultáció: februárban és márciusban a lehetséges kérdésekre várnak javaslatokat, méghozzá hét témakörben: digitális környezet, digitális gazdaság, digitális kompetenciák, digitális állam, fogyasztóvédelem, versenyképesség, illetve az internet szabadsága, semlegessége.

Áprilisban a szervezők kiválasztják azt a kormány által is jóváhagyott 15-20 kérdést, mely felkerül a kérdőívre, majd ezt követően három hónapon át várják a 14 év feletti magyar állampolgárok válaszait. Az ígéret szerint a felmérés eredményei alapján a kormány szeptemberben dönt az esetleges intézkedésekről. Hogy ez törvényi formát ölt-e, arról a biztos azt mondta, hogy nincs kizárva, de erről az országgyűlés dönthet.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, hogy tartalmi szabályozást nem tervez a kormány: „Beavatkozás nem, közreműködés igen” – jelentette ki a vs.hu beszámolója szerint.

A miniszterelnöki biztos megismételte korábbi kijelentését, mely szerint az internetadó halott, és nem is fog feltámadni.

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.