Csökkentette a külföldi netezés díját a Vodafone

Új, külföldön mobilinternet-használatot biztosító csomagokat vezetett be a Vodafone Magyarország: a szolgáltató két olyan konstrukcióval állt elő, melyekkel az eddig választható ajánlatoknál jóval kedvezőbb tarifával lehet adatforgalmat bonyolítani az európai országokban.

Hirdetés

A MobilWeb Napijegy Külföldön csomag 15 európai országban biztosít napi 10 MB-nyi adatforgalmat 690 forintért. Az operátor a napidíjat kizárólag akkor számlázza ki, ha ténylegesen interneteznek az adott készüléken, és a kvóta 80, valamint 100 százalékának felhasználásáról sms-ben küld értesítést az ügyfélnek. Az internetopció megrendeléséhez az 1270-es telefonszámra az RNAPI kódot kell elküldeni sms-ben.

A másik internetes csomag, a Vodafone MobilWeb Külföldön – egyéves hűségnyilatkozat vállalása mellett – 1690 forintos havi előfizetési díjért vehető igénybe. E tarifacsomag napi 50 MB adatmennyiséget foglal magában, havi összesítésben így akár több mint 1 GB adatforgalom felhasználása válik lehetővé az EU országainak bármelyikében, valamint Horvátországban és Svájcban is – közölte a cég.

A szolgáltatónál eddigi internetroaming-ajánlatai jóval drágább megabájtonkénti költséggel működtek. A MobilWeb Roaming 5 MB adatforgalmat biztosított 1290 forint napidíjért, míg a Connect Roaming – mely amúgy a legkedvezőbb árú adatroaming-opció volt a hazai piacon – napi 3200 forintba került, és 50 megabájt forgalmat foglalt magában.

Hasonlóan meredek tarifacsökkentést elsőként a T-Mobile anyavállalata, a Deutsche Telekom jelentett be idén februárban. A magenta szolgáltató Travel & Surf névre keresztelt ajánlata 10 megabájt forgalomért 2 eurót, 50 megabájtért 5 eurót számláz, egy hétre pedig 15 euróért gyakorlatilag korlátlan hozzáférést biztosít bárhol Európában, és nem csak a partnerhálózatokon. A dolog szépséghibája, hogy a csomagot egyelőre csak Németországban vezették be – március 1-jétől –, a tervek szerint a nemzetközi leányvállalatoknál július 1-jétől válik elérhetővé.

A tarifák bejelentésekor Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta: igyekeznek elérni, hogy a magyar T-Mobile ügyfelek már július előtt is igénybe tudják venni az új tarifákat. Most megkérdeztük a T-Mobile sajtóosztályát, hogy van-e erre esély, de hírünk publikálásig nem kaptunk választ. Ami biztos: itthon az opciók fenti eurós árához hozzá kell majd számolni az áfát.

Azóta történt

Előzmények

  • Közel 1,4 millió mobilnet-előfizetésnél járunk

    Nem változnak az erőviszonyok: az aktív előfizetések száma alapján néhány tized százalékpontot javított a Telenor.